perjantai 13. maaliskuuta 2015

Hyväntekeväisyyttä:)


Tervetuloa uusi lukijani salainenpuutarhani.blogspot.fi

Hei perjantaina 13 päivänä ja maaliskuussa.

Ukkoin sanoi aamusella, jotta taitaa ol paha päivä
mie siihe> ai nii kolmastoista ja perjantai hhmm...
Viime kuussa oli myös samat lukemat, mut eipä nuo oo minnuu haitannu, päivä ku päivä.
No mut täss yläkuvassa on vähä mummoneliöitä, ku osallistuin peittotalkoisiin ja sain valmiiksi kolmisenkymmentä tilkkua 10 x10 cm ja kaksi kpl 20x20 cm .
En tehnyt kovinkaan raidallisia, ku en yhtään tykkää päätellä lankoja, miun silmä mennee sekasin, ko yhteen pieneen paikkaan pittää tuijottaa. Lanka on joskus Tokmannilt  ostettua, ihan kiva tehä, mut tilasin akryylilankaa Lankamaailmasta ja se ol ohuempaa ja huonompi virkata, säikeentyi. Nyt ihmettelen, mitäpä siitä tekis, nuo miun rojektit on vähä rempallaan, ku sain tilkut valmiiks....Laiskuus vaivaa...
Tuos toises kuvas on jääkaappi mangneetteja, ei niit paljo ole, oon vissiin karsinu enempiä pois.

En oo viel ees narsisseja ostanu. Kotitalon pihalle istutettiin viime vuonna, talkoo porukalla, asukkaitten kukkineet narsissin sipulit, kävin eilen koiran kans katselemas ja pienet, kolmen neljän sentit varret ovat nousseet pinnalle. Sisäpiha on pohjoisen puolella, mut nätisti uudet narsissien varret ovat nousseet ja siit tulee oikein näyttävä kukka-alue, kukkasipuleita  oli paljon!
Mukava keksintö, kun pihamaa on niin tyhjä, toiselle puolelle taloa on istutettu tulppaaneita ja kukkivia pensaita.

Tuleva kesä on erillainen, ku kesätupaa ei oo, viime vuonna oli ihanaa kierrellä kirppiksiä ja ostella pikkujuttuja kesätuvalle, mut ny....nyyh...
No mut, näillä mennään mitä on käytettävissä, istutaan sitte asunnon parvekkella ja niin ees päi..
Mukavata maaliskuun puol välii iha kaikille:)8 kommenttia:

 1. Oot ihan oikeassa, että niillä mennään mitä on annettu. Minäkin nuorempana kovasti paransin maailmaa ja pullikoin vakiintunutta järjestystä vastaan, mutta nyt huomaan olevani laiska ja tapoihini kangistunut kalkkis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i sama täällä, nyt en jaksa enää tuohuta, antaa mennä kun ei yks ihminen voi asioihin vaikuttaa, edes äänestyksissä, vaik nii korostetaan, et yksikin ääni j.n.e.....

   Poista
 2. Ikä rauhottaa, Tuollaiset peitto ym. talkoot on mukavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, ikähän se ihmisen rauhoittaa, oikein pistää sapettammaan into vähissä ja turhautuu moneen asiaan...

   Poista
 3. Välillä on ihan mukava olla laiskana vaan, kiireet ei enään paina kun on eläkkeellä. Peitosta tulee taatusti kaunis ja talkoot ovat aina ihana asia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin, laiskana, sitä mie olen ihan kokopäiväisesti, mut kuitenkin tuskailen ukollein :mitä mie nyt tekisin (kästöitä) hää sanoo vaan, et tee pipoja...hmm
   Monia peittoja ovat jo saanet kasattua, neulepalojen kokoojat FB sivulla: Vilttejä Kellokoskensairaalaan. Mukavasti yhteispelillä sujuu, niinkuin sytomyssyjenkin valmistamishaasteet.

   Poista
 4. Ihan samaa mieltä olen, että vuodet tasaannuttaa.Ei tule itsellä ainakaan enää niin ärhäkästi otettua kantaa asiaan kuin asiaan. Paljon saa mennä ohi.
  Puutarhahommia minulla ei enää ole. Joskus huomaan hieman kaipaavani niitä, mutta näillä nyt mennään, ettei ole maata, ei kukkapenkkejä, eikä pikkuruiseen kotiinkaan mahdu muita kukkasia, kuin maljakkoon.
  Isoäidinneliöitä opettelin vasta alkutalvesta virkkaamaan. Se on mukavaa välipuuhaa. En aloituskokeiluna tehnyt, kuin yksivärisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä vuodet raksuttaa ja vauhti hiljenee. Miekin suht tulinen luonne joudun antamaan periksi, ei jaksa enää kantaa huolta yhteisistä epäkohdista. Sanavalmius ja on minuu kantanut ja antanut monia voimia.
   Isoäidinneliöitä miekin vasta olen opetellut tekemään, kui ne tuntuivat jotenki vaikeilta enkä oikeestaan ole niistä koskaan tykännyt.

   Poista