maanantai 2. joulukuuta 2013

Tähtiä ja sydämiä:)

 Heippa maanantai- iltana.

Tervetuloa uusi lukijani  beate56

Sain tänään sytomyssypaketin valmiiksi ja laitoin menemään Satakunnan keskussairaalaan. Laitoin vielä parit villasukan tekeleet, ehkä joku potilas voi niilläkin lämmittää mieltään ja etenkin varpaitaan.

Eilen iltapäivällä olin askartelu hommissa. Tein jokaiseen myssyyn pikkukortin ja liimasin vanhoista joulukorteista pienen palan, joulupukista, tontusta, kynttilästä, mökistä yms jouluisesta asiasta.

Minulla on vuosien takaa hankittu tilkkutyökalut: alusta, pitkä 50 cm ja lyhyt 30 cm  viivotin sekä pyöröleikkuri. Tein korteista oikein viivottimella " suorat" ja alustan avulla samankokoiset n.5x3.5 cm kortit kartongista. Niihin liimasin erikeepperillä kuvat ja tervehdysteksti kortin taakse.  Tykkäsin oikein touhuta pitkästä aikaa. Minä taidan olla parhaimmillani pikkasen kiireessä ja viime tipassa....No jaa.....

Illalla vielä myrskyn kolistaessa olkkarin ikkunoita ja jännätessäni pitääkö sähköt vai meneekö poikki, kynttilät oli valmiina palamassa ja taskulamppu käden ulottuvilla;  virkkasin parit lumihiutaleet, ihan kait omalla mallilla, vaalean punainen oli vähän jo alullaan ja mallasin sitä ja tein tuon valkoisen  yksikertaisen ja toisenkin valkoisen. Onkohan kuusi sakaraisia lumihiutaleita...minä ainakin sain sellaisia aikaiseksi.

Huopasydämet tein myös viikonvaihteessa, toisessa toinen puoli heijastin pala ja toisen sydämen taustapuoli on kokonaan heijastin kangasta. Nuo kukkaset liimasin ja toiseen ompelin  muutamalla konetikillä. Kirpparilta joskus ilmaiskopassa oli bikinin rintsikat, joissa oli nuita kukkasia, silloin tuumasin saavani koristeita johonkin tekeleeseen. Nytpä oli niillä  tarvetta.

Sitten vielä tänään olin kortisooni piikillä toiseen olkapäähän. Nyt kylläkin särkee olkapäätä, kuten viimeksikin, mut kyllä se loppuu, otan tässä kohta panadolin ja muut iltalääkkeet.
Ja vielä TÄMÄN  PÄIVÄN  juttuja; Ostin pari huovutusneulaa ja silmukkamerkkejä, enpä tullut kuvanneeksi niitä, mut laitan joskus kuvaa, vähän tällainen Q mallinen avorenkaalla tietenkin.
Sitten vielä iloisia uutisia: Taisin löytää yhden SYTOMYSSYJEN TEKIJÄN  hän ainakin lupautui tekemään, kun on itsellään kovasti lankoja. IHANAA ..

Nyt koitan lopettaa, hyvää alkanutta viikkoa kaikille, kiva kun kävitte vierailulla:)

10 kommenttia:

 1. Lumihiutaleet on ihania, monena vuonna olen aikonut niitä tehdä, mutta aina vaan jää aikomukseksi, laiska mikä laiska.
  Sydämistä tykkään, tuollanen omatekemä heijastin on kaunis, ja eipä ole jokaisella samanlaista:))
  Toivottavasti olkapää asettuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihania ovat hiutaleet eikäs kovin vaikeaa kun vähänkin pääsee jyvälle. Jokainen päivä kun ei ole se paras, välillä hidastelee...hoksottimet:) Ei kai se laiskuutta ole, jollei asia juur tänään kiinnosta, siitä ajan kanssa valkenee:)

   Poista
 2. Kiitos ideasta. Minullakin on samanlaiset tilkkukalut. Pohja ja leikkuri viivottimineen. Pitääkin kokeilla korttien leikkaamiseen.
  Ihania tähtiä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, niin tilkkutyökalut pääsivät sentään vähän käyttöö, mie en sitä pyöröleikkuria käyttänyt korttien leikkaamiseen, aattelin jos menee terä heti tylsäksi. Saksilla sitten leikkelin, sellainen paperileikkuri olisi hyvä kait tällaisiin töihin. Enpä tiijä millaista konstia nuo korttien taiturit käyttävät leikkuuseen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hei, askartelut ovat minulle aika vieras laji, mut nyt parina vuonna ennen joulua olen ihan pikkuisen vääntänyt sellaista, ku mieleen juolahtaa. Hermoja koettelevaa kaiken kaikkiaan, kun tuo näkö haittaa jonkin verran tekemisiä. Aikaa vaatii enemmän ja sellaista sohlaamista ja tavaroiden pudottelemista...mutta myös hivelevää onnistumisen iloa:))

   Poista
 4. Kivoja pikku askarteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pirena, mie teen vähä ja saan ommaa iloo niistä pienistäkin. Aikomus oli viedä jottain askartelujani Pelastusarmeijan myyjäisiin, mutten saanutkaan niin paljon valmiiksi.

   Poista
 5. Nyt mää kyllä sanon Vanhalle herralle, ettei saa aina mulle nauraa, kun tongin kirpparilla jämäkoreja aarteiden toivossa. Sääkin kerta teet samaa. Ja nättiä syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinnuu, sano vaan sille herralle, hiukan kipakasti, että tokenee nauramasta. Hää ei taija nauraa ihan oikeessa paikassa, koska vaimo kirpparilla ollessa säästää vaate kustannuksissa!! Tosiaan mie oon tonkinut jo monta vuotta kirppiksillä ja nykyään kun tavaraa on paljon ja on runsaasti valinnan varaa, ei tartte juur huonompia ottaa.Mut ilmaiskopasta löytyy kans kivoja löytöjä, koiralle nutunteko aiheita, puseron hihoistya leikkaamalla säärystimiä ja rannekkeita, nilkuttimia, villapaidan jos löytää voi huovuttaa jottain kivaa työn alkua. Mie rustasin huovutetusta puseron helmasta leikatuista paloista uutta neulatyynyä, tarpeeksi monta kerrosta kun laittaa, niin tulee paksu ei mitään vanulla
   tarvii enää vyllätä. Laitanpa kuvan ku saan valmiiksi:)

   Poista