sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Tampereen tuliainenTupulta:)

Lokakuuta 7 päivänä 2018

Tere teille, Tupulta tykkänään tuore tuliainen Tampereelta:)
Tietää Tupu tuomisitaan, täti täpinöissään tykkää, tuhannesti, tuhlaa tunteitaan, "tuomiset tismalleen taattuja, toinen toistaan toivottuja tarpeellisia tavaroita":) Todella toivottuja tavoiteltuja, tunnusteltavia tuótteita.

Niin, ihana huivi tuliainen ja selväksi kai tuli mistä on peräisin:) Neliskulmainen kaunis huivi, aivan miumaumukkaa, kyllä Tuula tietää minun makuni:)!!!


 Harmaa hupullinen neuletakki on ostettu Cameo-kivijalkaputiikista pari vuotta sitten, kiva lämmin neule, joka on ollut monessa mukana.
Viimeksi kuntoutusreissulla, jolla olin näkövammaisten kuntoutusjaksolla. Mukavaa oli päästä pois kotoa, pitkästä aikaa.
Psyykkisesti en ole aikaisemmin ollut valmis kohtaamaan vammani takia, ketään tällaisella kontakti tavalla, eli matkustamaan pois tutusta ympäristöstä.Toki oli ihana  apuvälinehoitaja  siellä, hän on todella ollut suuri apu minulle, kun  näköni yllättäen huononi. Hän on hankkinut kaikki mahdulliset apuvälineet: avustajasta, valaisisimiin ja monenlaisia suurennusvälineitä, joskaan en suurennuslasilla mitään näe,  mutta muita tehokkaita laitteita.
Iso kiitos Lilli-Kaisalle Satkksairaalan hoitopiiristä:)

No niin tässä kevyt untistakin seurana
harmaa/musta neliö iso huivi
aina yhtä ihana huivi, uusi tosin,
edullinen Zalandolta:)
Mistäköhän johtuu, että aina vaan edullista.
Hmm lienee myös reaalista. Kuka huomaa jos olen "pukeutunut pradaan"  ts,Louis Vuittoniin, Chaneliin ts.suomalaiseen marimekkoon..Marja Kurjen huiveihin t.m.s..vaikka työttömyyskorvauksella tuskin saa ruokaa ja/tai muita tarpeellisia asioita., tarkoitan tällä erästä naista "minä pukeudun merkkituotteisiin" sanoi hän, työtön nainen...hm uskoinko hih:)Oikeastaan kaikki on merkkituotteita...onhan niissä merkkilappu, "nanso, o.i.s. lindex, kapphal, pola ynnä muuta ym. ym"..


Kynsissä on alla utuinen siniharmaa
ja päällä on valkohopea helmiäinen.

Kaksi eri konstrastilla olevaa kuvaa
vaalealla pohjalla
ja värikkäällä pohjalla.

Tästä aiheesta oli luento myös
kuntoutuksella.

"Näkövammaisen on helpompi
hahmottaa eri värit kun on esim.
eri väriset ruoka-astiat, eri värisillä alustoilla, tabletilla tms.pöytäliinalla.
Paljon oli asioita joita näkevä ihminen ei tiedosta, vammaisen kohdatessaan.
Ikinä en olisi uskonut kuinka paljon on asioita, joita näkövammaisena joutuu kokemaan "joku luulee silmien "kadonneen" tms Kaupan kassan pitäisi laskea rahat yksitellen näkövammaisen käteen ja ihmisella jolla on valkoinen keppi, "sokeainkeppi" häntä pitää väistää j.n.e.Näitä asioita ei näkevänä oivaltanut, vasta nyt ovat oikeesti minullekin todellisuutta.

Yötä, nyt tää lopettaa, selkä kipuilee, kuulolla:)

2 kommenttia:

 1. Ihanaa. Alat elämään ja nauttimaan siitä.
  Jokainen ripe pitää ottaa käyttöön. Minulla on suloiset lastenlapset, ilman heitä, elämäni olisi aika ilotonta.
  Onhan mieheni kerallani ja hyvä mies onkin. Hyvää sinulle toivotan.
  Kymenlaakson mummo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi Kymenlaakson mummo:)Olet onnekas miehesi ja lapsenlapset ovat tärkeitä.Mun on jo sikuisia ja omissa perheissä, eikä vielä ole nellkättä polvea tulossa.
   Paljon olen menettänyt elämäni aikana toivon että viimein voisin elää ilman ikävää ja surua.Olen onnekseni eteenpäin menevä ihminen,se ominaisuus on pitänyt minut kiinni elämässä.
   Mukavaa syksyn aikaa sinulle:)

   Poista