keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Paperi syvämmet

Nyt ollaankin keskellä viikkoa ja pakkasta on -12 astetta ja kirpeä viima kiristelee poskipäitä. Viima tulloo tuolt idän puolelt, josta ei mittään hyvvää muutenkaa tule...meijän isävainaa sano...

No mut, punaset paperisyvämmet saa viihdyttää tällä kertaa teitä, hyvät lukijat.
Mie ny keksiny muuta asijaa ku kuvasin nuo jouluksi leikkelemät syvämmet.
Harvathan nuo rivit on, ku piti lissää leikellä...mut ehkä ens jouluksi tai toisaalta mie keräsin aikakaus lehtilöit, joista piti leikkaamani jottain värikkäit syvämmii, mut on tainnu unohtua koko rojekti. Olen istunu rojektipöyvän vieres ja käännelly kangas palasii käsissäni ja muutaman sydämen leikkasin, huovasta, farkusta ja heijastinkankaasta, mut muuten en oo edennyt niis hommis. Hittaasti hyvä tuloo, sanotaan, mut en mene takuuseen, et näin hittaasti ku miun toimet etenee...
..
Ompelukone on oikein hyvä, ompelin paksua saumaa ja farkkukangasta, kyä jaksaa ommella paksumpaakin, Evaraukka olis jo kurtannut kankaa ja katkaissut neulan. Hää reppana oli jo niin kypsynyt näihe miun hommii siks piti antaa hänet huolto-ukon kynsiin, jos sitte tulis lissää energiaa ja joku muu sais hänest kivan palvelijan!

Voihan hiivatti, meijän ikkunat on nii jäässä , etten nää rojektipöyvän äärestä mittään ulkopuolista meininkiä, istu siinä sit pää ideoita täynnä, ku ei nää ees ulos. Työn toteuttaminen on ihan mahdotonta:)

Sukantekeleet ovat viel vaiheessa, mie kulutan nii paljo aikaa tääl netissä, etten kerkii kästöitä tekemään, nyt viel löysin  tuon PINTEREST.COM  jonka sivuja selaillessa aika kuluu mielettömän nopeasti. Siellä on niin kauniita tekeleitä, kyl niit mielellään  katselee:)

Tälläsii tännään, kuullaan taas ja voikaatten hyvin:))

torstai 23. tammikuuta 2014

Lahjakukkani

Hei hei yön korvalla, mie tääl viel kukun, unimattia oottelen,lupas kyl saapua luokseni..tiijä sitä varmaksi.Hää voip joskus juksata.

 Yhtenä yönä kukkusin taas ja leikkelin syvämii farkun lahkeesta ja huovutetuista puseroista.. Liekö miun inspiraation aika yöllä, ku pari vuotta sitten tein yöllä nappi- ja helmikoruja, pujottelin lankaa ja siimaa helmien rei'istä. No joo...

Täs hää kukkii viel, sain orkidean joululahjaksi, oottelen mielenkiinnolla miten pitkään tämä kaunotar minnuu ilahduttaa. Pari nuppua on tipahtanut, en ole sille muuta tehnyt kuin vähän kastellut, ostin itse joskus valkoisen, kukki ja lopetti siihen , lehdetkin irtosivat. Heitin pois.

Kävin tänään kirpparilla, löysin ilmaiskopasta punaisen puuvillatakin, josta sain kuusi kpl punaisia isohkoja nappeja ja kaksi erikokoita hakaneulaa! Voi mitkä aarteet, pitsejä niinku etsin, mut ei ilmaskorista löytynyt, edes kankaassa olevia.
Kävin sitte kaupasta ostamasta, kolmea eri sorttia. Olin myös ompelukonetta katsomassa, joskos raaskisin hankkia käytetyn berninan, kovasti myyjä kehui ja olen aiemminkin kuullut kehuja ,jotta on hyvä kone. minun entinen Eva lähtee myyntiin, jos sais siitä muutaman kympin. En ole siihen sinuttunut koko käyttöaikana, symppikset ja emppikset ja muut ei oo meidän välillä kohdanneet ja nyt tulee ero tavalla tai toisella....
mut ny hää saapuu, miun unimatti oooohhoijaa, hyvää yötä, kuulumisiin...


tiistai 21. tammikuuta 2014

Voi sydämeni:)

  Tervehdys kuin tuulahdus:o)

Tässä kaks pientä syväntä, joku yö värkkäsin tuon ruskean turnukan, se on huovutettu vanhasta myssystäni. Virkkasin jouluksi paksusta harmaasta langasta ja ohuemmasta punaisesta tuollaisia "hiirenhäntiä" ja kiinnitin lahjapaketteja niillä.
Tähän syvämen reunaan ompelin käsin tuon hiirenhännän mukas koristeeksi, mut sellanen turnu tekele siitä taas tuli. Siin ei oo täytettä sisällä.
Farkkusyvän on niitä suunnittelun tuloksia, toisel puolelle ompelin konneella tuon lenkin farkunsaumasta ja siin katkasin koneen neulan gggrrkkl, enkä saanut lankaa enää pujoitettua. Käsin ompelin et pysyy ripustettuna, napin tälläsin toisel puolelle.
Yllättävän paljon meni täytettä noin pikkuiseen tekeleeseen, jouluksi ku tein niitä, laitoin vain vähän täytettä, että hiukan olisi pulleutta.

