torstai 28. helmikuuta 2013

Uupumusta ilmassa.


Sininen lasikukka saa  viihdyttää lukijan silmää,

tällä kerralla.

Voi sentään, kun uupumus ei ollenkaan hellitä

raajatkin on raskaat ja makuulla olisin mieluimmin.

Olotila on todella raskas, kipuilukin vielä jatkuu

lieneekö edessä lasareettireissu.

Jotain pitäis tehdä...

 

tiistai 26. helmikuuta 2013

Hattuja juttuja!


Arkista päivää.

Tässä olisi hattu( hassu )   juttu. 

Olen hankkinut kirppikseltä silloin tällöin baskeri päähineitä. 
 Ennen joulua arvelin tarvitsevani huovutus juttuja ja ostin eurolla pari baskeria. Kokeilin niitä huovutella ja sainkin joulutöihini sopivaa matskua.
Myöhemmin ostin mukavan värisiä päähineitä ja laitoin kerralla koneeseen toisten huopuvien kanssa.
Suunnitteluvaihe sai lopulta päätöksen.
Muotoilin baskerit uuteen uskoon, venytin päähäni ja " laskostin" lisää, kun päähineen mallia en saanut muotoiltua "padan" malliseksi. 
Taitoin alareunat ylöspäin, kuten ehkä kuvissa näkyy,
 sen verran pituutta sain päässäni venytettyä, niskat ei antanut lupaa enempään venytykseen:)
Nostin päähineen antennin pystyyn, ihan tarkoituksella.

Harmittelen yhä, kun en ostanut sitä keltaista baskeria, vaikka askartelutöihin myöhemmäksi vaiheeksi.
Monia värejä minulla on mm; vihreä, musta, ruskea, siniharmaa, vaalea ( väri joka ei sovi naaman väriin).
Koitan keksiä niille käyttöä, ovat  kylläkin huovutettu pienemmäksi, kun pääni on aika pieni ja päähine valuu mielellään otsalle "silmille". Kenties pitää tehdä silmän reiät niihin, voi katsella rei'istä maailman menoa....:))

Pikkasen hassun olosia nämä ovat, mutta niin olen itsekin, uskallan poiketa joukosta. 
Monasti katsotaan ihmisestä  pitkään ja hymähdellen, hänen erilaista olemustaan, sellaista,  joka ei ole muottiin valettu. 

Lapsuusiässä oli pantava päälle sitä kun kotona määrättiin. Minulla oli kylläkin joka lähtöön vaatetta, äiti itsekin huolehti omasta pukeutumisesta, joskaan ei noissa maalaismaisemissa mitään muotiluomuksia ollut.
Minulle teetettiin ompelijalla joulujuhlaan ja kevätjuhlaan aina uusi leninki. Vaatteissani olin toistuvasti koulukavereiden pilkan kohteena, kun minulla oli myös kaupungista ostettuja  vaatteita ja kengät  piti hankkia myös kaupungista. Lapsoset kun pitivät minua kummajaisena, jolla oli milloin mitäkin erillaista päällään. Täytyy todeta, aika rankkaa psyykkisesti olla ainoana lapsena,on opittava  puolustamaan itseään, sana sanasta, pillittämään ei saanut ruveta, silloin oli jo hävinneen osassa ja kiusaamisen jatkumo oli takuu varma.  Outoa kuitenkin, koska sain vastahakoista arvostusta osakseni, rohkeilla otteillani, kun tuli kyse mäenlaskusta, jalkapallosta, luistelusta, pesäpallosta....myöhemmässä vaiheessa tanssimisesta.....Osasin ja uskalsin....


sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Milloin on arvonnan aika?

Sininen ruusu vielä illan viimeiseksi.

Jatkamme taas  tulevalla viikolla


Uusia tekeleitä, jos  jotakin keksii,

Hyviä öitä.......

Shamppanjaruusu ja muu

  Mukavaa pyhäistä päivää.
Olisi pari ruusua valmistuneena. Shamppanjaruusu kimalteella.
Kovasti on tyhjäkäyntiä meillä päin. 

