maanantai 28. lokakuuta 2013

Kesäkoivu:)

Heippa, tässäpä kesän muistoja tälle päivälle, kun keltaiset lehdet maan peittää.
Lenkkipolkumme varrella on suuri koivikko, tässä vaan osa siitä.

Uusia käsityökuvia ei vaan ole, kun valmista tekelettä odotellaan.
Kummallista, olen eilen ja tänään tuntenut normaaliajan vaikutuksen: olen selvästi pirteämpi ja innokkaampi, ehkä kohta puoleen syntyy käsitöitäkin.
Eilen koirulin kanssa kierrettiin pidempi lenkki, kun hää tykkäs minnuu kävelyttää. Pihalle tullessamme hää kyykki pissiä mont kertaa ja mie jo pelkäsin, jotta pissatauti on tulossa.
Näillä märkäkelillä en kovin hänt kuletakaan, eikä tahokaan kuleskella, niiku oon kertonutkin.  Tassu pesut on joka kerta ja sit paan häne pääl sellasen levvestä hihasta värkätyn mekon, jotta mahapuol saap lämmintä, ku karvat on märkänä.
Tyytyväine on mummo mekkoonsa, ei revi pois, on  nii tottunu pukemisiin ja " vaatteisiinsa". Pari kertaa on koiramummo ollu leikkauksessa ja hänel on ollu sukka jalas ja rintakehä kääreessä, nii ja koirankauluri, ettei pääse haavaa nuolemaan.
Kauluri on sellanen muovinen iso suppilon mallinen ja mont kertaa se hänen kaulassaan on ollut, milloin mistäkin vaivan syystä. Voi ressua, pientä, minnuu välil nii säälittää..myö häne kans lattialla maattiin yöt, ku hää sairasti, eikä saanu hypätä sänkyyn eikä mihinkään. Siin lattialla ollessani pääsin vahtimaan, ettei rouva hyppää. Siin hää ressu makas miun vieressä, ihan pääni vieres ja kylessäni, muovitötterö kaulassaan vaan rapsahteli. Kovasti oli kipua, niin miullaki ku ite potilaalla. Toist viikkoo mie häne kans makasin patjan päällä lattialla, siin miul oli petipaikka. 

Kiersin tännään kirpulla, en kuitenkaan mitään löytänyt, mut sain hypistely intoni vähentymään kerta käynnillä, sit viel kävin kaupassa ruokaostoksilla.
Viime viikko meni sairastaessa, nyt tuntuu vaiva parantuneen. Olkapääkin on hyvän tuntuinen, kun vielä toisen saa kuntoon...milloin... milloin..

Myrskyä ei meil päin viel oo, tuuli käy kaakosta ihan normaalisti, toistaiseksi.
Jaa' a jatkanki toisella kertaa, olisha näit juttuja kerrottavaksi, ain ei jaksa kirjoittaa...eikä juttu luista..
Hyvvää talviaikaa, siis, normaaliaikaa, blogi ystävät:)

torstai 24. lokakuuta 2013

Kipuja.

Hei, laitoin yhen syksyisen kuvan, olin joskun napannut ulkoilureissulla ja saanut sopimaan kuvaan: lyhtypyväs, sähkökaappi ja joku muu pikku tönö sen vieressä, pylväiden varjot ja tietenkin ruskan värjäämät puut ym ym...

