tiistai 1. lokakuuta 2013

Joulukaktus!!

Heipparallaa ja hyvää lokakuun alkajaista:o)

Joulukaktus? aloittelee kukintaansa.

Toin sen parvekkeelta sisäälle syyskuun alkupuolella.
Tykkäsin jotta hänen kesäpäivät on ohitse. Vaihdoin  uuden mullan
ja tälläsin heidät= 2 kpl, amppeliin roikkumaan.
Voi veljet, kun alkoivat tekemään nuppuja, mie oikein
äimistyin, kun niin nopeesti kaikki kävi. Nuppuja on hirveesti, joka lehdessä
ja jopa kaksikin nuppua. Tiedän kyllä vanhastaan, ettei kaikki nuput aukea.

Otin valokuvan jo varmuuden vuoksi. Toivottavasti hyö eivät siit' suuttuneet vaan tekevät työnsä loppuun asti,
kukkivat kaikki nuput minun ilokseni. Minul oli mont vuotta sitten muutama tällainen ja valkokukkainenkin, vaan hävitin heijät pois, kuten muutkin kukkaset, kyllästyin totaalisesti. Kolmisen vuotta sitten ostin kirpparilta tämän surkean, kuivuneen kukkasen ja tälläsin sen parvekkeelle taas kesäksi, kuten muutkin kaktukseni aiemmin. Hää tek nuppuja jo silloin parvekkeella ollessaan ja mie hänet äkkiä kiikutin sissään ja laitoin uuteen multaan ja kukki pahus pari kertaa talven aikana. Kiitollinen lienee ja hänen poikanen on tuossa vieressä ja nuppuja kovasti, mut kaikki ulospäin , eikä parane kääntää, pahus suuttuu siitä ja karistaa nuput vek...6 kommenttia:

 1. Kaktukset tykkää kun niitä kesällä kurittaa, paitsi miulla, tein aina kaikki temput ni ei vaan kukkinu, annoin sen sitten naapuriin ja jopa alko vääntämään kukkaa. Kiittämätön kukka:)
  Noi edelliset kirppislöytösi ovat tosi komiat, ain kannattaa ostaa ko halvalla saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Kummallista ettei kuritus auttanut:) Minul on vaa parvekkeen nurkassa, sadevesi heit tais kastella, aurinko punasti lehdetkin ja luulin jo et saivat liikaa aurinkoa. Kirppislöydöt ovat mukavia, tänäänkin piti mennä katselu kierrokselle, mut olin vähän huonovuontinen, ukkoin män yksin kauppaan ( siit hää nauttii, ku mie en oo sekottamas hänen ajatuksiaan! )

   Poista
 2. Kauniisti näyttävät olevan nupuillaan.. toivotaan että kukkivat jouluun saakka:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Juu, nuppuja on todella runsaasti, hyö kerkii viel kukkimaan toisenkin kerran tänä vuonna, joulun tienoilla. Kyl mie nautin heijän kukkimisesta , ku ei oo pihaa, mis sais hiukan möyriä mullan kanssa ja enkä mie ennää jaksaiskaan.

   Poista
  2. Onpa ihana! Sinulla on paljon kauniita käsitöitä täällä!:)

   Mukavaa loppuviikkoa!:)

   Poista
  3. Hei, voi kiitos viestistä, mukava lukea uusi kirjoitus. Käsitöitä on pikkuisen, pääasia minulla lienee pitää omaa virkeyttä yllä:)
   Mukavia päiviä myös sinulle:o)

   Poista