perjantai 30. tammikuuta 2015

Rakkaita kuvia ja ihania muistoja:)Sydämensytyttäjä, tulensytyttäjä....

Päivänä muutamanakesällä 2014               Editoitu 31.01.2015..Minun piti tehdä nätti kuvakollaasi, mutta näin kävi, kaik huiskin haiskin...

Tuvan terassilla lepäilemässä on miun rakas koiruli 11vuotias terrierimummo. Mummelin oma, 7 pentua synnyttänyt rouva, ja mami niitä hoiti mummelin kanssa kolme viikkoa, en olisi jättänyt tätä pientä koiravauvojen hoitoa väliin, kun sain tilaisuuden.
Annoin heil  nimet; ekana syntyi Matti, ku ol Matin päivä, sitte ol Mösse suurin poika ja sitte ol Valtsu, vaaleinpoika, sitte tul Maija, ko matti jo ol ja sit tul Vilma ja sitte Ruusa ja viimeksi pikku Missu, joka painoi 152g hää ol pienin pennuista ja hänt mie ain työnsin tissille, ko baari aukes.
Voi olin mie iloinen noista pikkukoirista, makasin heijän puolella sängyski, jotta olisin apuna, jos vaikeuksia tulee.
 Yks yö emo makas pennun pääl ja pentu kiljui henkensä hädässä ja mie pelastin poloisen emonsa alta, ensikertalainen emo ei ain hoksaa kaikkii juttuja, niihä se menee ihmistenki elämäs. Sit yhten yönä Matti voivotteli kopassaan ja mie kävin ottamaan pennun käteeni, ei hää siitkä oikeen rauhottunu, vein häne kylppäriin ja suikuttelin pikkuvatsaa lämpimäl suihkulla ja sit hää rauhoittui ja nukahti miun kämmenelle.
 Yhen kerran pikku Missu itkeskeli ja hää ressu ol hukannu tissin ja miun piti ain vahtii hänt, jotta kunnolla pääsee nisälle, ol nii pikkunen suu pennulla, ettei meinant maitoisa nisä mahtuu suuhu. Mie punnitsin pennut päivittäin ja merkkasin vihkoon heijän painot.
Oli heit ihana helliä ja suukotella ja sit ko silmät aukes, ruvettiin opettelemaan painimistaitoja ja muristiin nii kovasti. Emo ei kopas ennää viihtyny, käi vaan syöttämäs ja läht ite sängyl alle huilimaan...Voi aikoja niitä...

 Ikävä kesää, ikävä sua,
 sain ainutlaatuisen ihanan lahjan SINULTA ukkoseni!
Omien, vaikeiden vuosieni jälkeen, elämässäni oli rauhallista kesäsaunomista ja uimista joka ilta.

SINÄ tulen sytyttäjä,
 sydämeni ja grillimakkarani kärventäjä,
veneen ohjastaja,
katiskan kokooja,
 verkkojen virittäjä
virvelin viskoja,
halon hakkaaja,
 koirulin, sorsapoikueen ja miun seuralainen,
kesäkeinussa kiikkuja
terassilla tuumaileva,
kahvin keittäjä ja paljon paljon muuta...

8 kommenttia:

 1. Pentutarina on niin hellyttävä! Ja rakkaudentunnustus ukolle kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kyl tää ukkoin ansaitsee rakkauden tunnustuksen, hää tekkee sellast hiljast työtä mein rakkauven etteen, ettei sitä oikein huomaakaan. Joka päivä ko ruokapöyväst noustaan, mie kiitän hänt ruuasta, ku hää sen meil valmistaa.
   Mie välil, niiko naiset yleensäki, hermostun häne jurouteensa, mut ohi miun tuuleni mänöö...

   Poista
 2. Tosi ihana toi tarina pennuista ja niiden hoitamisesta, siun koira on hyvä emo, mei aussi aikoinaan tek vain kaks pentuu joita hoiti sitten vain kas viikkoo jonka jälkeen emo muutti takas sohvalle, mei piti aina pakottaa emo imettämään ja hoitamaan pentuja.
  No emon nimi olikin Renttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, kyl mein aussimummo oli hyvä hoitamaan pentujaan, mut pentukopasta lähti het synnytyspäivänä ja mie iha pelästyin, ko seisos keittiössä miun takana, eikä ollu pentujen kans. Hää kävi ne syöttämäs ja nuolemas pyllyt, et pennut osais tehä tarpeensa.
   Kyl hää pentukopast lähti ja sulki maitobaarin, mikäs pentujen ollessa, kopan pääl ol ohut fleesee huopa ja kopas oli ihan lämmintä, korkeelaitainen pahvilaatikko, jossa emolle kulku reikä.
   Miun pit tehdä mukava kuvakollaasi, mut tää män iha persiilleen, kuvat ja tekstit on mis sattuuki olemaan....

   Poista
 3. Ihanat muistot ovat voimavaroja..suloinen koiruus teillä ja mökin ympäristö näyttää niin kauniilta. Sieltä se on jälleen tulossa, nimittäin kesä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on kauniita muistoja on ihana muistella ja katsella kuvia, ei vaan liikaa saa jäädä muistoihin, vielä, ko muutaki tekemist olis.
   Nii'i kesä on tulossa, meil ei oo enää mökkiä vuokralla, oli vaan tuon yhen kesän, sentähe mie sitä nii haikeena muistelen..

   Poista
 4. Ihanat koiru muistot jaoit meille. Kauniisti myös muistit miestäsi rakkauden tunnustuksella =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i nää koiruli muistot oli niitä ainut kertaisia kokemuksia. Kolmen vvikon päästä omistaja neito vei pennut ja etsi niille omat kodit. Mummokoira kävi tarjoamassa maitobaariansa ja miekin kävin katsomas viel ko pennut ol melkein luovutusikäisiä, ol hyö nii kauniit ja reippaat pikkukoirulit.
   Rakkauden tunnustus ukollein, on helpomp hoitaa näi kirjoituksen muodossa, suullisesti on paljon vaikeempaa.....

   Poista