keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Lintujen kuvailua

Heippa iltasella.

Öilen iltasel koitin kuvata lintuja tuossa tasaisella
nurmikolla, vaan yhtäkään lentäjää, en onnistunut
kuvista löytämään.
Niitä oli tuossa auringon juovassa, aattelin oliko kenties
töyhtöhyyppäsiä, olin huomaavinani työdön päässä
kun nousivat lentoon vatsa oli valkoinen ja siiven kärjet
alapuolelta mustat. Oisivatko tulleet tutustumaan
mamman uusiin pöllö poikiin...nii'i poikia ovat
ja tyttösiä tiirailevat silmät killillään,
 raukoilta oli nokkakin valahtanut navan päälle. Niin tohkeissaan lensivät  ja tutkivat uusia tulokkaita.

Täälläpä met koiran kanssa lenkkeilään, pikkasen tien laidalla välillä rollaattoria tarviin, kun on vaikeampi päivä ja tasapaino ei oikein kulje minun ajatuksen mukaan..Silloin otan tämän Pikku Limosiinin käyttöön
Ja koira on tohkeissaan tuntee olevansa töissä ja kulkeekin paremmin rinnalla. Hyvin meillä onnistuu tuo yhteis kulkeminen, voi vapaasti askeltaa, ei kovasti oo pelkoo kaatumisesta.
Oottekos tietoisia että veren D-vitamiini pitoisuus otetaan verestäkin. Minulla oli huono tulos tässä keväällä 30 ja normaaliarvo pitäisi olla 80, hui, helppo pelko osteoporoosista voi iskeä yht' äkkiä. Säännöllisesti joka päivä pitää ottaa Jekovit nestettä 10 tippaa päivässä.Suomalainen ei saa auringosta riittävästi, vaikka se kulki kulkisi alastomana koko kesän, talvesta puhumattakaan, silloin ei saa laisinkaan luonnon D-vitamiinia.

3 kommenttia:

 1. Mukavaa torstaita sinulle ja koirallesi. Olen koiraihminen vaikkei meillä enään ole koiraystävää. Kaipaan vieläkin yhteisiä lenkkejämme Baikun kanssa. En tiennyt tuosta D-vitamiinista. Otan päivittäin kalkki-d-tabletin lievän osteoporoosin vuoksi.

  VastaaPoista
 2. Hyvä että sinulla on se Limosiini ja pääset turvallisesti liikkumaan.
  Minä otan D-vitamiinitabletin joka päivä, kesälläkin. En muuten tiennyt että verestä... ?

  VastaaPoista
 3. Moikka ja kiitos kommentistanne. Ollessani sisätautilääkärillä, kerroin lääkkeistäni ja siitä että otan myös D-vitamiinia. Hän lähetti minut verikokeeseen, josta mitattiin veren d-vitamiinipitoisuus ja se oli 30, pitäisi olla 80, tai mikä luku on normaalin rajoissa. Verikokeella sekin näköjään selviää, tarviiko lisä annosta ja kuinka paljon:)

  VastaaPoista