Tilasin  www.tekstiiliteollisuus.info  nettilehden sähköpostiini, niitä tuli sinne muutama vanha numero, että voi jälkikäteen selata. Kiva niitä on lukea, sivun voi suurentaa että pystyy huonompi näköinenkin lukemaan. Ohjeet kaikkiin neuleisiin ovat lehden viimeisillä sivuilla. Käyppä katsomassa ja tilaa ilmainen käsityölehti netissä:) ihan helppo lukea ja on kaikki tallessa samassa paikassa.

Mukavaa kun vierailit meillä, pirteitä tammikuun päiviä sinulle:))




lauantai 18. tammikuuta 2014

Raitaa ja rojektia

Mukavaa lauantai keskipäivää.
Aurinko paistaa kirkkaasti ja pakkasta on - 14 astetta.

Pari kappaletta sytomyssyjä on näytillä ei nyt enempää. Mitenkä on niin hidasta tää meininki meillä päin, suunnitelmia olis, tekijöitä tarvis....hhmm

Rojektipöytä on jälleen lastattu, sen ääressä on mielenkiintoista istuskella, katsella ulos ikkunasta ja miettiä pää punasena, jotta mitä alkais näistä värkätä. Kuten kuva kertoo pieniä sydämiä olen leikellyt, onhan sekin alku. Yhtenä yönä valvoessa, piirsin ja leikkelin vanhoista paperilaskuista sydän mallineita, piirsin pitkiä ja kapeita ja  vähän pyöreämpi poskisia, leikkelin ja hylkäsin ja taas uusi piirros....siinähän pikku yö työ ja kiinnostava kaikenlisäksi. Harmittaa oikein, kun materiaali käy vähiin...heitin äskettäin ison pinon laskuja polttoon. Siinä se näkee: Ei mitään pidä heittää menemään!
Yhden farkkusydämen ompelin ja neulan katkaisin viime sentillä gggrrggrr, uusi neula löytyi, mutta olin tehnyt jo senverran tarkkaa hommaa, jotta terve silmä hämärtyi etten enää nähnyt laittaa lankaa neulan silmään. Piti jättää homma ja lepuuttaa silmää.

Helmikuussa menen Poriin silmäpolille, kuvataan terveen silmän tilanne.

torstai 16. tammikuuta 2014

Ihanainen:)


Heippa kaikille torstaina 16.01.2014

 Käsityö nahkaisena:)

Oiih, mie löysin oikein unelman kauppareissulla.

Käytiin syömässä ja sen jälkeen piipahdin viereisessä asuste puodissa. Katselin niitä näitä, siinä oli käytävällä näytillä kivoja laukkuja, joita kävin mallaamassa peilin edessä (miun pittää nähä, miltä laukku näyttää miun kädessä ja kuinka soppii miun väreihin, ommaan pituuteeni, yms )
No mie oon jo pitemmän aikaa etsinyt  kivaa ja sitä oman oloistani laukkua, jota voi kantaa kädessä, olkalaukku ei enää  pysy olkapäällä , sitä saa roikottaa kädessä. En tykkää pienistä laukuista, aina miul ollu sellaisia pehmeitä isohkoja lötköpussukoita, joihin mahtuu pikku ostokset. 
Jatkoin kuitenki matkaa toiseen päähän putiikkia....ja silmäni osuivat tähän punaiseen ihanuuteen ja hintakin oli nahkalaukusta  ihan kohtuullinen. Silmäsin lokerot sisältä ja päältä, kaikki tarvittavat lokerot oli ja vaalea vuorikangas sinetöi ostopäätökseni ja tietenkin tuo todella kaunis väri. Punainen on vaikea väri sovittaa vaatteiden mukaan, mutta miulle se nyt sopii, enää ei tarvitse niin sävy sävyy värejä katsella, oma ikäni kun suo monenlaisia vapautuksia tietyissä asioissa:) Mummon valinnoissa:)

Aatella tammikuu on jo puolessa välissä ja aurinkoinen paistaa tänäänkin, lumi kimaltelee ja pakkasta on -15 astetta, kylmä viima puhaltelee idän puolelta. Lunta on kivasti että on valoisaa ja valkoista.
Koirarouvakin pistelee lenkkinsä vilkkaasti ja  nuuhkii nopeasti lajitovereiden jättämät viestit, sitten taas mennään topakasti häntä heiluen.

