sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Käsitöitä 1980 luvulta.


Hei pyhäpäivänä.
Tervetuloa uusi lukijani  rantapuikko.

Meilläkin on lunta, ei paljoa, mutta mukavasti ohut valkoinen kerros. Koirarouva tykkää lumesta, se työntää kuononsa lumeen ja sitten puhahtelee.
Pakkastakin on miltei kymmenen astetta. Ihana valoisaa, vaikka ei auringon paistetta olekaan.

Käsillä tekeminen on melkein nollassa, mietintä myssy on esillä. Askartelutarvikkeet edelleen pöydällä odottaa tekijää, huovutet villapaidat, nauhat, muutama kankaanpala ja sen sellaista. 
Yhdentyön sain valmiiksi; huovutetuista paloista yhdistämällä tein neulatyynyn Vanha tyyny onkin 43 vuotta vanha ja hyvin on toiminut. Monen monituista kertaa olen aatellut uuden tekemistä, mutta ajatus ei vaan tuottanut hedelmää.
Niin ja sain mie yhen sytomyssynkin valmiiksi, ei hän entinyt siihen Porin kuormaan tällä kertaa. Tähtään seuraavaan lähetykseen ystävänpäiväksi, vai onkohan liian lähellä, kun pitää vähän säästää noita olkapäitä, etteivät kovin kipeydy uudelleen.

Olen mie sukkaakin kutonut, valmistuu sitten joskus, nääs....

Kuvissa on käsityöt, söpöt tupsutossut ja pieni töisemmät lipokkaat. Ostin kirpparilta muutaman lehden, niissä on mukavan näköisiä neuleohjeita, vaikken mie ennää viitti puseroita tehdäkään, mutta saa niistä mallin vaikka tiskirättiin tai kaulahuiviin.

Hyvvää pyhäpäivää ja arkistakin päivää, mukava kun kävitte vierailulla:))

11 kommenttia:

 1. Tuollaisia tupsutossujen mallisia tossuja miun anoppi aina teki, nyt mie perin ohjeen häneltä, mutta en taija enää ennen joulua aloittaa mitään neuletta.
  meilkii on vähä lunta ja pien pakkanen.
  Aikoinaa mei aussi inhos lunta, sillä palel aina jalkoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Juuh tää mein aussi tykkää lumesta, täs parina talvena ku oikein kunnolla ol lunta, hää oikeen teki pitkiä loikkia lumessa ja kuonolla syviä tutkimuksia hangessa. Mut ei kovin kauan voinu olla, ku tosiaan tassuja alkoi paleltaan. Lumesta hää kuiteski tykkää ja talvitakki suojaa vatsapuolelta.

   Poista
 2. Ihania tossun kuvia. Äiti teki noita silloin aikoinaan. Meillä taas on lunta paljon, toisaalta ihan kiva, on hieman valoisampaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mie tykkään kans talvesta ja etenkin lumesta, on kaunista ja valoisaa. Muutaman kerran olin jouluna Pallaksella ja kävelin siellä tunturissa, kun toiset teki hiihtoreissujaan. Mie nautin siitä lapin pakkasesta ja lumesta, ilma on siellä erillaista, kun täällä rannikolla. Pallashotellissa oli mukavan lämmintä ja villavaatteita oli mukana turhankin paljon.
   Pakkaset oli kovia -30 astetta koko pyhät ja Muoniossa oli - 35 astetta, kun käytiin jouluaamuna kirkossa.

   Poista
 3. Minustakin tupsumalli näyttää kovin tutulta. En kuitenkaan muista että näitä olisi tehty meillä. Ehkä vain olen nähnyt lehden aikaisemmin.
  Käsitöitä kannattaa kyllä tehdä itseään kuunnellen. Siinä saa kyllä äkkiä paikat kipeäksi jos liikaa innostuu. Minulla tuppaa hartiat kipeytymään, silloin pidän aina pikkaisen taukoa. Sitten on taas kiva jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikas vähän miekin teen kästöitä. En tiijä mikä minnuu alko riivaamaan tehä kästöitä, ku näkö män tuost toisest silmästä. Hmm...joku hiivatin pelko tai mikä lie, koittaa tehä niinko "varastoon" , niikauan ko näkkee toisel silmäl....

   Poista
 4. Älähän huhki liikaa, ettei tarvitse käärmesalvan kanssa alkaa voidella. Sitä aikoinaan tuotiin kassikaupalla Neuvostoliitosta. Onkohan nykyinen Mibilat sen pikkusisko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Mobilat, tietty. Mulla on tänään joku lukihäiriö. Johtuneeko siitä, että jouduin käymään hammaslääkärissä. Se se vasta on hommaa, mistä minä en pidä.

   Poista
  2. Voi sentään, käärmesalvaa sain joltain tutulta ja sitten oli tiikarisalvaa tai mitä lie, pienessä matalassa rasiassa. Mobilattia on ollut aika kauan, muistan kyllä senkin salvan, monesti olen sitäkin käyttänyt, tervehtymis vaikutuksesta en oikein osaa sanoa, kai se auttoi, kun tarpeeksi uskoi sen voimaan.

   Poista
 5. Kivan näköisiä tossukoita. joskus noissa vanhoissa lehdissä on hyviä ohjeita joita voi vielä tänäpäivänäkin toteuttaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Vanhat lehdet ovat mielenkiintoisia, niiden juttuja on mukava verrata tähän nykyaikaan. Samoja ohjeita niissä, kuin uusissakin lehdissä, lukijakunta vain uudistuu, neuvot ja ohjeet noudattaa paljolti vanhoja kaavoja.

   Poista