Kivut alavatsan seudulta ovat vähentyneet, todennäköisesti lääke on vaikuttanut. Labrakokeissa oli crp nousussa, mutta niin vähän, ettei oikein mitään. Kehoittivat mennä päivystykseen, jos ilmenee kovia kipuja! Hmm ei tämäkään kipu ihan pikkuista ollut, mutta tulehdusarvot ei olleet vielä nousussa. Olin vielä lauantaina väsynyt, en jaksanut edes kirpparille lähteä. 
 No joo.....

   
Tämä toinen kukka on kirppislangasta,  jota vuosia sitten innoissani ostin: Teenpä niistä kivoja kukkasia ja teinkin muutaman ja lankaa on vieläkin vajaa kolme kerää. Lankaa ei kulu yksinkertaisiin kukkasiin kovinkaan paljon, tähän malliin kylläkin menee lankaa enemmän.Tämä on tosi kiva malli, ihastuin heti  ja värkkäsin ensimmäistä kukkastani monta kertaa, ennenkuin sain onnistumaan. Puhtikin tahtoi mennä hukkaan. Ei aina onnistu, kovasta yrityksestä huolimatta:o)

Sytomyssyä olen hiukan virkannut, ostin puuvillalankaa kirpparilta, ihan uutta ja koko keriä. Niistä saa taas monta mukavaa myssyä, kun löydän sopivan vaihteen päälle:o)) 

torstai 21. helmikuuta 2013

Torstaina keramiikkaa

   Heippa tällekin päivälle:o))

Esiintyy tänään söpö keramiikka taulu.
Ostin se vuosia takaperin jollakin reissulla kotomaassa.
Mielestäni siinä oli  kiva teksti ja söötit linnut samalla oksalla. Varpaatkin näkyy sievästi.

Vatsakipu on hiukan hellittänyt, menen labraan kokeille, josko antibiootit on auttaneet.
En ihan tarkoituksella pidä blogiani sairaskertomuksena,
niin kuitenkin tapahtuu silloin tällöin, että sairastelu lienee elämän päällimmäinen asia. Onhan kuitenkin omasta itsestään kyse ja se on aikas tärkeää jokaiselle.
Aurinko näyttäytyi aamulla, mutta veti pilvee, sumuakin on kertynyt. Pakkasta oli -12 astetta.
Pikku reissu ulkoilua, pikku vahtikoiran kanssa, että hänkin saa päivän haukkumisensa suoritettua:)

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Vaikea tehtävä!

Heippa. Esillä on kovia kokeneet sukkaset, joita olen värkännyt joulusta asti. 
Ostin Maija- lankaa, en tullut sinuiksi sen kanssa ollenkaan.Ymmärrän hyvin, kun jotkut käyttävät bambupuikkoja, ne ei sovi minun käsiini, teen senverran tiukkaa, mutta tässä langassa oli minunkin kaivettava ainoat 3,5mm x 15cm puikot esille ja otettava yliote tästä langasta:)
 Tämä lanka on uskomattoman liukasta ja säikeistä. Työstä tuli epätasaista. Silmukka putosi herkästi ja purkaantui omia aikojaan, ennenkuin minä huomasin. Alumiinipuikot? putoili ja purkasin työstä kerroksia monta kertaa. Siinäpä olikin taistelua, että sain ne puikolle ehjänä takaisin, aina meinas tulla vaan yksi tai kaksi säiettä. Oli tämä oikein koettelemusten keidas...
Sainpas kuitenkin sukkaset valmiiksi,
 itselleni tein...mutta ovatkin liian isot ja leveät...36 numeroiseen jalkaani. Toisesta tietenkin tuli isompi, kun en yhtäpäätä tehnyt koko paria. Lankaa jäi punainen 50g ja 45g ja harmaata 12,5g. Kait niistä vielä yhden koettemuksen verran saa värkätä. Enpä voi kiitellä valmista tekelettäni, olen minä helpommallakin päässyt:o)

tiistai 19. helmikuuta 2013

Piikkejä




Kaktuspäivä tänään.

Kipeenä maha ja pää.

Ei mahatautia tää,

jotain vikaa suolessa,

siinä peräpuolessa.

Tulehtunut lienee, senkös sit tiennee. 

Antibiootti jos auttaa

kenties kipu poikkeen laukkaa....



    

maanantai 18. helmikuuta 2013

Maanantaina Mansessa






Sisarukset Tampereella 1941.

