perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kuutamoo ja kynttilää..

Heips .....pittää jo alussa mainita,ett on paljon virheitä tekstissä, en jaksa alkaa korjaamaan....ku o muutekin vaikee  nähdä ja lukea.

Tein mie  puol tuntii töitä, jotta olisin saanu näytille uuden pinkin hupparini , mut ei millään onnistunut.Olin meidän muotiliikkeessä, eli Tokmannilla ja bongasin siellä Pinkin värisen hupparin ja lyhyt- hihaisen musra/ valko raita t-paidan. Miul on saman merkkisiä paitoja pitkähihasina, ovat mukavia ja pehmeitä puuvillatrikoota ja erittäin edulliseen hintaan ja laatusuhde on ainakin miun mieleen.Mie ostan usseesti ja edullisest, ko kyllästyn nopeasti vaatteen voi laittaa eteenpäin kiertoon.
Vähäsen oon virkkaillut isoäidinneliöitä, ihan yksivärisiä puuvillalangoisra, 8  krs-neliöitä.

Olen liittynyt CELIAäänikirja CD- juttuun joka on tarkoitettu näkövammaisille t,m,s ryhmille.voin tilata äänikirjoja ja kohtapuoliin mie saan lainaksi myös kuuntelulaitteen, josta äänitteet kuulee ja (kait siinä tietokonettakin tarvitaan) tulevat ja laitteen muisti pitää huolen, mihin kohtaan viimeisin tekari on jäänyt. Olen yrittänyt kuunnella MP3- soittimesta,mut se aloittaa aina äänitteen toiston aina alusra näin ollen tulee hiivatin pitkiä loruja auts...
Voi sapernaut, ko alkoi taas selkään koskemaan, No tulhan täs jottain pölistyä näit mummon pikku turinoita, samanlaisisa ko aiemminkin.
, päivämäärä vaan on uusi; eli päivitetty...
Kyl mie vähä tekstiä korjailin, mut vaikeeta on ko n.7- 12 sanaa havaitsee yhellä rivillä ja sit ko vaihtaa riviä, ei muista mitä siin eellä luki.-ggpprrr

Vointeja ja kesän tuiksuja lukijoille.

PS, Ihailin blogissa: Pinkit korkokengät....hänen kaunista pinkin väristä takkia...

12 kommenttia:

 1. Äänikirjat on tosi mahtava juttu ja se kuuntelulaite toinen, tutustuin sellaisiin ollessani näkövammaisen lapsen avustajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sit ko tiijät kummoisesta värkistä on kysymys, miul on jo monta cd kirjaa, laite vaa on puuttunut ja maanantaina päätin selvittää mistä sen saankaan, ku unehtunut tilauspaikka...on nii paljon uutta muistettavaa kertynyt muutaman viikon aikana.

   Poista
 2. Hyvä on lukea sun tekstiä, kun on isot kirjaimet, samoin kun on mustat kirjaimet valkoisella pohjalla! Ilman silmälasia olisi hankalaa.....että tästä sitten se yhteinen hyöty muuten olen varma, että aika monelle lukijalle! Meillä täällä Jyväskylässäkin Tokmanni ja viikottain kyllä käyn tarkistassa tarjoukset.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, on miun blogiasetuksissa tehtävä muutoksia kirjain- ja taustaväreihin. Nehän on helppo muokata, kun valitsee ulkoasu (blogin oikeast yläkulmasta)
   ja sieltä: lisäasetukset.
   Onnekseni mie oon opetellut muokkaus juttuja jo ollessani viel näkevä. nyt muisti toimii milloin sit miul toimii. Montaa asiaa pitäis opetella ihan oikeesti, jos tällane tilanne pääsee kohdalle, et näkö menee muutamassa päivässä.Onneksi esim. kaihin voi korjata leikkauksella, mut miulle ei oo mittään hoitoa.

   Poista
 3. ÄÄnikirjoja mekin on kuunneltu pitkillä ajomatkoilla ympäri Lappia. Mukava juttu, kun saan niiden varjolla Vanhan herrankin "lukemaan" - se kun ei niin ole lukumiehiä.

  Tokkmannilta munkin kaikki T-paidat on. Kestää pesua eikä veny eikä vanu. Tällä hetkellä menossa retuliini-vaihe väreissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie muistan, ko yli kymmenen vuotta sitten ystävä sai aivoinfarktin ja näkö meni keskeltä silmää, siin oli vaan sotkuisa kohta, Mie yllytib hänen ukkoo hakemaan kirjastosta äänikiejoja lainaksi ja kovast hyö tykkäs.Ol vähä vaihteluu, ko telkkua ei voinu katsoa, on nuo näkövammaisen apuvälineet kehittyneet, miulki on ns, kiikarilasit joilla näen vähän telkusta, tekstiä en näe lukea, vähä kuvia.koitan tihrustaa

   Poista
 4. Mukava kuulla sinusta Anni ja hyvä kun et jättänyt blogimaailmaa:)
  Hyviä vointeja myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin en jättänyt, vaikka vaivalloista on tämäkin . Sitkeyttä pitää olla ja tietysti mielenkiintoa.En pysty lukemaan tektejä kuin sanan sieltä täältä,mut koitan havannoida kuvia sen minkä kykenen.

   Poista
 5. onha se edes hyvä asia et apuvälineitä on saatavana kaikenlaisia ja ain keksiit parempia.nuo äänikirjat on mahettoman hyvä keksintö jot voip kuunnellaja saaha vähä vaihteluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on kaikenlaisia apuvälineitä ja kyl miulle on niist apua. vaikkei ne korvaakaan näköaistia. mut helpottaa tottumaan siihen ettei silmät enää toimi, vaikkei niissä ulkoisesti ole tapahtunut mitään muutosta. Tuossa ne nököttää naamassa,siniharmaina. kuin ei mitään sairautta niissä olisikaan.

   Poista
 6. Liisan kotona24.7.2015 22.23

  Heippa taas! Kiva kuulla, että olet löytänyt nuo äänikirjat. Nehän sopii myös meille näkeville. Että kuitenkin vielä pystyt tekemään käsitöitä. Toivoisin, että näköösi tuli jotakin parannusta, mutta ainakin varmaan joitain teknisiä välineitä on saatavilla. Mukavaa kesän jatkoa sinulle tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti siulle ko kirjoitat. Sain mie suurennuslasi/valolampun ja taskukokoisen suurentavan laitteen, joka lukee tekstin esim.käyntikortista puhelin n;on tms. lyhyen tekstin.
   Virkkaus sujuu yksinkertaisella mallilla, hahnoitan kyllä esineet, mutten voi nähdä esim. kynttilänliekkiä tai kahvinkeittimen valoa ja muita esim. liikennevaloja tai autojen käyttövaloja.
   Sain sen kirjanlukijalaitteen lainaksi näkövammaliitosta ja muut apuvälineet ovat minulla lainassa, Sat.k.kesk,sairaalan apuvälinelainaamosta,

   Poista