perjantai 18. lokakuuta 2013

Hienohelmamummon uusi mekko:)

  Heips iltasella.

Päivällä ompelin rouvalle uuden nutun. Ilmaislaatikosta kirpulta löysin tämän aarteen ja siinä jo aattelin tekeväni koiran nutun.
Väri on vähän tummenpi kuin kuvassa.Ompelin sivusaumoja yhteen ja kavensin samalla syssyllä hihojakin. Päälliskappaleen jätin pitkäksi, että peittää lonkat ja alapuolen lyhensin et pikkujalat mahtuu hyvin tepsuttamaan.  Virkkasin takaosien reunaan jotain pörrölankaa ja ohuttaheijastin nauhaa ja selkäpuolella on joku kukantekele jonka  koukkusin neuleeseen kiinni. Hihansuissa on myös virkkaukset, miun mieleen nous jo kuva jouluisesta asusta. Hitsi ku mie oon tyytyväinen, vähällä vaivalla sain mukavan nutun isomummulle. Ei hää kovin tyytyväiseltä kuvassa näytä, hää ei oo mikään linssilude:)


Täs oikian puolel on nuttu alaosaltaan. joten alareuna on lyhkäsempi kuin selkäpuole´n kappale.
Hyvin hää tykkäs  ja viihtyi ihan hyvin, ku joka sovituksesta sai makupalan:)
Miul on sitä
huomiokangasta
 siitä vois tehä
tähän nutun päälle sellaisen
liivitekelee.
se suojais vähän sateeltakin....että näin

10 kommenttia:

 1. Ihana nuttu ja mielestäni koiramus on vielä ihanampi. Hän on hieman vaivaantunen oloinen uudessa mekossaan, mutta aivan suloinen. Eikös olekin mukavia tällaiset 'extrakässärit'? Itselle tulee hyvä mieli pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mukava on näitä extempore juttuja joskus tehä. Tää on kyl hautoutunut jo kesästä asti, mut yht' äkkiä sain sen tekkeille ja valmiiks., siin ei kauan nokka tuhissu, että joskus näinkin:)

   Poista
 2. Jopa sai tei mummukka komia koltun:) ja halvalla. Nyt ei toista pakkasella palella. Oot sie näppärä käsistäs.
  Oikein mukavia ulkoiluja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i mummo sai nutun, on hänel montaki nuttua, ku oon tehny helposti; leveä puseron hiha ja siihen leikkasin tassureiät mahan alle ja yläosaan ohut kuminauha jottei tekele putoa päältä. Näillä helpoilla koiruli on syksyisin hipsutellut ja mie ku en häppee tekeleitäni...nää on minnuu itteäin.

   Poista
 3. Uuteen blogiin sukelsin uteliaisuuttani ja kannatti :) Ihan heti tuli jo hyvää ideaa kuinka saa helpolla tavalla koirulille vaatetta päälle. Meidän koiruus palelee nyt jo pisureissuillakin ja kävelee vain etujaloilla... sille pitäisi varmaan tehdä huopavuorella kumisaappaat, olisi joka keliin jalkine ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tervetuloa lukemaan. Niin, sinulla on taitava koiruli, kun kahella jalalla, etenkin etujaloilla kulkee:) Tämä miun tekele on tosihelppo ja ihan kiva, ovat niin kalliita nuo valmiit puvut ja mei koiruli on ison kokoinen, hälle on vaikee ostaa valmista vaatetta.
   Keväällä ostin hupullisen sadetakin ( 45€ ) ja sen pituus on nippa ettei oo liian lyhyt, seuraava koko oli sit liian iso. Nää koko asiat on vaikeita, ku mie nuorena en saanut sopivaa vaatetta ku lastenpukimosta. Silloin oli koko 38 se pienin naisten koko ja miulle hirveen suuri, no nyt alakaa riittämään koot, toistaiseksi....Jos tää mummeli viel "kasvaa" leveyttä, alakaa olemaan ahdasta. Näin sitä käy hoikemmallekin, en olis ikinä uskonut.
   Siul ei oo paljokaan tekstiä blogissasi, oot tainnu juur alkaa kirjoittamaan, ei muuta ku onnee vaan siunkin blogille:)

   Poista
 4. Valloittava hienohelma.. ihanan nutun teit hälle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, nii'i meijän aussi on mukava rouva, ärhäkkä mummeli, vartioi minnuu joka hiivatin lenkillä,vaik mie oon sanonu hänel, jotta tää mummo pärjää kyl ilman hänen haukkujakin, mut ei usko. Pittää vaa haukkua jokkaista liikkuvaa otusta. Toisaalta ihan hyvä, ku ilmoittaa jonkun kulkevan lähistöllä, etenkin ku mie en ennää havaitse toisella silmällä. Hää urahtaa, ku kauempan joku liike näkkyy ja siit mie kattelen ympärillein ja tavoitan liikkujan näkökenttääni.
   Sil viisiin myö tehhään yhteispeliä:)

   Poista
 5. Kivasti koiruli tuossa poseeraa uuden nuttunsa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, koiruli on täpinöissään, kuten kuvasta näkyy:) Pää roikkuu ja häntä alhaalla, kuin sanoakseen ; mie en ala....

   Poista