tiistai 24. maaliskuuta 2015

Tilkuista tauluksi:)


Oltiinpa tilkkutyönäyttelyssä yhtenä sunnuntaina, sain ukkoinki mukkaan ku hää pääs ilmaseksi.
Paljon oli näytillä, miun katsomiset nykyään ovat vain toispuoleisia ja kaikki kauneus yhtenäisyytenä, ei mahdu minun  näkökenttään.

Kuvasin muutaman työn tässäpä ei ole sitä kaunista, josta otin pari kuvaa.



Viime viikolla kävin näköjutun tarkastuksessa Porin silmäpolilla. Terve silmä on oireillut ja pelästyin sen verran, et päivystys lähetti minut silmälääkäriin. Sidekalvon tulehdukseen sain antibiootti geelitippoja, jotka 4 x vrk tipautetaan vasempaan silmään. Mut ny on ihan sumuinen koko näkökenttä ja miusta  on tuntunut jonkin aikaa, jotta näkökenttä on pienemässä, siitä ei tehty tutkimusta, tällä kertaa.

Pikkasen alkaa  maha kiertää ympyrää< onko näkökyky todellakin huononemassa. pirullista ajatella sellaista mahdollisuutta.

Ostin ne narsissit ja niitä oon peitellyt ja hoivant, ku pelakuun pikkutaimet suuttui ja lorpahtivat ja santtukin kuolee ihan kohta.
Mikähän niillekin  tuli, oli kai iso shokki, kun kasvarilta tuotiin ihan eri olo suhteisiin...äähh...

Kohta saadaan nauttia silliä ja kuravettä:(
Kuulemisiin

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Hyväntekeväisyyttä:)


Tervetuloa uusi lukijani salainenpuutarhani.blogspot.fi

Hei perjantaina 13 päivänä ja maaliskuussa.

Ukkoin sanoi aamusella, jotta taitaa ol paha päivä
mie siihe> ai nii kolmastoista ja perjantai hhmm...
Viime kuussa oli myös samat lukemat, mut eipä nuo oo minnuu haitannu, päivä ku päivä.
No mut täss yläkuvassa on vähä mummoneliöitä, ku osallistuin peittotalkoisiin ja sain valmiiksi kolmisenkymmentä tilkkua 10 x10 cm ja kaksi kpl 20x20 cm .
En tehnyt kovinkaan raidallisia, ku en yhtään tykkää päätellä lankoja, miun silmä mennee sekasin, ko yhteen pieneen paikkaan pittää tuijottaa. Lanka on joskus Tokmannilt  ostettua, ihan kiva tehä, mut tilasin akryylilankaa Lankamaailmasta ja se ol ohuempaa ja huonompi virkata, säikeentyi. Nyt ihmettelen, mitäpä siitä tekis, nuo miun rojektit on vähä rempallaan, ku sain tilkut valmiiks....Laiskuus vaivaa...
Tuos toises kuvas on jääkaappi mangneetteja, ei niit paljo ole, oon vissiin karsinu enempiä pois.

En oo viel ees narsisseja ostanu. Kotitalon pihalle istutettiin viime vuonna, talkoo porukalla, asukkaitten kukkineet narsissin sipulit, kävin eilen koiran kans katselemas ja pienet, kolmen neljän sentit varret ovat nousseet pinnalle. Sisäpiha on pohjoisen puolella, mut nätisti uudet narsissien varret ovat nousseet ja siit tulee oikein näyttävä kukka-alue, kukkasipuleita  oli paljon!
Mukava keksintö, kun pihamaa on niin tyhjä, toiselle puolelle taloa on istutettu tulppaaneita ja kukkivia pensaita.

Tuleva kesä on erillainen, ku kesätupaa ei oo, viime vuonna oli ihanaa kierrellä kirppiksiä ja ostella pikkujuttuja kesätuvalle, mut ny....nyyh...
No mut, näillä mennään mitä on käytettävissä, istutaan sitte asunnon parvekkella ja niin ees päi..
Mukavata maaliskuun puol välii iha kaikille:)



tiistai 3. maaliskuuta 2015

Koristeena isoäidinneliö:)

Heippati heippa
maaliskuun kolmatena päivänä:)
Harmaa, pilvinen  +3,6 asteinen keskipäivä.

Kiiruusti laitoin näytille uuden tekeleeni, ahaa elämys iski yhtenä iltana, kun katselin muutamaa isoäidinneliötä, jota varsin innokkaasti virkkasin, mielessä siinsi selvä kuva, mitä tuleman pitää. Kävi niinkuin monelle innostuksen aiheelle, into lopahti, kun selvänä ollut ajatus, siityi epäselvien joukkoon...

Käteeni eksyi, joulun aikaan, halvalla, liikkeestä ostamani, mielestäni hyvän värinen tyynynpäälinen, pellavaa, mut kotana se ei ollutkaan enää hyvän näköinen. Siitä aivan kuin jotain puuttui, siis jotain muutakin, kuin tyyny...paiskasin sen askarteluksieni joukkoon.
No, miettiessäni virkkaamiani mummoneliöitä, hokasin yhtisäkkiä, ett laitan yhen neliön tuohon tyynyn päälle. Sovitin siihen neljää neliötä, mut kangas ei näkynyt yhtään ja se on kyllä kauniimman värinen ,kuin kuvassa.
Tässä hää nyt yksinäisenä istuu, neliöineen, mut sainpas jottain aikaseks. ( niiku virkkasin niit hyväntekeväisyys neliöitä, siitä vissiin jäi idea kytemään)

Mukavata maaliskuuta kanssa kulkijoille, kuullaan jos ei nähä....