tiistai 13. tammikuuta 2015

Nuuttina 2015

 Heippa Nuutinpäivän iltana.

Yks tuubihuivi olis valmiina, ei taija täst kuvasta selvää saada, mut lankana oli joku beibi ull /silkkilanka, sit Novitan sädelanka ol muutamas kierrokses mut se on vähä kutittava eikä oo oikein miun kauluri..höh..ehkä se männöö koirulin ulkoilureissulla, ku ei tarvii kauan pitää kaulassa. Siin hää ny on pitkään värkättynä.

No täs on miun myssy, jonka ostin joulunajan kästyömarkkinoilta, kuvas hää on jäänt vähä kurtulle, joku pahalaine on painanu päälaen kasaan.
Ihan nätti se on miun päässä ja lämmin, huovutettu ja kivoja huoparuusuloit kulkee iha nauhana tuos koko pään ympär ja päälaelkii o ruusuloita ja tuollane pinkin värinen huopa, tuol päälaelkii antaa värrii.  Muute myssy on musta väriltään..

No jos täst kuvast sais vähä parempaa selkoo hatun mallista ja sit ko miul oli ostettuna jo  tuollanen kaulahuivi villa/silkki, hää on kyl tummansininen, mut eipä nuo asut tuos mittää toisiaans moiti eivätkä käy riitelemmään. Mie  sit oon varsinainen selhvii kuvvaaja, ko millään ei tahtonu ite mahtuu kuvaan, tarkotan tuo naamavärkki, ko kamera tunki etteen koko ajan. No sen verran sain sitä siirrettyy, et jottain järkevää näkyis kuvassa, kuten tuo huivi ja hattu nii ja takkiki on vähä sammaa värrii, mut noijen asusteijen kans piän mustaa takkia, väriä riittää siltiki ihan mukavasti.
Muutaman sytomyssyn oon tehny, niist sit myöhemmin.
Miun rakas nelijalkanen karvaturri on viel esikoisen luona, miun on jo kova ikävä sitä mummon kultaa.

Uusille blogini lukijoille tervetulloo, täs mie tarjoon vaan virtuaali kohvit, olkaapa hyvä.....

16 kommenttia:

 1. Kivan näköinen myssy.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle :) Kaunis bannerikuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, myssy on tosi mukava käytössä, lämmin ei tuuli käy korviin:)
   Hyvvää keskellä viikkoo siul.

   Poista
 2. Huomenta vaa, hyvän näköinen myssy ja sopii sinulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huomenta, mie menin tuohon aikaan petille, ko valvoin taas koko yön. Nukkumatti oli ihan hukassa.
   Kiitti, mieki tykkään et myssy sopii miul, sellaset lierilliset ei käy miun ulkomuotooni, mut tää malli soppii:)

   Poista
 3. Olisiko tuo väri retuliini? Silviisii ainkin meidään mummu sitä kutsuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i retuliini se olis enne vanhaan, ehkä se retuliini oli paljon tummempi, tuol miun etusivun kuvas yhes mummoneliössä on aikas paljo vaaleen retuliinin näköstä, nykyään ku on nii runsaasti uusia värisävyjä, ettei tiijä ihan mikä väri alunperin on kyseessä. mut mennään pinkillä, retuliinilla tai roosalla...

   Poista
 4. Kaunis, persoonallinen myssy :-) Käsityömarkkinoilta löytää kekseliäästi ideoituja ja hyvin tehtyjä tuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, mie tykkää käyvä tuollasil pieni muotoisil markkinoilla, vaik ihmisii onkin paljon, nii kyl sen näkkee minkä tahtoo nähä, oottaa vaa kärsivällisesti vuoroaan....juu nimenomaan niitä ideoita on ihana katsella ja käsityöt on miul aina ollu sellane ihailun aihe, nii matot, ryijyt, puutyöt, maalaukset...siis kaikki jotka on käsin tehty. Kai se on verenperintöä, ku miun isä tek päivätyönsä käsityöläisenä ja mie penskana kasvoin kästyöverstaan kupeessa:)

   Poista
 5. voi miten kommiin hatun olet ostant markkinoilt.mie olen neulont ontelo neuleel pipova ja että se on hitasta tehä.lunta sitä vaa tulloo koht asutaa iglus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ni. kyl täs kelpaa pakkasii piellä, ku ulos männöö. Meil päi on jo ihan suojakeli, lumi on vähissä jäinen liukkaus vaa o jälellä. Onkos se onteloneule sellast kirjoneuletta, et molemmat puolet o samanlaisii, kääntää myssyn sit kummin päin vaa....

   Poista
 6. Johaa sie ootkii komia tuos uuves hatus ja huivis. soppiit siulle nii mahottoman hyväst.
  Huivikii näyttää upialta.
  Tännää on on olt nii lepposa keli ei tuult eikä yhtää pakkasta, miekii kävelin yl kaks kilometrii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi tokkiisa eiks ookki mummo makkee ko soker rinkilä:) Kummasti tuo mietymys muuttuu, ku en oo yhtään tykänny noista tähtikuvioista ja sit ostanki sellasen huivin, kyl miun päässä viiraa..

   Poista
 7. Kivan näköisen hatun oletkin löytänyt, sopii sinulle hyvin :) Sädelangasta olen minäkin huomannut, että tahtoo vähän kutittaa, pitää laittaa poolopatiaa sinne alle :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, nätti löytö oliki tuo myssy joskuski saa ostettuu oikein uuttaki tavaraa, ettei ain kirpparilt. Vaik yhteen aikaan, ko leikkelin matonkuteita parvekkeella aikani kuluksi, nii sillon kävin enemmän kirppareilla.
   Kyl mie jonkin aikaa voin pittää tuota tekelettäni, tuubihuivii, siin mohairlangassa on se kutittava ominaisuus..:)

   Poista
 8. Nätti on myssy ja tuubihuivikin =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, myssy on toisen kästyöläisen valmistama, hänel on tietty oikein teollisuuskone, jolla ompelee nui paksusta kankaasta, huovutetuista vaatteista, villapaijoist, takeist yms.

   Poista