tiistai 24. kesäkuuta 2014

Syntymäpäivä, järvi aaltoilee, kokko tulisijassa

 Hei juhannuksen jälkeen.

Synttärikukkapuskan sain ja lilja tuoksuu vallan mahtavasti, liiaksi minun makuuni.
Ihmettelin tullessani kotiin, ett mikä kummallinen haju leijailee huushollissa. Vein paketin sidontanarunkin pois, mut haju vaan säilyi pistävänä. Haistelin kukkapuskaakin ja tunsin sieltä lemahtavan voimakkaan " hautauskappelin" hajua muistuttavan aromin. Hhmm... no kukat sai kuitenkin olla..vein ne keittiöön siihe
rojekti pöyvälle, joka nyt on siivottuna ja melkein tyhjänä. Mitä nyt jottain mainoslehtisiä lojuu oottamassa lehtikeräykseen vientiä.
Miun kotona ei oo nökönuukaa, mitä pöyvväl on, kuhan ite mahdun siihe kahvittelemaan. Olisha sellane sisustelu ihanaa, mie tykkäisin, mut aika alkaa käymään vähhiin ja pian minnuu viijään vanhainkottiin. Toivottavast ei iha huomenna, mut ku mittaris on lähes 70 , onha se luonnollist, jotta kotona oleminen alkaa kohtpuoleen tökkiä.

No mut juhannuksena järvi lainehti ja oli pirun kylmä tuuli ja ulkona  + 9 astetta  lämmön puolella. Mien en voint istuu terassilkaan kauaa, vaik laitoin toppatakin mukkaan tuvalle, ukkoin pan saunanki ajois lämpiämmään, ko hääki palel koko ajan. Meni ohi koko juhannus vastanki teko, unohin sen iha totaalisest, illal myöhään vast havahduin, jotta voi voi, vastaki jäi tekemättä eikä ees koivun oksia muistant saunaan viijä.

Takkaan, ukkoin laitto tulen, saatiin mukava lämpö tupaan ja sai vähä kosteuski kyytiä. Ihan kivaa meil ol ja juotiin ilta kohvit
ukkoin keitti, mut leivokset jäi ostamatta. Tul vähä kiire lähtö tuval, ko aurinko paistoi nätisti ja myö pakattiin sapuskat mukkaan ja menoks.
Grillis mie laittelin kananpolvet....ku viimeks tais makkarat saaha sellasen mustan karren pintaansa, on vast opettelua tuon kaasurillin kans (saatiin  poikasen entine rilli ku hää ost uuven)Vähä tuo on iso meijän tarpeisiin, mut ans kattoo...

Paatin pohjal ol vettä iha omiks tarpeiks, ukkoin lappo ämpär kaupal sitä takasin järveen, vesisade, peijooni meinas upottaa koko mein risteilyaluksen....Onneks mie ukollein huomautin, jotta oliskos aihetta vähä tyhjentää, että uuvelle ois tillaa...hih

Nyt tää lopettaa tarinoinnin ja alkaa kahveille. Oikein mukavaa kesäkuun loppupuolta lukijoille:))12 kommenttia:

 1. Hyvää syntymäpäivää! Minä laulan oikein kovaa ja korkealta, jos se vaikka teille asti kuuluisi!

  Mää oon muuten aina ihmetellyt, mitä himskatin hajustetta kukkakaupan kukkiin ruikitaan, kun ne lemuaa kuin ruumishuone ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaa, synttär ol juhannusaattona, mut vetase vaan korkeelt ja kovvoo, aikasmoiset jysähdykset tul tän asti rakeiden saattelemana, et kyllä kuului!!
   Nii'n kummallist, ko nää liljat hais ihan siunauskappelin hajulta. Miul on viel yks oksa ja tuost violetista neilikast mie tykkäsin, neilikat taitaa olla miun lemppareita: suuret kirkkaan punaset. Muistan ku tehtiin tädin miehen hautajaisiin isoista punasista neilikoista kukkavihko ja olivat viel jotenkin kostean näköiset, ku lähettiin Nokialle hautajaisiin. Miust olivat todella kauniita, olisin vaik ittekin ne ottanu ja laittanu maljakkoon. Mie sen laskin hauvval ja sit romahdin, puhkesin mielettömään kyynel virtaan, velpuol ihmetteli mikä nyt tul, ko silviisiin herkäks heittäydyin. mie vaan tykkäsin siit sedäst ja olin lapsena heil mont kertaa ja setä kerto hauskoja juttuja ja ol sellanen kiva karjalaisukko, rautatieläinen ammatiltaan. Aivohalvaus vei ukon äkkiseltään.

   Poista
 2. hyvvää syntymäpäivää siulle.ulkon on kyl koliaa ku aina sattaa ja tännää ukkonen murahtel jossain etempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vaa, aattona sitä jo vietettiin, sen minkä tuval kohvia juotiin ja saunottiin. Poikaset ei muista äiteen nimppari saatikka synttäripäiviä, ne on sellasta jurokasta porukkaa, vaan minkäs teet.
   Juu ukkonen paukahteli ja satoi rakeita oikein kunnolla, koiruli ei lähtent pissillekkään, enneku ilma män ohi.

   Poista
 3. Oikein paljon onnea siulle Anni ja iso halaus päälle:))) sie vielä mihinkää vanhainkottii mää, ko en miekää, myö köpötellää viel pitkää omis mökeissämme.
  Mukavaa kesäkuun loppuu siullekkii, ja toivotaa jotta lämpenis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinnuu kosotäti, tottaha myö tääl köpötellää, vaan hiukan avasin tuota tulevaisuuden verhoa:)

   Poista
 4. Onnea synttäripäivän johdosta.
  Kukkakimppu on kaunis, ei haju tunnu tänne asti.
  Pirteitä päiviä eteenkin päin sinulle ja ukkokullalle ja poikasille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i nätti on kukkakimppu, enhä mie tiijä jos sie vaikk tykkäisit tuoksusta:))

   Poista
 5. Sylillinen Onnentoivotuksia sinulle ! Kauniin kukkakimpun oletkin saanut.
  Lämminhenkinen takkakuva, melkein tuli lämmin tämän kylmyyden keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti siulki toivotuksist, takka on ihana kaiken muun hyvän lisäks. Kuvia otin siitä, ko mie en nää tuollasta tulen loimotusta oikeestaan ikinä, kuvis saan sit ihailla, talvella:))

   Poista
 6. Onnittelut sankarittarelle näin jälkikäteen! :) Kauniin kimpun oletkin saanut, mutta haju ei tunnu tänne asti.

  Kylmä oli meidänkin juhannus, saunottiin niin aattona kuin juhannuspäivänäkin. Ja kumpanakin päivänä oli vasta, mies aina muistaa tehdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sit ku haju ei tunnu sinne, aikas voimakkaasti kimppu lemuaa, nyt on vaa yks oksa ja neilikka maljakossa.
   Nii'i vähä jo lupaili parempaa säätä, meteorologi ( kauheen vaikee sana kirjottaa) jospa viikonloppuna olis lämmintä, tuval vois olla ulkona ja ihailla kaunista luontoa:)

   Poista