Taustalla Tampellan rakennukset.

Tänään olen vähän kutonut sukkaa. Eilen illalla kudoin, tänään sain poimia pudonneet silmukat. Pilvinen päivä ei ole kaikkein parhain näkövammaiselle. 

 

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Punaiset nappikorut




Hei pyhäpäivänä.

Laitoin esille muutaman vanhemman nappitekeleeni
tykkäsin pitää näitä kolme nauhaa yhtäaikaa
kaulalla, ovat kevyet ja jokainen hieman eri pituinen.
Näyttää hauskalta jonkun tummahkon puseron päällä.

Olin kerran jumpalla ja kaulassa tällainen nappijuttu.
Siinäpä pikku tauolla ollessamme, eräs nainen tiedusteli 
toiselta; onko tuo napeista tehty?
Minua hiukan hymyilytti, kuullessani kysymyksen.
Olisi hän voinut minulta suoraakin kysyä, muttei jostakin syystä sitä tehnyt. 

Eilen kävi merkillinen? juttu. Ostin perjantaina halpakorista 2kpl, euron lankakeriä. Kotona katsellessani ostoksiani,  toinen oli vyötteetön ja jotenkin pienen näköinen, otin sen ja punnitsin  pienellä vaakallani. Kerä painoi 38g ja toinen 43g. Hui, minä tunsin itseni huijatuksi. Menin kauppaan takaisin ja kerroin jutusta, omistaja itse oli siinä ja muutama asiakaskin, hän ei yhtä lisä kerää antanut, kun valitin vajaista keristä, hän sanoi vain siihen, että ne on euron keriä, eikä niitä mitään ole punnittu.
Minä sanoin ostaneeni kirppikseltä koko kerän alle euron hintaan; hän tokaisi siihen ; no sun pitää sit hakee kirppikseltä.
OOOO Menin ihan sanattomaksi, sitten mietin laitanko kerät takaisin koriin , vaikka ne olin jo maksanut edellispäivänä , mutta tungin pussin  takaisin laukkuuni, kun myyjä rouva sanoi; vaihda se toinen kerä kokonaiseen. Hetken sekunnin taistelin itseni kanssa, mutta kävin vaihtamassa kerän ja sulloin ostokset laukkuuni. Liikkeen aputyttö vielä varmisti, että pussini sisälsi vain ne kaksi kerää.
Minä painelin ovesta ulos hyvästiä sanomatta. Minua kyllä otti päähän, olin pettynyt ja pahoitin ihan mieleni. Pikkuasia, voi joku sanoa, mutta niistä ne isotkin asiat syntyy.

Hiivatti, olin asioinut liikkeessä vuosia, kanavatyö ja kehystys juttujen kanssa monia kertoja ja vaihtanut lankoja myyjän luvalla, kun väri ei ollutkaan työhön sopiva. Olin kyllä ihmeissäni, miehenikin oli tohkeissaan ja ilmaisi syvän kiukkunsa asiasta ja kuinka minua kohdeltiin liikkeessä. Hän sanoi luulevansa, että vain romukaupassa tapahtuu tällaista; OTA TAI JÄTÄ, se on apteekin hinta!!!

perjantai 15. helmikuuta 2013

Perjantain pallero klo.20.08


1970
Ensimmäinen ilopilleri, vappulahjani.

Hänelle kudoin monet lämpimät haalarit alusasuksi,
villapuseroita ja monta muuta vaatetta tarpeeseen.
Oli hirveän kylmä talvi, vaatetta tarvitsi paljon ja lämmintä. 
Muistan pienet söpöt kengät, punaiset kylläkin, mutta 
ei tämä nuori herra ollut moksiskaan kenkien väristä, päinvastoin, hän tykkäsi värikkäistä popoistaan. Vaunuissa ollessaan, laitoin vielä omat villasukkani popojen päälle. Pelkäsin, että pienen varpaat palentuu kengissä. Sitten vielä paksu peitto päälle ja kudottu vaunupeitto viimeiseksi, ennen vaunujen suojapeitettä. Kovin oli karut tämän vuosiluvun vaunut, seinät oli kernillä päällystetty ja ohut 15mm vaahtomuovipatja vaneerisen pohjan päällä. Siinä ne oli sisustukset, ei mitään lämmintä. Itse piti huolehtia lapsensa lämpimyydestä vaunut antoivat vain tuulen suojan lapselle.
 