Kästyö rintamalla on kutomis/purkamis operaatiot käynnissä. Laitoin mie sentään kakkuvuokaan vettä, kokkeilen ensi kertaa jäälyhtyä, laitoin männynkäpyjä veteen, saas nähä onnistuuko tekele.Tää ohje oli tänään jonkun blogissa olisko ollut mummonpajukorissa?

Terveksii ja lämmintä vaatetta päälle, jos menette ulkoilemaan, edes vähäksi aikaa:)

Ps.On tässä laukussa olkahihnakin, mut otin sen heti pois ja laitoin kaappiin talteen.


torstai 9. tammikuuta 2014

Jatkoa seuraa...

Hei taas tätä päivää,
laitoinpa kutimen hämäykseksi, vaikka koitan jatkaa aamu yöllistä kirjoitustani.

No niin. Läksin siis huonekalukauppaan oikeesti ostamaan uusia kalusteita, kun olin pitkään pyytänyt ex ukkoani mukaani ostoksille. Ei hänelle koskaan sopinut ja kommentti oli aina; eihän myö mittään tarvita!? Ei sillä jotta olis nii tarvittu, mut mie kävin töissä ja nautin suht' hyvää palkkaa, enkä halunnut lähtee ulkomaille, koska koto aikaa vietettiin suuren osan vuotta..niitten samojen seinien ja kalujen keskellä...Siispä mie sillon päätin, että nyt on se hetki, ukko ol jo tarpeeks tehny asian etteen...eli ei mittään!


Mie istuin auto kotteroon ja lähin kaupoille. Valitsin ensimmäisestä myymälästä, johon menin sisälle;  valkoisen kolmiosaisen kirjahyllyn, valkoisen monitoimipöydän, nahka/kangas päälliset sohvan ja kaks nojatuolii, vaalean beessin väriset ja sohvapöyvän.  Avot ja lasku tek 8500 mk. ( ol viel markka-aika)
Mie tulin kottiin ja sanoin ukolle, jotta nyt on huonekalut ostettu!  Hää ei puhunu mittään, olikohan  sillä aikaa miettiny juttuja.

Huushollissa hän kyllä maksoi laskuja, kun vuokra meni miun tilistä, etten mie joutunu koko perheen kuluja maksamaan.
Hän kävi töissä ja tek kovasti ylitöitä, jotta sai omia ostoksiaan maksuun , kun rakensi  paattia  ja sinne piti vähän välii ostaa tarvikkeita ja työskentelykoneita, jotka jo kerran varastetiin . Vakuutuksesta ei saatu  paljo mittään, ku oma vastuu otettiin pois päältä. Niihin tavikkeisiin kului pari kertaa sama määrä, jos riittikään,  kuin minun ostoksiini ja  uusi paatin kone, loki ja  automaattiohjaus ja mitä lie kaikenlaisia.

Ne on tarpeellisia kyllä, kun tuolla merellä pitää olla kunnolliset vehkeet. Hänkin yksin ajeli paljonkin, kun ei kesälomat ain sattunu samaan aikaan ja kun automaattiohjauksen asetti päälle, niin pääsi käymään vessassa ja jottain muuta tointa tehä matkan aikana. Paatti ol hidas kulkuinen,  suurin nopeus ol 6,5  solmua, eikä sillä nopeudella paljonkaan ajettu: polttoainetta nääs kului enemmän....Siihen aikaa viel sai käyttää " löpöä" polttoaineena, sitä käyttäen, matkanteko oli edullisempaa. Hän kirjasi  kesän matkakilometrit, ostetut polttoaineet ja muuta mielestään tarpeellista. Minä puolestani kirjoittelin veneilypäiväkirjaa johonkin vihkoseen, lähinnä säätiloista, leiriytymispaikoista yms.
Merielämä oli ihan mukavaa ja rentouttavaa, mutta...minusta alkoi maistumaan puulle jo loppukesästä, olisin välillä viettänyt kesäpäiviä kierrellyt kaupungissa ja puistoissa, näyttelyissä, museoissa. Juuh nauttinut noista kulttuuri riennoista välillä, mut ei kun ei...Joskus kun pysähdyttiin johonkin saareen tai paikkaan jossa oli tarjontaa minun kulttuuri nälälle, sit mie kävin katselemassa saarten taloja, pihoja, kukkaketoja, venevajoja, laitureita, lintuja,  saarten pikkukauppoja, joskus oli asiaa apteekkiin, kun sellainen sattui matkan varrelle. Olihan niissäkin paikoissa nähtävää, kauniita maisemia, merta, saaria, puuttomia pikku luotoja, joissa kasvoi vain tyrnipensaita tai jotain kukkasia. 
Kyllä nämä nähtävyydet ulkomaan matkat voittaa, joista mie en oo koskaan piitannu, turhaa matkustusta,  kun kotomaassa on paljon kaunista ja katselemisen arvoista. Tää on miun mielpide ja  voinha mie olla kotonakin maha kuralla, ettei tarvii ulkomail männä vessaan istumaan, sitä se kuitenkin tulis olemaan....herkkä vatsaisella, ku täälki matkailu vaatii sen, et pittää olla vessa näkö etäisyydellä,  ku kiire tullee.....

