tiistai 24. toukokuuta 2016

Kukkanen, jota ei enää ole.

Heps kukkuu.
Onhan kukka vielä olemassa, muttei minulla enää, syyskukka vuodelta 2014. On tuossa vanhassa kirpparilta 50 sentillä ostetussa korissa, johon tänäkin kesänä olis tarkoitus laittaa pelakuita.
Meil on  parvekkeen puolen ikkunan ja oven vaihto. Koskas lienee,  sitten pitää parveke tyhjentää.
Avustajani kamssa pestiin ja vähän siistittiin ulkokalusteita, ovat sitten  puhtaita, kun sisälle ne siirretään, remontin ajaksi.
Kukkasia ei kovin paljon viitsi laittaa ennenkuin saavat homman tehdyksi. Orvokit on tosi komeat, laiskuuttani laitoin ne oman virityksen lailla laatikkoon ja kovasti ovat tykänneet, kajsi komeaksi kasvanutta asetin pikkuiseen pläkkipeltivannaan, purkkeines päivines.
Jaa'a mitäs täs muuta..-tapahtumia on sangen vähän. Kotona istumista ja äänikirjaa kuunnellen päivät kulkevat omissa uomissaan.
Isoäidin neliöita virkkaan toisinaan, kun muuta käsityötä en pysty tekemään.
Kirpparilla käytiin yhtenä päivänä ja ostin pienen alun vihreästä rönsyliljasta. Entinen suuttui ja käi lopahtamaan, ku kevät teki tuloaan. Rahapuu on säilynyt hengissä talven yli.

Nyt, höpinät seis, lähen ruokailemaan.
Viihtyisiä alkukesän päiviä itse kullekin kaksijalkaisille ja myös nelijalkaisille ystävillemme.
5 kommenttia:

 1. Se onkin jo kesäkukkien aika täälläkin, kun on ollut parina päivänä kesäisen lämmintä. :) Orvokeita on amppelissa jayhdessä ruukussa, muut vielä mietinnässä. Paljon en aio niitä laittaakaan, kun ei aina olla kastelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i Matleena,kastelua ne kukkaset vaatii, minun isoin ja komea orvokki oli edellis iltana pitkin pituuttaan janoisena itäpuolen parvekkeellani, johon aurinko paistaa puoleen päivään asti. Virkistyi sentään, kun lorauttelin vettä janoonsa.
   Niin tehän käytte vaunullanne eri paikoissa ja silloin olis kukkien kastelija tarpeen.
   Miul oli muutama kymmenen vuotta paljon sisäkukkasia, ain piti saada kastelija, kun lähdettiin paatilla lomareissulle, siin hommas meni miun lakattu vanha mahonkipöytäkin piloille, ku en huomannu sitä peittää vahakankaalla tai muulla suojalla.

   Poista
 2. kyl nuo kukkaset sit on kesällä kauniita ja miten ne koristavat parvekkeita ja kukkapenkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat kukkaset,näen kyllä värit.
   Ostin jo vapun jälkeen orvokit parvekkeelle, kun tääl läns rannikolla on kevään tuntu melko aikaisin ja puissa ovat jo lehdet alkaneet käydä kesän vihreiksi eli tummemman vihreiksi. Näen pihakoivut parvekkelta, siin on yks komea riippakoivu ja pari.kolme muuta lajia voip niist yks olla myös riippakoivu-

   Poista
 3. Ei minullakaan ol evielä muita kesäkukkia kuin orvokeita. Ne eivät pelästy, vaikka aamusella on vain viisi astetta lämmintä.

  VastaaPoista