 Minä tykkäsin lapsen vaunuista. Isot pyörät kulkivat huonoimmissakin olosuhteissa ja kunnolliset jouset antoivat kevyen keinunnan ja vauva nukahti mukavasti vaununsa keinuntaan. Hän olikin kova poika nukkumaan ei herännyt ääniin, veteli sikeitä vaan. Pidin kotona radiota auki hänen vauvana ollessaan, että jo pienenä tottuu erilaisiin ääniin. 

 



 

torstai 14. helmikuuta 2013

Torstaina




Iloista ystävänpäivää 14.2.2013

tiistai 12. helmikuuta 2013

Tiistain tekele klo. 02.56

Tiistaina 19.12. klo. 02.56

1972

Äidin ilopilleri tietää

kuinka ystävät valloitetaan

Reilu miehinen ote ja luotettava

avoin katse; Sinulle paras kaveri.

"Ole aina iloinen, kuin viiden

pennin hevonen", neuvoo

muistoja-kirjani sivuilla eräs koulutoverini.

 
 

 

maanantai 11. helmikuuta 2013

Maanantai- iltana


No jo, minäkin laitoin kuvia langoista,
vanhaa pellava cotton lankaa on kolme kerää
punainen Novitan woolia ja yx vaal.punainen, niitä on enemmänkin, ihan 500g, huh.
Keltaista Novita Palmaa on kolme kerää ja neonväriä neljä kerää, Lisa uni. Näistä aattelin tehdä sellaisen harva neuleisen kaulurin, jota voin pitää sisälläkin, kuten pidän yleensä puuvillaista kaulahuivia. Mitenkähän kaula onkin kovin herkistynytkin, vaikkei sisällä olekaan kylmä.
Niskassa tuntuu mukavalta kun pitää huivia siis jotain lämmittävää.

Ala kuvassa " raggaria" ihan 500g, tiiä
mitä siitäkin valmistaa. Oikeesti aattelin tehdä sitten joskus isommilla puikoilla ja pestä valmistuneet tekeleet ennen käyttöön ottoa.


Voi sentään, nää on niitä hamassa tulevaisuudessa 
kun päänsärky lakkaa kiusaamasta.

Kuvassa on myös Nepalia harmaana, tumman sinisenä
sekä muutama kerä oranssia, joka sopii mielestäni
kumpaisenkin tumman värin kanssa. 

Onhan minulla lankavarastoa, puuvillat puuttuu kokonaan, niitä ei paljon olekaan, muutama kerä. Niin ja joitain sukkalankoja puuttuu, onhan niitä...Maijaa,
nallee ja seitsemän kääpiöö! Ei kun veljeä:)
Jaa'a pitää käydä yöpuulle, jos tänäkään yönä saa nukutuksi. On se toisinaan vaikea olla sängyssä pitkällään, pakko nousta useaan otteeseen pois makuulta, en tiiä mikä riivaa, ettei pääse levolliseen olotilaan.
Kolotukset ja säryt ovat yön hetkinä ikäviä seuralaisia.


jiis

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pikkukisu


Hei kaikille, minä olen pikkuinen poikakisu

Maksi on hieno nimeni, vaikka kokoni

ei ihan ole nimeni vertoinen.

Kasvan taatusti isoksi ja vahvaksi.

Siskoni ei päässyt kuvaan, oli ressukka 

alkutalven flunssan kourissa, lepäillen omassa 

korissaan.  Menenkin tästä tervehtimään siskoa

hei hei nähdään ensi kerralla.

 

lauantai 9. helmikuuta 2013

Lauantaina


Heipsan

Muutama rannekoru, ajoilta jolloin olin hiirrvveen innokas koruntekijä. Näillä taidoilla ja työvälineillä, mitä minulla on käytettävissä.