Olin täs pari yötä sairaalassa, iski yht'äkkiä armoton vatsakipu ja sen myötä oksetus yms. Ukkoin soitti sairasauton, ei voinu lähtee omalla biilillä, ku mie oksensin ku automaatti, kotona konttasin pitkin lattioita, ja makasin kylppärissä ja eteisessä, enneku ambulanssi saapui. Hyö tek ne välttämättömät toimenpitteet: mittas verenpaineen ja otettiin sydänfilmi ja sit mummoa( = minnuu) kärrättiin pyörätuolilla autoon. Hiivatti ku minnuu oksetti ja enneku sairaalaan saavuttiin . 5- 8 min kuluessa mie oksetin jo pussin täyteen!  Auto keikkui penteleesti, ettei oo helppoa istua pyörätuolissa maha kippurassa ja koittaa säilyttää loputkin mahan elimet ojennuksessa. Kyl iha oikeesti kippee ihminen on todella vaikeesti pulassa, jos eivät sit anna nuija nukutusta matkan ajaksi.Pitkä matka jos nii huh hoijaa. Kyl kärsii saa, on nuo apupelit aikas keikkuvia ja matkanteko ei helppoa ole.
Minnuu vietiin muutama vuos takaperin naapurkaupunkiin sairaalaan ja se oli viimetten päälle surkeeta meininkiä, meinaan potilaalle= miulle. Makuu asento oli silloin ja takaovista veti kylmää nii, että varpaat huurussa tais olla perille päästyä. Ja se keikkuminen makuulla puolelta toiselle pisti mahakalut uuteen järjestykseen, oli semmosta töyssyttämistä. Kuljettaja lohdutti jossain vaiheessa: ennää ei oo ku kymmene kilometriä...voih ja aahh..gggrllleerr...
Koiruli oli täl aikaa ukkoin hoijossa ja kulki häne peräs yleaikaa, ei päässy ukkoparka vessaankaan ku koiruli seuras ja vahti askeliaan. Ja joka rapsahdukseen silmäsi ovelle päin; joko mamma tulee kottiin. Oli hää ilone, mut ukkoin peräs hävis pian keittiön suuntaan...siin miul koira....
Täs mie kattelen, kuinka tää olotila lähtee menemään. Ainii...mie pyysin kortisoonipistosta ja lääkär aamulla kierroksella väänti kättä, jotta mie ulvhdin: hää sano, että pittää olla syy minkä vuoks lääke annetaan( ei hää iha näil sanoilla sanonut, mut tätä hää tarkoitti uskoisin niin ) Antoi pistoksen tuonne selkäpuolelle olkaan ja kolmen viikon päästä terv.kesk. uusintaan ja jopa kolmekin piikkiä voi laittaa kaikkiaan. Jospa sitten saisin toiseenkin olkapäähänkivun lievitystä. Oiihh kyllä kannatti pyytää...


perjantai 18. lokakuuta 2013

Hienohelmamummon uusi mekko:)

  Heips iltasella.

Päivällä ompelin rouvalle uuden nutun. Ilmaislaatikosta kirpulta löysin tämän aarteen ja siinä jo aattelin tekeväni koiran nutun.
Väri on vähän tummenpi kuin kuvassa.Ompelin sivusaumoja yhteen ja kavensin samalla syssyllä hihojakin. Päälliskappaleen jätin pitkäksi, että peittää lonkat ja alapuolen lyhensin et pikkujalat mahtuu hyvin tepsuttamaan.  Virkkasin takaosien reunaan jotain pörrölankaa ja ohuttaheijastin nauhaa ja selkäpuolella on joku kukantekele jonka  koukkusin neuleeseen kiinni. Hihansuissa on myös virkkaukset, miun mieleen nous jo kuva jouluisesta asusta. Hitsi ku mie oon tyytyväinen, vähällä vaivalla sain mukavan nutun isomummulle. Ei hää kovin tyytyväiseltä kuvassa näytä, hää ei oo mikään linssilude:)


Täs oikian puolel on nuttu alaosaltaan. joten alareuna on lyhkäsempi kuin selkäpuole´n kappale.
Hyvin hää tykkäs  ja viihtyi ihan hyvin, ku joka sovituksesta sai makupalan:)
Miul on sitä
huomiokangasta
 siitä vois tehä
tähän nutun päälle sellaisen
liivitekelee.
se suojais vähän sateeltakin....että näin

torstai 17. lokakuuta 2013

Huutokauppa ostos 1950 luvulta:)

Heips iltasella.

Näytillä yks vanha maljakko, jonka isäni osti huutokaupasta 1950- luvulla.
Olisko tämä joku Kupittaan savitekele?
Näin yhden myymälän ikkunassa samanlaisella värityksellä kaksi
pienempää maljakkoa. Menin pikkuliikkeen sisälle ja kysäisin onko
heillä tietoa niistä maljakoista,  putiikin myyjä sanoi, että olisivat
Kupittaan tuotantoa. Juu...siitä päättelin tämän omanikin olevan samaisesta tehtaasta.

Miepä tääl kärsin olkapää kivuista, vähän jottain oon kehannu tehä, sukan vartta hittaasti ja välillä huilaten.

