sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pelakuut kohteena

Tervetuloa matonkude  uusi lukijani

Edit 28.09.2013


 Heippa iltasella mie oon kirjottanut jo kolme viestiä ja mihin lie netti avaruuteen menneet. Pelakuista oli kysyttävää, ku mie toin heijät jo sissään parvekkeelta,sit hyö alko kiukkuumaan ja lehtiään kellastamaan. Mieku heivasin heijät takas parveelle olkoot siel yksin mököttämäs, mie en kestä ku alkavat koukkuilla,
vaikka hyvin heijät hoisin, Hyä istuvat sellasessa pienessä metallivannassa, jossa oli yrttejä viimme kesänä, siihe mie heijät tälläsin alkukesästä ja suht koht mukavasti siin pärjäsiitki, mut tähä tul tenkkapoo....
talvista säilytyspaikkaa ei muuta oo kuin kuiva varastotila, jos sieltä saisivat talvilepopaikan.

miul vuosia sitten oli kasveja kummeniä nii parvekkeel ja sisäl kaik paikat täynnä, mie tykkäsin kokkeilla erilaisia viherkasveja ja myös mukulakukkia, mukavia kokeiluja. Mut sitte kun meillä alkoi kesäisin veneilyhommat oli joka vuosi essittävä kukkasten kastelija, tuli niitä takapakkeja kukan kasvatuksessa.Silloin vähä alkoi hiljentymään into kasvatukseen.
Vaik mie oun tykänny kokkeilla monenlaista uutta tekemistä, kaupungin keskellä asuminen kerrostalossa karsii monta kokeilun aihetta. Kerrostalossa ei voi rakentaa mitää, ei vasaroida, sahata, naulata eikä mitään kovaa ääntä tuottavaa. Jos oikeesti asukaskunta alkaisi remontteerata ja muuta, olis siinä kotirauha kaukana.

voi miun pieni punainen australianterri on viel vanhemman pojan perheen luona hoidossa. Ukkoin  jo lupasi soittaa pojalle, jotta tuo koiran kottiin,sano., hänen ei karvat kestä yletöntä silittelemistä, kohta ei ole yhtään karvaa. jäljellä päässä. Mie nauroin kippurassa,.....on se tuo miun ukkokultain  aikas vekkuli veitikka......ja mie tykkään hänestä....

4 kommenttia:

 1. Vaikka miulla on hyvä kellari ni en saa pelakuita menemää talven yli, en tiiä mikä taika niijen hoitamisessa oikei on, kun toisilla on vuosikausia olleet samat pelakuut.

  Aussit on ihania, meillä oli aikoinaa niitä kaks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, juu pelakuut ovat kummallisia, silloin ku täs talos ol viel kylmäkellarit, mie vein pelakuut sinne ja seuraavana kevväänä olivat siel pimmeessä jo tehneet lehtiä, en mie niitä ees kastellu, olivat omis oloissaan. Perunoit joskus haettiin, et sen verran valo käi palamas.
   Aussi on todella ihmisrakas, ystävällinen, tarkka kotivahti- sekä ulkovahti, kävelyl ku ollaan ei kukaan pääs liikkumaan, ettei hää huomais, kauempaaki ku joku männöö, urahtaa ja mie katson heti ympärilleni. On hää nii ihana koira..

   Poista
 2. Onpas kaunis pelargonia. Minulla nuo tykkää mökin terassilla kesällä kukkia, ovat vieläkin parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anneli. Pelakuut ovat kauniita, jos saa ne kukkimaan, minun naapurissa oli oikein isot, olikohan ostanut valmiiksi kukkivat. Miun jäi vähä pieneksi kukinnot, mut antoi ne joka päivä tarkkailemisen aiheen:)Taitaa sinul olla viherpeukalon vikaa, ku kukkaset viihtyvät.

   Poista