maanantai 14. lokakuuta 2019

Sukki, kenkki ja laukui;)

 Totta totisest 
Lokakuut ja nelitoistas päev 2019

No nääs nääs.... ystävä ja muut:)
Onpast aek viärähtäny, mnuul o nii pali kaikelaist tyät ja fundeeramist, eten o lainkka kerjen tän omaha "aviisi"prohttaman:)

Yhre ainokaise suka o puikolt puron ja toissii parhaallas koeta värkät, pikkusukkii pikmiähel, hälle ko kurosin net junasukakki täs joku aik takasi taitta ol jo vuas viärähtäny.
Näytil olevis sukis onki stää vaaleva sinist lankka kon ne junasuka värkkäsi.

Juuh, täs viäres o suvel ostet Rieker tanskenkkä, ova voine ollakki näytil, mut ei net täst kulu vaik uurelleski laitta näytil:) O oikke hyvä tanskenkkä, pysyvä konteis, kon o nuat remmit konteimbääl.


Oivoi sendäs, tul ostettu verkpuadist tämne fiin nahklauk ja suht huakkial, väri o fiini vaik onkki sinine, ei moni pruukka sinist veskka ostta, mut mnää kehtta ja mnuul pittää ol semne väri, ko mnää sen näe täl huanol näkökyvyll.
Kyl maar nahan tuaksu o nii fiini, tuttu tuoksu jo lapsusvuasilt kon papa hääräs töittes kans ja käsittel  nahktöitäs.
Mnuun vanh veska, tais suuttu, kon häne hylkäsin, täydys oikke anttaa hänel ulkoilma ja ulkoilutin hänt parvekkeel, nahk tykkä kon stää käyttä, muute se kovettu ja menee huanoks. Kyl hän jo muutama vuade mnuu palvelki ja voinha mnää välil otta hänekki käyttöhö, eiköst ni:)


Nii ja etei tottuus unhottus, o sendäs kirppis löydöi, ni nyy o vaa yhet nätinvärise kenkkä, o muitki, mut ko en löytäny nii kuvii et misäkohän jälles piileksivä.
Toisel kertta sit  uussi tai vanhoi löydöi
eiköstäs nykki ol iha tarppeks ja prohttamise viälmbääl.

Hyvä syksy pualväli jatkoi teil kaikil, laitetas jälles preivei:)

4 kommenttia:

 1. Hyvännäköisä kenkiä olet hankkinut! Varsinkin nuo Riekerit tanssikenkinä kiinnostavat. Minun parhaat tanssikengät alkavat olla tiensä päässä ja jos jatkamme tanssimista, niin uudet pitää hommata jossain vaiheessa. Tosin meidän tanssiminen on jäänyt niin vähiin, että saattaa unohtua kokonaan ennen pitkää.
  HYvää syksyn jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Matleena. No mut älkkää ihmeessä jättäkö tanssimista sikseen, jos vaan aikaa siihen riittää eikun pyörähtelemään:)
   Nuo Riekerit on minun kapealle jalalle hyvät ja korko sopiva nimenomaan tällä iällä tanssimiseen...korko on n.3,5cm vaikka pohja vaikuttaa "kumimaiselta" luistaa se yllättävän hyvin,tietenkin lattia voi olla kovin erilaisia.Nuo remmikengät pysyy hyvin jalassa,em voi avokkaita enää käyttää,eivät pysy jalassa:)Riekerillä on kattava valikoima erillaisia kenkiä kyllä niistä omat varmaan löytyy:)

   Poista
 2. Olipas hyvä, että ehdit kirjoittelemaan tänne. Olin jo hieman huolestunut. Mutta mahtavaa, että kaikki on paremmin kuin hyvin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Susanna,onpa ystävällistä,kun minuu aattelit:)
   Oikeastaan olin itsekin harmissani,kun en kirjoittanut mitään pitkään aikaan kävin välillä blogissani,muttei ollut olevinas aikaa keskittyä kirjoittamiseen.
   Kuntoutusjakso oli kuun vaihteessa H:gissä,olin siel 5pv.
   Kaikenlaista puuhaa ollut,avustajan kanssa tietenkin kirppisreissut ja nyt olen käynyt kuntotansseissa muutaman kerran huomaa tosiaankin olevansa liikunnan tarpeessa,joka muulloin jää kovin vähäiseksi.
   Tanssiminen on aina ollut minun harrastus,mutta huonontuneen näkökyvyn aiheuttama vammaisuus hieman häiritsee minun psyykeä"hakeeko kukaan kun olen vammainen" näin tuo vammaisuus haittaa vaikka jalka nopsasti nouseekin:)

   Poista