Notta tälläistä kertomusta tällä kertaa.
Mukavaa viikonvaihteen odotusta kaikille ja jutustellaan myöhemmin lisää:))

Taas tuunattua:)


Aamuisia ajatuksia yöpöllön seurassa, mieku oon sellane oman tahdin tallaaja, enkä oo niiku massan mukana kulkeva, miu on tälläsii omii viritelmii sisustuksenkin suhteen,tässä nahkatuoli on saanut selkänojalle puseron ja sivusaumasta leikatut hihat käsinojien päälle, miun käsvarsii lämmittämmään. Viel olis hakusessa kirpparin ilmaiskopasta pusero, jonka voin vetästä istuimen suojaksi.Mein ukko hieman hymähteli näille akkansa tuunauksille, mut minnuu se ei hetkauta. 

Miul ei oo koskaan ollu kodeissa tyylikkäitä kaluja, yms.kaunista ja yhtenäistä. Olen niin monesti muuttanut ja koti on menny pirstaleiksi, ei kaikkia tavaroita voi mukanaankaan kulettaa.
Muistan yhen kerran, lähettiin töistä perjantaina ja kerroin työkaverille vieneeni paattiin sellaisen paperi-arkki paketin, joita työ puolesta saatiin yks/kk . Yks äij meijän perässä oli ja kuuli miun lausahduksen; niist papariarkeista saa ihan kivoja pöytäliinoja paatin  pöydälle ja sit vie ne saunan pesään ku likastuvat. Hää alko irvaileen, jotta onpa teil  köyhää meininkiä, ku paatti on, muttei ees kunnon liinoja voi ostaa...Mitäs se hänelle kuului, koko asija ja niihä myö oman maun mukkaan tehtiin ja käytettiin pöydällä ja käsipyyhkeenä..

Mein  ex ukkovainaa oli nuuka mies, ei mittään turhaan haaskattu, kova kapeli syntyi ku mie josku vähän naisten tavoin ostelin issellein jottain mukavaa päälle pantavaa, keljuili; millonkas tämmöne ja tämmöne on ostettu....Hiivatti mie kerran suutuin oikein ett meinas pää haleta, ku taas marmatti miun ostoksista ja pankkikirjaani kasseli, et taas on mänt rahhaa...Mie sieppasin kirjan hänen käestään ja kivahdin; Ja nyt lähtöö loputki rahat ja painuin ulos ja huonekalukauppaan......

Juu'u jatkanpa huomenna, nyt määm maate...öitä kaikille

tiistai 7. tammikuuta 2014

Hattu, myssy, tuunaus:o)

Huomenta loppiaisen jälkeiseen aamuun.
Minä olen kukkunut koko yön, sen siitä pyhinä nukkumisesta saa.
Oikein hyvin kun lepäilee, sit myöhemmin saa kärsii..hoh hoijaa.

Tervetuloa uusi lukijani:  Eeva 


Aloitan vuoden 2014, tuunaus jutuilla.
Vasemmalla on eteisen lipaston päällä iso kasa minun baskereita ja joku muukin mummon hattu, kukkasella.
Ala kuvassa on mustan baskerin kukka tuunaus, huopaa ja huopuneesta lilasta resoorista kukkanuppu kaiken päätteeksi! Ja oikealla on tuo harmaan ja valkoisen kirjava myssy, jonka ostin sieltä käsityömarkkinoilta ennen joulua. Ei hää ny kummonenkaan oo, mut mie tahon että myssy mennee kunnolla korville ja täähän männöö. Tollasen kolmen ympyrän huopapalan leikkasin ja vihreä nappi siin viel viimeseks, näkkyy olevan ihan vintallaan koko asetelma. Tää on niitä juttuja jotka voi mielen mukaan tehdä uusiksi ja laittaa vaik kukon pyrstösulkia, jos vaa kukon saa kiinni:) Nyt minnuu alkaa väsyttämään, jos vähä oikasis itteesä sängyn päälle.
Mukavia päivän jatkoja rupatellaan sit myöhemmin:)



keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Luminen muisto


Hyvää ja turvallista

vuotta 2014

kaikille :o))