lauantai 9. syyskuuta 2017

Ihana reipas mummokoira:)

Syyskuussa 2017 muistellaan.

Mummokoirani kävi poikani kanssa minuu tervehtimässä, pikaisesti tosin, kun mie kanapää jätin kotiavaimen lipaston päälle eteiseen. Kohta sen hokasin, mut vahinko ol jo tapahtui, onneks toinen poikanen oli kotona ja sain apua. Olen vähän talon ukkoja moittinut avaimensa unohtamisesta ja nyt pilkka käi ommaan nilkkaan.

Täällä vaan asiat rullaa etteenpäin ja häiriköivä naapur on saanut varoituksen isännöitsijältä sekä syytteet kunnianloukkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta, mie ne hänelle hankin ko mie olin herjauksen ja huorittelun kohteena. Toiset asukkaat saavat nyt myös  olla rauhassa ku häiriköijä sai yhtenä yönä virkavallan ovellensa,ku  hakkas aamuyöllä nii hiivatisti seinään, kuvittelee kuulevansa sopimattomia ääniä miun huushollista kaiket yöt...mut sairas hää on, en tiedä kuinka hänet sais hoitoon.  Poliisitki sanoi, et pittää vaan ottaa isännöitsijään useita yhteydenottoja, et jos sais mummon hoitoon tms.
Yhtenä päivänä hää haukkui posteljoonitytön, ku tyttö hänt tervehti, yks ukko oli kuulemassa tämänki haukkumisen.

Tällasii reippait mummoi tääl assuu, onneks muut on suht selväpäisii. Saas nyt nähä miten tää kaik järjestyy...mie sit pallaan asiaan myöhemmin, iha tää tuntuu jännityskertomukselta, tosielämästä:)
Mukavia syyskuun päivii teil kaikil.

4 kommenttia:

 1. Niin, ehkä tiedätkin, että on sellaisia sairauksia, mitkä tämmöisiä mielenvikoja tekee. Ne eivät ole mielenterveyspotilaita, mutta he saavat lääkkeitä, mitkä aiheuttavat harhoja. Tiedän kun läheiselleni kävi niin. Ikinä hän ei ollut ilkeä kenellekään, kunnes tuli ukot ovelle ja laulut seinän takaa. Eikö ne tiedä siellä sinun asunnossasi, että tämä on aivan normaalia? Ei tämä terveistä kivaa ole, mutta tämmöisiä meistä tulee kun ikää karttuu. Voimia elämääsi!
  - tyttö 66 v

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi.Mie olen asunut tässä puolisen vuotta, muutin tähän ikäihmisten kerrostaloon ns.tavallisesta kerrostalosta. jossa asuin 40v. Juttelen helposti ja tulen toimeen hyvinkin erilasisten ihmisten niin naisten kuin miestenkin kanssa, työssäni olen sen kokenut ettei minul ole ollut ongelmia ihmisten kanssa,eli olen erittäin helposti lähestyttävä johon tilaani olen vanhemmiten ja kokeneena päässsyt, eli ymmärrän ihmisiä,mutta tämä nainen syyttä suotta (mustasukkaisuuttaan? )hyökkäsi huorittelemaan minua. Se on hänen korvien välissä oleva sairaus tunnen hänet kaukaisesti ja hänen tapansa on haukkua ja kirkua vieraille ihmisille.Hän kulkee joka päivä kaupungilla ja istuu milloin missäkin mm.kirjastossa yms.Minuu välillä ihan säälittää hänen ailahteleva luonteensa jolle ei kait voi mitään...mutta koska se halveksunta,herjaus,solvaus sattui minun kohdalle ja muutkin asukkaat sen ovat kuulleet, en voi sulkea pois omaa kiukkuani. Senjälkeen ku poliisit kävi yöllä hänen luonaan, ollaan me kaikki 33:n huoneiston asukkaat, nukkuneet yöt rauhassa `. Siis jo viikon verran perättäiä öitä! Sitä yöllistä seiniin hakkaamista kesti kuukauden verran, koten asukkaat olivat ihan kypsiä ja pelokkaita ja pelkäsivät itse sairtastuvansa moni kun on sydänvikainen. Näin täällä mut toivon totisesti että rauha palaisi tähänkin yhteisöön. Minuakin pelotti, kun olen näkövammainen, enkä näe jos minuun kohdistuu fyysistä väkivaltaa, en osaa varoa esim, päälle karkausta,lyöntiä tms.

   Poista
 2. Hyvä, kun tomerana panit asian vireille. Vaikka olisi sairaudesta kyse, kuten varmaan onkin, ei kai toisten tarvitse alistua jatkuvaan kiusaan ja häirintään. Johan siinä tulee vaikka millaisia tuskatiloja tai jopa sydänvaivatkin voivat paheta, kun ei saa nukkua rauhassa tai pitää muuten pelätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Matleena.Luulin tulleeni rauhalliseen asuinpaikkaan,mut täällä ollaan kuin villissä lännessä, pyssyt ja hevoset vaan puuttuu.
   Asukastuvan ohjaajatkin ovat saaneet haukkuja puhelimiinsa ja eräs vapaaehtoinen uhkasi lopettaa koko kerhotoimintansa.En tiedä tarkemmin ku en ollut paikalla, mut näin on hekin joutuneet haukkumisen kohteeksi.Ihan kamalaa,täällä on nyt vaikea ilmapiiri,aavistelen myös erään miespuolisen olevan mukana,ainakin mun nimettelyyn on syypää, omalla käytöksellään, ruokki tämän kiusaajanaisen mustasukkaisuutta ja mie sain pahan nimittelyn.Asukasyhteyshenkilönä erittäin vakava asia hänen käytöksensä,sai kyl itsekin varoituksen pelottavan käytöksen vuoksi, että tämmöstä ja nyt on hyvää pataa tään kiusaajanaisen kanssa,itse satuin kuulemaan kun ukko kehui naista hieoksi ihmiseksi!Apua mikä kelmi tää ukko.liehittelee vieläkin naista,yli kakskymment vuotta vanhempaa sairasta mielestäni lisää vaan pökklä pesään:(

   Poista