tiistai 24. maaliskuuta 2015

Tilkuista tauluksi:)


Oltiinpa tilkkutyönäyttelyssä yhtenä sunnuntaina, sain ukkoinki mukkaan ku hää pääs ilmaseksi.
Paljon oli näytillä, miun katsomiset nykyään ovat vain toispuoleisia ja kaikki kauneus yhtenäisyytenä, ei mahdu minun  näkökenttään.

Kuvasin muutaman työn tässäpä ei ole sitä kaunista, josta otin pari kuvaa.Viime viikolla kävin näköjutun tarkastuksessa Porin silmäpolilla. Terve silmä on oireillut ja pelästyin sen verran, et päivystys lähetti minut silmälääkäriin. Sidekalvon tulehdukseen sain antibiootti geelitippoja, jotka 4 x vrk tipautetaan vasempaan silmään. Mut ny on ihan sumuinen koko näkökenttä ja miusta  on tuntunut jonkin aikaa, jotta näkökenttä on pienemässä, siitä ei tehty tutkimusta, tällä kertaa.

Pikkasen alkaa  maha kiertää ympyrää< onko näkökyky todellakin huononemassa. pirullista ajatella sellaista mahdollisuutta.

Ostin ne narsissit ja niitä oon peitellyt ja hoivant, ku pelakuun pikkutaimet suuttui ja lorpahtivat ja santtukin kuolee ihan kohta.
Mikähän niillekin  tuli, oli kai iso shokki, kun kasvarilta tuotiin ihan eri olo suhteisiin...äähh...

Kohta saadaan nauttia silliä ja kuravettä:(
Kuulemisiin

14 kommenttia:

 1. Kyllä toiset ossaa tehä tilkkuloista kommeita kuvia, taito se on tuokii.
  Voi kumpa siun silmäis pysyis kirkkaana eikä alkais oireilemmaa. Iso halaus siulle.
  MIulla molempii silmii kasvaa sekä harmaa että viherkaihi, sukuvika.Mut viel näen lasien kans aika hyväst.
  TUosta sillistä ja kuravedestä ei ois väliä, mutta kyllähää ukko aina yrittää minnuu narrata aprillipäivänä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti siul ko hallaat, hyvän asian puolest:)
   Niihä se kaihi kaihertaa miunki silmiä, vuosien ajan jo melttonu siel silmänpohjissa, mut ei oo viel kypsyny, jotta vois leikata...

   Poista
 2. Täällä päässä ainaskin on kuravettä. Viime yönä oli satanut 20 senttiä lunta, joka nyt on lillinkinä joka paikassa.

  Tillkkutöitä yritin kerran tehdä, mutta ei ole minun juttuni. Liikaa mittaamista ja passaamista. Mulle sopii semmoset suurpiirteisemmät jutut.

  Nyt kyllä ajattelen sun silmiäsi oikein aktiivisesti ja taidan lähettää muutaman pyynnön tuonne yläilmoihinkin, jos vaikka joku ois kuulolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpas teil lunta tullut, meil hiuka hiutaleit. Tilkkutöit mieki joskusna yritin ja vehkeet ostin, et sais hyväst tehä, mut ketuille meni neki ajatukset, ei ollu miul malttia tehä nii millin tarkkaa työtä;(
   Kiitti siul ko aattelet siviisiin miun näköpuutostain, et pyynnön yläkertaan laitat, kyllä se varmaan kuulluksi tulee, uskon mie:)

   Poista
 3. Tilkuista saa niiiin ihania töitä, kun on taitoa. Minulla sitä ei taida olla, en kyllä ole koskaan tosissani kokeillutkaan. ;)

  Voi minäkin ajattelen sinua ja lähetän tuonne yläkertaan pyyntöjä, että sinusta silminesi pidettäisiin hyvä huoli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti siul Matleena, kaikki hyvät ajatukset kantaa ja toivon mukaan voin viel pitkään näköni pitää. on tääki rankka juttu, juttu muiden joukossa, mie oikein yks päivä ajattelin, kuin tärkeät kalut nuo näkevät silmät ovat. Kolmatta vuotta oon yks silmäsenä ollut ja onhan se haitta, ei sitä voi kieltää.

   Poista
 4. Kauniita tilkkutöitä! Ja toivon että silmäsi toipuvat vielä, eikä tilanne pahene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni24.3.2015 19.38

   Kiitti siunki toivotuksista. Tää vasen silmä viel o näkevä, mut oikee on ollut pois pelistä jo kolmatta vuotta, eikä näkö palaudu, näköhermo tukkeutui, verenkiertohäiriöksi ne sitä sanoo...
   Mie selasin siun bloggia ja näin siel makrametöitä. Mieki joskus innostuin värkkäämään kukka-amppeleita, makramesidoksella. Olipa siinä ens opettelemista, mut mie otin sen tehtäväksi ja kyl niit amppeleita rupes kertymään, tein ihan sisalnarusta, siin vaa on niit piikkejä, joita sai nyppiä pois sormistaan. Mukavaa hommaa, miul ol se tekele kaapinkahvas kiinni ja siinä sit solmeilin.
   Tuol tilkkunäyttelyssä, ol yhel rouval sellanen nyörin punontalaite ja mie hänel totesin, jotta me tehtiin sellane pahviympyräst, johon piirrettiin kellotaulu ja niihi saksil lovet, jotta langat pysyi lovissa ja niit ain nosteltiin toistesa yli ja nyöriä pukkas keskireiästä, laitoin mutterin painoksi alkupäähän....sekin ol kivaa hommaa,kaikkee mie kokeilen, jotka tuntuu mielenkiintoiselta...

   Poista
 5. kommeita tilkkutöitä tosiaankin.miulla kans kasvaa harmaa kaihi kummaskin silmäs.sit tuo marevan lääke viel häiritsöö muita tulehuksii.ristin äsken kätein ja pyysin siul silmille paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti siul annikki, ko muistat minnuu. Onha meil näin ikäisel kaikenlaisii vaivoi ja särkyi. Joskus miul iskee kova katkeruus, ko nuorena 18v ,sain ekan sappikipukohtauksen, isän kans istuttiin aamusel kahvee pöydäs ja alkoi nii hirveesti pallean kohdalta koskemaan, silmistä vesi valui, kyyneleitä kai. Niit kipui sainki kestää kuusi pitkää vuotta enneku leikkauspöyvälle pääsin ja enneku lääkärit ymmärs, ett laiha, nuor nainenki voi sappikivi sairautta potea.
   Vaivoja ken valittaa on vaivojensa vanki, mut niihä se on, kyl ne vaivat vangitsee...

   Poista
 6. Kävinpä tarkastamassa kaiman blogin

  VastaaPoista
 7. Kauniita tilkkutöitä. Noissa on niin kovasti työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on, on niis kova työ ja just jämptisti pittää tilkut kohistaa, ei sovi olla monen millin heittoja. Oliha niit sillo joskus, kiva tehä, mut ei miun hermoil...jos ei mää kohilleen, mie viskaan pois...

   Poista