Kävin päivystyksessä, sanoivat siellä ettei miun kuulu sinne mennä, koska kipu on alakanut jo kauan sitte, mie siihen tokasin: ku en päässy terveyskeskukseen, siellä ku jono on 4-6 viikkoo. Apuva, johan ihminen tautiin kuoloo, jos pittää nii mahottoman kauan ootella, jotta apua saa ja lääkettä.

No siitä päivystyksestä vielä, mie sanomaan, jotta enhä ois tänne tullu jos terve olisin ja kortisoonia jos tähän vaivaan sais. Hoitsu siihen: ei täällä mitään kortisonia anneta, mie siihen jotta: en jää sitte jonottamaankaan, jos lääkär sen päättää, saanko pistosta vai ei, tänne oottamaan kolme tuntii...  Siel oli ihmisii ku muurahaisia toist kymmentä potilasta istui vakavan näköisenä odotus tilassa, jossa itsekin asioin, ei mittään intimiteettisuojaa, toiset potilaat kuuli kaiken mitä hoitsun kanssa rupattelin ja siinä meinas miulta roppuki palaa jossain vaiheessa...
Hoitsu kehoitti ostamaan apteekista buranaa, se vois auttaa...mie meinasin kiivastua, muutama äänekäs lause tuli hälle sanottua...ja muut ihmiset terästi kuuloaan; mitähä se mummo siel mellastaa. Potilaat istuivat siinä ihan miun selän takana, ei kolmee metriä kauenpana, siis  IHAN  selän takana!! Hoitsu kysyi teenkö palautus kaavakkeen ja mie sanoin: mielelläni teen, hää sanoi,se kun menee johonki johtoportaaseen, mie sanoin jotta siel pannaan palautteet roskakorriin...joo'o ihan oikeesti, ainaki sit ku ovat käsitelleet..höh...kyseiset lappuset.
No täälpä mie istun buranan avustuksella ja ootan koska tulee aika terveyskeskukseen, oon jonottanut jo neljä päivää...ennää ei oo ku 30-40 päivää jälellä..tai siin paikkeilla....

Mukavaa syysaikaa teille ja huomenna voi olla jo talvi.

maanantai 14. lokakuuta 2013

Mukavaa maanantaita


 Tervetuloa kaikille lukijoille uusille jotka kenties olen jo maininnut, mutta tässä uudelleen, tervetuloa:)
 mammutinpuikot.blogspot.fi
neulekirpunneuleet.blogspot.fi
ullahansen.blogspot.fi
  anne-riitta.blogspot.fi

Uusimmat kuvat joulukaktuksesta, kyllä hän kukki kaikki nuput, harmillista kuitenkin kun kukinta on niin lyhyaikaista.

Koitin tänään varata aikaa terveyskeskukseen, jos olis saanut vaik kortisonipistokset noihin olkapäihin. Hyvänenki aika jono terveyskeskukseen ON 6- 8 VIIKKOA..
Aatteleppa ite kuinka sairaus parantuu,. ihme kyllä jo tuossa jonotus ajassa.
Ihan oikeestiko ihmisiä piinataan eikä saa aikoja lääkärille. Onhan tämä ollut vaikeaa jo aikaisemmin n. 3 viikkoa jonotusta, mut nyt meni ohi hilseen, Näin luonnollisesti kansaa vähennetään riveistä, kuka jaksaa kärsiä kipuja kuukausi tolkulla, menee "omankädenhoidoksi" ja tilastot suurenee. Meitä kansalaisia lienee liian paljon ja ikääntyneitä ainakin.


Jaa'a kiva ilma tänään, rouva hienohelmakin pisti tassua toisen eteen oikein reippaasti. Hää tykkä kun on kuiva keli ja vilpoista, meil oli yöl pakkasta n. -3 astetta. Mittari on tuos ikkunan takana ettei ihan oikeita lukemia näytä.
Olen mie vähän koittanut jottain väkertää, ostin valmiin kranssin  ja jottain muutakin, jos siihen vaa laittais koristeita. Tää minun valmistelu on kovin saamatonta, siks ei sais nii kovin innostua, vaik se juur onkin kaikkein mukavinta, innostus:) Sehän juur säilyttää elämänilon ja koittaa vähä aatella, jotta tekkee sen ku jaksaa, eiks nii...