Nämä ovat aivan ensimmäisiä tekeleitä, siinä on lasteni tyttärien joululahjaksi saamansa rannekorut .
Kuinka sainkaan Tampereen Kädentaitomessuilla idean, alkaa valmistaa tytöille puuhelmistä rannekorun, heille, joilla jo kaikkea muuta onkin.... Taru ei kerro, ovatko korut olleet kertaakaan käytössä...Meillä kädentaidolla valmistuneet tekeleet, ei ole missään arvossa. "Kaupan tavara se olla pitää, ja mummukin on vähän "höpsö" sanoi vanhin lapsenlapsi, kun moitin häntä vähällisistä vaatteista ulkona ollessamme.  Sanoin: kato nyt, ku mummulla on vaatteita ulkoilman mukaan. Siihen tyttö 14v tokaisi: sää oletki vähä höpsö". Kieltämättä se kolahti ilkeesti korvaan, lapsen mieli on välillä harmittavan suorasukainen.. Mummohan ny on vähä....ja tyttö opiskelee lähihoitajaksi.... Ehkä hän joskus myöhemmin arvostaa vanhaakin höpsöä...Niinhän sitä sanotaan, että kantapään kautta ......

torstai 7. helmikuuta 2013

Torstaina

 
 Illan rauhaa.

 Sytomyssyt olen eilen toimittanut Satakunnan keskussairaalaan.

Tänään on ollut huilauspäivä, silmäni on ollut kipeä ja vetistellyt,
eilisen tutkimuksen jälkeen.
Näkökyky on siis pysyvästi poissa oikeasta silmästä, kyllähän
minä olen sen sisäistänyt, kun jo syksyllä lääkäri sen kertoi.

Näillä eväillä mennään, ei auta itku markkinoilla. 


tiistai 5. helmikuuta 2013

Kaksi myssyä


Heippa tiistaina. 

Kaksi sytomyssyä on tässä näytillä, kaikkiaan kahdeksan, joita vien Satakunnan keskussairaalaan  huomenna kun menen omissa asioissani poikkeemaan.

 Olen luultavasti oman osuuteni tehnyt tähän erään "  ystävänpäivä sytomyssyt". Kaikkiaan olen tehnyt kolmetoista sytomyssyä tänä vuonna, en ole aiemmin hoksannut asiaa, vaikka olenkin Seijasiskon blogissa kutsun keräykseen nähnyt. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa, niinkauan kun toimentuu tekemään.

Raitamyssy on Novitan hanko lankaa, puolet kierrätyspuuvillaa, puolet akryyliä ja vyötekin on painettu kierrätyspaperille. Täytyy kyllä sanoa, langasta, tuntui kuin olisi pidellyt käsissäni entisajan ns. lumppulankaa. Pehmeää kyllä ja kovin on monisäikeistä, huono kutoa saatika virkata. En kovin suosittele, väritkin oli hailakat ja rumat. Jäänee jatkossa marketin hyllyyn minun puolestani.
Raidat myssyyn on Novitan Tiina kanervan väristä , paksua ja monisäikeistä, ei järin helppoa työstää. Myssy on kovin ankean näköinen, mutten sitä purkanutkaan, jotenkin tykkäsin sen harmaasta väristä ja raidatkin sopi mielestäni ihan mukavasti, kenties vaatimattomasta myssystä  olisi iloa vaikka mieshenkilölle:)

Persikan värinen myssy oli mielestäni kovin hentoisen oloinen ja värinen, Novita miami 50/50 puuv.akryl. lisäsin reunaan violettia miamia ja rinkulat samaa väriä. Täytyi päiväsaikaan kiinnittää koristeet, illalla en oikein näe pistellä lankaa neulansilmään, se tuo näkövamma haittaa.

Olen käyttänyt omia lankojani ja ostanutkin, kun en mieleistäni ole omasta kaapista löytänyt.
olisin ehkä voinut käydä lankakaupoissa kyselemässä tai ehkä jossain., en ole ottanut selvää näistä jutuista. 
Nyt pitäisi keksiä jotain muuta sytomyssyjen värkkäämisen  tilalle. 
Luin jonkun blogista, että saattohoitokodissa? jossain päin Suomea, otetaan vastaan rannekkeita ja kämmekkäitä.
Laittakaa ystävät tietoja paikoista johon otetaan kudonnaisia vastaan, sen mitä minäkin jaksan valmistaa.:) Intoa ja kannusteita pitää olla vanhallakin mummelilla.

