keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Minun näkemislaite pääsee julkuksi:)

 Heippa hei kesäkuus 2016.
Voi ku on taas vaikeeta saada sivun kirjoittelu toimimaan.
Sain kuvat hyvin siirrettyy, mut sit teksti meni johonkin hukkaan..kkkkrrrr. Sainpas taas valitella:(

No täs on miun lukulaite jolla pystyn vähän lukemaan, esim. lääkepaketin ohjeen yms pientä lyhkäistä tekstiä. On tää tarpeellinen laite, vaikka lukeminen on joka tapauksessa vaikeaa enkä jaksa pitkiä kirjoituksia lukea. Kyl lehdistäkin voin pikkasia pätkiä lukee, kun tuntuu siltä että jaksaa keskittyä tekstiin ja kuviinkin.


 Laite on aikas iso, vie tilan puolen ruokapöydästä, mutta muuta pöytää ei miulla ole, enkä halua sijoittaa laitetta vasten valoa, esim.ikkunan eteen siten että itse olen kasvot ikkunaan päin.


Tässä on kuva suurennos n, muutaman napauksen verran

ja tässä isompi suurennos, kuten näät, toinen tyttö ei mahtunut enää  kuvaan. Tässä laitteessa suurennos pysyy melko selvänä, mut suurentaessani tietokoneen näytön ohjelmaa, se menee erittäin epäselväksi, etenkin kuvat häviävät sotkuiseksi väreiksi.


Parvekkeeni pelakuut ei tykänneet tulla meille. pari kukkasta on jäljellä, enkä pysty näkemään, onko ees nuppuja. Avustajani vois katsoa, mut hän arastelee kovin tätä korkeutta 6:s krs.
No pittää ostaa uudet pelargoniat tai muita kukkasia... ai niin ostin samalla kertaa kaksi punaista petuniaa, jospa ne toisivat kukinnallaan miul iloa.

Ja takaisin kotiin, kuullaan:)
On muuten auringon paistetta, myrskystä ei ole vielä merkkejä, vaik tuuleekin puuskittain.

18 kommenttia:

 1. Onhan toi laite tosi kätevä. Täällä ollaan joskus tai melko usein peukalo keskellä kämmentä. Tarkoitan tätä tietokonetta ja blogini kirjoituksia. Huh huh pitäis hallita enemmän, no hyvä näinkin kun osaa jotakin tehdä.

  VastaaPoista
 2. Kiitti viestistä. Kyllä tuo lukulaite on hyvä, voin lukea jonkun lyhyen kirjeenkin enkä aina tarvii ihmislukijaa.
  Kirjatkin kuuntelen Daisy-soittimella, näitä laitteita olen caanut lainaksi näkövammaliitolta ja äänikirjoja voin tilata Celianet kirjastosta.Saan niitä maksuttomasti 30kpl/kk.
  Mie en enää kykene tekemään askarteluja tms.Hiljaista elämä on ku ei voi mitään tarkkaa työtä tehdä
  Hyvää kesää sinulle:)

  VastaaPoista
 3. Tuo laite on varmasti hyvä apu. Onneksi noita apuväleineitä on saatavilla,
  Oikein mukavaa kesää siulle Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kosotäti,kiitti siul viestistä. Onha tuo laite jo koht vuoden miul ollu, mut hokasin sitä kuvata ja laittaa yänne, ku ei muita kuvattavia ole.
   Mihinkähän sie joutusit miun Face bokista, ku ei siun kirjoituksia ennää tuu miun sivulle.Aattelin, jos paiskasit miut roskakorriin, ko siun kommentoin.
   No mut täälhä myö sit tavataan, ko hyväst männöö.

   Poista
 4. Kiitos kauniista kommentista Susanne-blogiini!
  Hyvä kun saat apua tuosta laitteesta! Onneksi tuollaisia laitteita on saatavana!
  Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti siul kommentista, mie kirjottelen ain pitkii viestilöit, itestäin on mukava lukkee saamiani viestejä, vaik se aikas tihruttamista onkin ja selkä ihan kipeytyy, ku täs konnella istuksin.