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Käsityölehdestä:)

Tervetuloa uusi lukijani 
lapinkuukkeli.blogspot.fi
margsan.

Heippati kaikille.

Kopsasin taas yhden tekeleen, joka on samasta kästyölehdestä
kuin aiempi postaus, pitsiverhot.
Selailin monia blogeja, kyl on kauniita tekeleitä, kudottuja sukkia, pipoja, lapasia,
askarteluja, kortteja ,kodin sisustuksia yms.
Eilen kävin parturissa ja ostin myös viereisestä R-kioskista Iiris-lehden.

Siellä se meijän Annelinkasityot.blogspot.fi ja moni muukin bloggaaja kertoi harrastuksestaan. Mukava lukea, selaan lehden tarkemmin, illalla sängyssä.
Sateista ilmaa ja koiran kans pittää lähtee iltalenkille. Koitetaan kestää ja lukemisiin....

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Toisten tekeleitä.

Ilta myöhällä.

Laitoin kuvan pitsiverhoista, ohje oli vanhan käsityölehden sivulla.

Miul on nii kippeet käsvarret ja olkapäät, jottei tarvii hetkeen
mitään valmistaa, kästöitä. Koitin tehä taas hartiahuivii, aloitin ja lopetin ja
purin ja virkkasin, mut ei, kun ei onnistu. Virkkaus tuntui turnulta ja otin paksumman koukun ja sit oli liian löysän tuntuista. Ääähh.
Voi mahoton sentään, korvatkin soi, omia sävelmiä, joista mie en välittäis.
Nyt ei näy mikkään onnistuvan,  siks mänen maate.
Eikös tää tästä selkene. Öitä!!

torstai 3. lokakuuta 2013

Heps, vaahteratötteröitä:o)


No heippa torstaina.

Voi tokkiisa ku mie taioin  ruusuja hät' hätää

vaahteran lehdistä....

Taisinpa hieman myöhästyä lehtien keruussa

olivat pikkasen kuivahteneita eikä täällä

ole kaunista ruskaa, kuten aikaisemmin.

Täytyy sanoa, ettei minun ensmäiset ruusut ole mitään ruusuja

lehtikääröjä lienevät, mut itelleni annan plussamerkin, kun

viitsin ees kerätä lehtiä maasta ja huuhtoa ne ja askarrella.

Ensmäine " ruusu" oli mielestäni onnistunein ja sit vast kävin ohjetta

tarkemmin katsomassa. Ei menny niinkuin elokuvassa, mut tulipahan 

kokeiltua tämäkin täs elämän varrella....

tiistai 1. lokakuuta 2013

Joulukaktus!!

Heipparallaa ja hyvää lokakuun alkajaista:o)

Joulukaktus? aloittelee kukintaansa.

Toin sen parvekkeelta sisäälle syyskuun alkupuolella.
Tykkäsin jotta hänen kesäpäivät on ohitse. Vaihdoin  uuden mullan
ja tälläsin heidät= 2 kpl, amppeliin roikkumaan.
Voi veljet, kun alkoivat tekemään nuppuja, mie oikein
äimistyin, kun niin nopeesti kaikki kävi. Nuppuja on hirveesti, joka lehdessä
ja jopa kaksikin nuppua. Tiedän kyllä vanhastaan, ettei kaikki nuput aukea.

Otin valokuvan jo varmuuden vuoksi. Toivottavasti hyö eivät siit' suuttuneet vaan tekevät työnsä loppuun asti,
kukkivat kaikki nuput minun ilokseni. Minul oli mont vuotta sitten muutama tällainen ja valkokukkainenkin, vaan hävitin heijät pois, kuten muutkin kukkaset, kyllästyin totaalisesti. Kolmisen vuotta sitten ostin kirpparilta tämän surkean, kuivuneen kukkasen ja tälläsin sen parvekkeelle taas kesäksi, kuten muutkin kaktukseni aiemmin. Hää tek nuppuja jo silloin parvekkeella ollessaan ja mie hänet äkkiä kiikutin sissään ja laitoin uuteen multaan ja kukki pahus pari kertaa talven aikana. Kiitollinen lienee ja hänen poikanen on tuossa vieressä ja nuppuja kovasti, mut kaikki ulospäin , eikä parane kääntää, pahus suuttuu siitä ja karistaa nuput vek...