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Mustavalkoista

 Hei sunnuntaina.

Laitoin muutaman mustavalkoisen kuvan lapsuusajan meiningeistä.



Tyttönen, tämä mutrusuu on Mommilassa 1948.
Pellavainen on tukka ja tiukka ilme.
Kenties se enteilee päättäväistä otetta tulevaan elämään:)

Tässäpä tyttönen on viisi v ja lempikoiransa kanssa,
saksanpaimenkoira Sami Liisa, hassu nimi tyttökoiralle, mutta niin vain Samiksi kutsuttiin.
Koulutettu oli koiranen, monia temppuja hallitsi ja tottelevaisuus oli maksissaan.
Tyttöstä kuljetti mahakelkassa, johon oli tehty koiralle valjaat  vetämistä varten.
Tämä kuva on Lammilta 1951 taustalla on tyttösen kotimökki.
 Monet mukavat muistot ovat kulkeneet mukana, koiran kanssa yhdessä vaelsivat metsässä ja pelloilla. Etenkin naapurin pellolla kasvoi  ihania keltaisia kukkia, silmän kantamattomiin.
Tyttönen keräsi sylin täyteen  kukkia ja vei äidilleen. Siitäkös tuli huutia, ei kiitoksen sanoja vaan melkein tukkapöllyä ja kiukkuisia lauseita.
Lapsi oli kerännyt naapurin pellolta keltaisia rypsin kukkia. Tarina ei kerro, tuliko tästä huvista lasku vanhemmille....



Tyttönen serkkupojan kanssa. Heillä oli samanlaiset mustat kiiltonahkakengät, jotka olivat tosi fiinit.
Pojalla on vaaleat luonnonkiharaiset hiukset ja tyttösellä söpönen rusetti päälaella ja punainen vakosamettimekko päällään...
"ja sukat on sillä makkaralla ja lentää se päivänkakkaralla ja..."

Naapurissaan asui valokuvaajapoika äitinsä kanssa. Tyttönen meni mielellään kyläilemään ja valokuvaaja tykkäsi kuvata. Tyttösen vanhemmat ei olleet järin ihastuneita lapsensa harrastukseen, heille kun tuli aina lasku valokuvista...

lauantai 2. helmikuuta 2013

Saunapäivänä


Helmikuun toisena.
Pieni mukava rahapuuni.

Olin avustajana eräälle mummelille kauppareissulla.
Joimme kahvit yhdessä keikan jälkeen ja rupattelimme toisenkin tunnin.
Lähtiessäni kotiin, hän antoi minulle tämän virkatun ruukunsuojuksen.
Käsityö on tallessa, mutta rahapuu menehtyi pari vuotta sitten.

Kirjoitin muuten pitkän kertomuksen ja poistin sen vahingossa... voi että harmittaa.
 

perjantai 1. helmikuuta 2013

Helmikuussa


Helmikuun aluksi punaiset omenat ja
 punainen koru
 


Ulkoilessani koiran kanssa eräänä kesäpäivänä, näin ihanan pulleita
ja kauniin kiiltäviä orapihlajan marjoja. Hetken katselin niitä ja idea kaulanauhasta nousi mieleeni.
Keräsin marjoja tyhjään koirankakkapussiin ( joka pitää aina olla koiran ulkoiluttajan taskussa)  ja kotona aloin niistä värkkäämään nauhaa.
Pujoittelin varovasti neulalla ja sainkin suuren osan
marjoja ehjänä lankaan (rikkeneet karsin heti pois) Katselin ja ihailin tekelettä.
Mietin voisinko käyttää sitä oikeesti jossain pikku tilaisuudessa. Yhtenä välähdyksenä tuli mieleen, että minullahan oli seuraavana päivänä eräs vierailu ja niinpä ripustin nauhan kaulaani ja olin varsin onnellinen ideastani. Ikävää kun korunauhani muutaman päivän kuluttua rutistui ryppyiseksi ruskeaksi kuoreksi. 
Olin sen vienyt  kranssin seuraksi parvekkeelle ja jouduin heittämään marjanauhani  roskikseen....
Hetken huumaava ilo luonnon omasta tuotteesta ja sen rohkeasta käytöstä.