   Poista
 5. Aika suuri näyttää olevan tosiaan tuo laitteesi, mutta ethän pienemmästä näkisikään. On se meillä hyvä, kun noita tarvittavia apuvälineitä saa lainaksi, harvallapa niihin rahat riittäisi. Pystytkö muuten lukemaan tuolla esim. blogeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Matleena viestistäsi. Mie en tiijä lukemmanko blogeja, täs on tuo liikuteltava levy, johon lehti tai luettava teksti asetetaan ja sitä levyä voi liikutella sutjakkaasti ylös,alas, sivuiile, ei tarvitse liikutella luettavaa esim.lehden sivua tms. Blogeja voin lukea tällä kotikoneen näytöllä, vaikka suurennettuna kuvasta ja tekstistä tulee epäselvä, mitä suuremmaksi asettaa. Tällä näytöllä voi täs istuessaan suurentaa sivun tekstejä näillä istumisilla, yarpeen mukaan. Tietysti blögitekstin väri on todella tärkeä,joillakin blogetlla on vaalea tai huonon värinen kirjasin, joista en saa kunnolla selvää. Musta teksti on paras minulle, se on suurentaessakin selkeä lukea. Siksi miulla itselläkin on musta tekstin väri.Nämä kommentti tekstini ovat aikas vaikeita, menee ihan epäselväksi,kun suurennan, siks tekstin korjaaminen on hyvin hankalaa, pitäis kerta kirjoittamalla tulla virheetöntä kirjoitusta, kun en tahdo saada enää selvää mitä kirjoitin:(

   Poista
  2. Näetkö tuota Lankapirtin tekstiä kunnolla, kun se on sinistä? Voisin muuttaa sen mustaksikin kyllä. :)

   Poista
  3. Heippa Matleena.Huomasin viestisi jossa kysyit näenkö sinistä tekstiäsi,näen mie sen aika hyvin ku se on tuollainen tummahko,joten ei siun tarvii muuttaa väriä,nätti väri muuten,ei niin karkea kuin musta,muidenkaan lukijoiden näkösälle.Kiitos kuitenkin kysymästäsi:)

   Poista
  4. Hyvä kuulla, enpä sitten vaihda väriä. Minähän olen sinisen ystävä ja siksi valitsin tuon sinisen tektin väriksi, mutta ei se ole mikäään välttämättömyys minulle. Jos tilanne hankaloituu, niin kerropa minulle, että tiedän vaihtaa värin. :)

   Poista
 6. Kiva että pystyt jollain tavalla somettamaan.
  Anna pelakuille rauha kasvaa, josko ne pienen odottelun jälkeen taas innostuvat kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vihjeestä pelakuiden hoidosta, mie oon nii malttamaton, kukkia ku niiden pitäisi heti ja kunnolla:)
   Kävin puutarhalla, siellä pelakuut kukkivat ihan villisti ja minnuu harmitti omieni harvat kukinnot, ostin pari tähtisilmää, saas nähdä mitä niiden kans tapahtuu.
   Hautausmaalle istutin valkokirjavan kuunliljan, jos se sais olla rauhassa, kun aikaisemman istutukseni, sukulaiset repivät pois.

   Poista
 7. Jo on hyvä masiina! Hyvä, kun muistutit blogitekstin väristä - menen heti muuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti siul ko huomioit kirjasin väri. Miun on tosi paljon helpompi lukee,kun teksti on musta.Muutenkin suurentaesssani kuvaa,kaik menee jonkinverran epäselväksi ja suurennosta mie tarviin koko ajan kirjaimien pitää olla n.25-30mm kokoiset, muuten en pysty mitään lukemaan.Valitettava tosiasia.

   Poista
 8. Ompa hyvä että ovat keksineet tuollaisen laitteen.
  Minulla on kaksi siskoa jotka näkevät huonosti. Täytyypä kertoa heille että tällaisestä koneesta.
  Kiitos. löysin blogiisi Susanne blogin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti soille viestistäsi ja tervetulloo miun blogini lukijaksi.Suin siskojen pittää pttaa yhteyttä lähinnä olevan sairaalan apuvälinelainaamoon, siel hyö saavat tietoja,miten pitää toimia saadakseen apuvälineitä lainaksi ja sitä kautta asia toivottavasti lähtee käyntiin,pittää vaa itse olla aktiivinen tai läheisten kanssa tehä yhteistyötä asiaoiden toteuttamiseen.
   Nämä miun laitteet ovat porin dilmäpolikliniikan laitehuoltajan kautta lainaan saatuja ja osa on näkövammaliitolta lainassa,kun ensin merkitään jäseneksi joka maksu on n,12e ainaiseksi.Mut tosiaan.pitää olla toimelias ja hakea kaikkia apuja, ei ne niitä tarjoile,jos ei itse osaa hakea.
   Mukavaa kesää sinulle:)

   Poista
  2. Anteeksi ku oli paljon virheitä,on vaikee lukea kirjoitustani,ennenkuin olen sen laittanut näkyviin, silloin vasta saan paremmin luettua ja totean virheet:(

   Poista