keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kranssi pääpannasta:)


Hei keskellä viikkoa. On enää vajaa viikko jouluaattoon.

Täällä on lumeton maa, pikku pakkanen oli yöllä ja maa jäässä.
Koiran kanssa ulkoilukin on mukavampaa, kun on kuiva keli. Rouva pissaili taas kovin usein, liekö jotain pisuvaivaa, en voi häntä kauan ulkoiluttaa, ettei käy tulehdus vaivaamaan.

Ostin kirpulta tällaisen punaisen pääpannan, aattelin jo sitä tutkiessa, jotta saan siitä styroksirenkaan päälle pujotettavaksi, vähän ompelua ja silviisiin. Kukkaset ovat vain nuppineuloilla pistellyt koristeeksi. Onhan kukkasia enemmänkin, mutten niitä enempää lisännyt, arvelin laittavani jotain muutakin koristetta, vaan näines hänet parvekkeelle tälläsin.

Punaisesta paperista leikkelin sydämiä ja pistelin peräjälkeen lankaan ja kakspuolisella teipin palasella olkkarin oveen roikkumaan, liikahtelevat somasti ilmavirran mukana.
Askartelupöytä on vieläkin täydessä tällingissä, luulen etten sitä het'koht siivoakaan. Olen sen äärellä joka päivä jottain pientä suunnitellut.

Olin viikon vaihteessa kaupunkimme joulumarkkinoilla. Käsityöläisten myyjäisistä, löysin kivan myssyn ulkoiluun koiran kanssa. Hatut ja myssyt oli valmistettu huovutetusta kierrätysvillapaidoista  täältä .www.hattu.com  . Käsitöitä oli tarjolla jonkin verran, kaikenlaisia kädentaiteiluja oli myynnissä.

Hyvää päivän jatkoa kaikille blogini lukijoille:))

16 kommenttia:

 1. Jopa sie keksitkin mainion tavan tehä kranssin, tuo näyttää tosi upealta. Tyroksiin onkin helppo kiinnittää koristeita nuppineuloilla.
  Miullakii on jossain tuollanen rinkula, mutta missä???
  Käin kurkkaamassa niitä myssyjä ja voi miten korreita ovat. Laitappa kuva omastaskii.
  Mukavaa tätä päivää siulle .

  VastaaPoista
 2. Heippa. Niin vielä oli yks styroksi renkula jälellä ja siihen mie tuon tekeleeni tälläsin. Siihehä vois laittaa vaik mitä kankaisii koristeit ja nuppineuloil vaa pistelis kiinni.
  Miun ostamani myssy on aikas yksinkertane ilman koristuksii sellane ko hyvin männöö korville, tuol valmistajan sivulla on yks sellasen malline, jossa on niiko korvalliset. Juttelin tään myyjän kans ja hää kerto et ihan pesukonneessa huovuttaa ja muotoilutukilla? hää tekköö muotoonsa ja teollisuuskonneella ompeloo. Hyvän näkösii hattui ol monen näköst ja väristä. Mie muutamis sovittelin ja parraaks tunsin tään jonka ostin. Sil ainaki on käyttöö, ku koirarouvan kans männöö ulkoileen, mie saan korvatki lämpimään myssyn alle. Tää myyjärouva sano, jotta ko sie ossaat näköjään tehä koristukset ite, niin piankos värkkäät kivan koristuksen myssyyn. ( miul ol päässäin sellane oma muotoilemani baskeri, johon olin tehnyt kukkakoristeen tumman ja vaalean ruskiasta huovutetust puserost ja violetin puseron resoorista pyöritelty pien ruusu).
  Mie joskus jos muistan, laitan kuvan näist jutuista:)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniin kranssin saitkin taas aikaiseksi. Mielikuvitus vaan peliin ja näin sitä asiat muuttaa muotoaan.
  Mukavaa loppuviikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Juuh niitä kuvituksia tulee toisinaan, silloin kun ei heti hoksaa. Mänihän siin muutama minuutti, ku kääntelin kirppiksellä pääpantaa käsissäni ja sit sain oivalluksen....

   Poista
 4. Kiva idea! Siitä tuli hieno kranssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei siulleki. Mie tykkään tehä näit omia juttuja, joita meil kaikil lienee ja mukavalta ain tuntuu, ku saa jottain valmiiksi, vaikkei ihan koko kansan suosikki tekeleitä olisikaan:) Paljon on blogeissa hienoja ideoita, mie kyl innostun monest jutusta, mutten ehkä saakaan niitä toteutukseen asti. Sit ko mie omast " päästäin" jottain kyhäilen ja tolkkua alakaa syntymään, nii avot, siinä se ja ootan vaa työn valmistumista, pienen kutinan kera...millainen tulos aherruksesta on nähtävillä....ja AIVAN ylpeenä sit esittelen tekeleeni koko kansalle:o))

   Poista
 5. Kaunis kranssi. Mukavaa joulun odotusta sinulle =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Kiitti tykkäämisestä. Joskun löytää kivoja kapineita kirppikseltä, kovin paljon ei saisi keräillä, kun joutuu viemään muovi kassikaupalla roskikseen energiajätteeksi. Mut, mut, ehkä meissä kaikissa asuu se pieni keräilijätonttu...ainakin näin joulun alla....
   Sinullekin; mukavaa joulun pyhien odotusta:)

   Poista
 6. Ystävä hyvä, relaa jo vähän,
  pysähdy vaikkapa hetkeksi tähän.
  Jouluna turha on hössöttää suotta,
  sitähän ehtii pitkin vuotta.
  Teetpä Sinä sitten sitä tai tätä,
  joulun aika ei tulematta jätä.
  Unohda siis turhat kiireet ja juoksut,
  istahda nauttimaan tunnelmat tuoksut.

  Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löylyä lappaan kiukaalle, kiireet siihen viskaan
   saunasta tultuain alan vielä tiskaan.
   Otan pullon kylmää juotavaa,aah mitä tunnelmaa. Saunareissu, sitä en jätä, vaikka kuka sanois sitä sun tätä. Puhdas lämmin raukee olo, kuin uudesti syntynyt on tämä polo. Jätän kiireen lauteille saunan, ja oodin saunalle laulan:)
   Hyvää joulun aikaa ja taikaa, kun pukin joiku tunturissa kaikaa.

   Poista
 7. Aivan ihana tuunaus.. pääpannasta tuli upea kranssi. Oikein tunnelmallista joulunaikaa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, niin tällaisia pikkuisia mummon tekeleitä, välillä innostuu tekemään jotain hassua. Vaan sepä on mielenkiintoista ja sehän on juttujen idea, eikös vaan:)

   Poista
 8. Mainio idea! Hyvää Joulua ja tervetuloa blogini lukijaksi!

  VastaaPoista
 9. Kiitti sinulle, olitkin jonkin aikaa minun lukijana, mutten heti hoksannut:)
  Iloista joulua ja inspiraatioita etsimään:)

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Hei, kiva kun kävit vierailulla. Niin miusta näyttää tää kranssi ihan punaiselta donitsilta, kun siin on nuit "raitoja" ku ol sellanen kierretty pääpanta, mut meinas men sormi suuhun? miten saankaan sen venytettyä...mut neuloin vaa reunoja yhteen joka suunnalta...siin sitte hää muotoontui renkulan ympärille:)

   Poista