sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Hui..lepakko.ko :))


Helluntaipäivän iltaa lukijoille:))

Olisko tuo lepakko...isot hehkuvat silmät..isohkot korvat..musta kirsu..
No eeiiih, se on meijän mummokoira, aussi....Hää ol parturis perjantaina ja täs näkkyy hänen uus kesälookki. Huivi kaulas ja karvat lyhennetty. Hänest ko ei millään taho saada kuvia, ko hää ei tykkää kameran tähtäilyst, kääntää mieluummin peräpäänsä kuvaajalle.
Otin varmuudeks mont kuvvaa, jotta sais ees yhen kelvollisen näytille.
Yläkuvas hää nojaa ukkoin reiteen, myö ollaan tultu saunast ja hää olil vissiin vähä romanttisel tuulella, ku anto itteesä kuvata:)

Meil ol mukava puusouvvi, mie kuvasin puuliiterinki, ko miul ol pikkase työtä, kiivetä kapeaa polkua, jossa on isoja puunjuuria, kiviä, kantoja, puun roskia, puunlehtiä yms haastetta. Uskotkos sie, että tek poikaa pohje- ja reisilihaksille, vahvisti nääs:) Ukkoin varottel, ettei hää sit kanna minnuu sielt pois, jos sattuu jottain...niiko mitä...Mie oon itteppäist karjalaist sukujuurt, ei minnuu nii vaa lannisteta, jollei ihan hirvee kipu iske päälle.

Ukkoin löys Prismast sellasen hökötyksen: puunkantokassin  sellane pressukankaast??  ommeltu tekele, jossa ol kantokahvat ja päädyt auki, ol niin hiivatin hyvä vempele. Sai kantaa käsvarret  suorana sivul, iha lonkas kiinni. Enhä mie montaa klapia jaksant kerral viijä, mut joka kert sai reisilihas vahvistusta., hih. Ei oo paikat yhtään kippeinä, olkapääkin on hyvässä mallissa, ku ei tee määrättyjä käsmerkkejä, kestää kyl pittää alaspäin ja kantaa.  Pinosin klapit ain samal reissul, ovat sit mukavast saatavil, ku tarvii saunapuita.

Ja niitähä tarvii joka päivä, ku ollaan tuvalla, mie nii tykkään saunoo ja käyvvä järves kastamas itteeni. Mikäs kesällä sen parempaa on, iltasin kuuntelen linnun lauluja ja tiirailen näkkyykö kuikkaa, jotta sais kuvan, mut hää on nii arka, jotta sukeltaa heti, ku mie liikahdankin. Joutsenpari ol kauempana ja lokki hautoi ihan rantakalliolla, naapurin mökin saunan vieressä. Lokki ei tee kummostakaan pesää, vähä kuivaa ruohoo sopivaan kiven koloon ja siin iha näytillä istuu. Merensaaris niit ol ihan siel tääl, ko käveltiin rannoilla.
Tiira on hiivatin kiukkunen, ko männee likeltä sen pesää, hää syöksyy ja nokkaseen päähän, auts...sekin on koettu muinoin menneessä.

Yks päivä ol tukkasotka tai isokoskelo kumpi lie olt, poikasten kans, olivat vissiin just hiljan kuoriutuneet. Lintuemon selässä ol kolme ja kolme ui perässä. Hää johdattel poikasensa järven toisel puolel kaislikkoon, ovat siel paremmas turvas lokeilta, joita lenteli useampikin järven yllä.

Meijä tuvan likel on kovin vähä kaislikkoo, lumpeinlehtii kyl on joka puolel lähirannoilla, millo hyö mahtaa kukkia....
Voi sentään, tulipa aikas pitkä kertomus, eikä täs ees kaik, mut nyt en jaksa enempää, ku tullee virheitä kamalan paljo ja aikaa männee niihe korjaamiseen.

Mahottoman mukavaa iltaa teil ja käydään taas kyläilemässä:))11 kommenttia:

 1. Minäpä piipahdin ja istuksin tovin siellä teidän saunalla. Join kupin kahvia ja kuuntelin lintusia. Kiitos vieraanvaraisuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitti ittelles ko käit. Toivottavast nähhään ko tuut toise kerran;))

   Poista
 2. no siulla on olt hommaa siin puihen kantamises ja pinovamises.ja saunan jälest sit mukava katsella"luonto elokuvaa"sehä on kessää parhaimmillaa.miun taas pitäs saaha tuoho toisee jalkaa sitä ponnistus voimaa,jot nousis rappusia jotenkii.
  mut nautitaa kesäst kaikil mausteil.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kuule, ko mie oon tuulella, mie tykkään tehä jottain, mist tuntee tekevänsä. Miul o välil sitä "virtaa" liikaa, pittää purkaa sitä, ettei ukkoin joudu nii usseesti tulilinjalle:))

   Poista
 3. Mukavia saunahetkiä sinulle ja 'ukollesi'. Tuollaista se on meidänkin mökillä, paitsi lintusaldo ei ole ihan samanlainen.

  VastaaPoista
 4. Hei, eiks olekin kiva kuunnella ja katsella lintusia. Aikas vähän on lintuja, vai luulenko vaan, nehän lienevät piilossa, eivät ain näkyvillä:))

  VastaaPoista
 5. Aussit korvinee muistuttaa kyl lepakoit, jalämmöst tykkäävät ihan hurjast.
  Tuo tei mökkeily kuulostaa ihan mahtavalta, saunoo ja uija, kantaa halkoi ja nautiskella.
  Mukavaa viikkoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii kyl, mein mummokoira on kyl iha nätti korvineen, mut näin ko karvat kaik on ajettu kolme millisel, nii vähän rouva on vinkeen näkönen ja häpeissään:))
   Jees, onha meil mukavat olot tään kesän nautiskella. Miun jalkaki nousee paattiin jo iha mukavast. Mut yks päivä meinasin muksahtaa seisaaltaan, nokilleni veteen, mut sain heittäydyttyä laituril, koirarouva meinas jäähä alle, mut onneks ol nopea väistämään. Vähä siin sain kolhuja, mut näist sen kummenpia, ei ihme oo, ku ukkoin minnuu varottelee....Tuuril oon tähä ast selvinny.
   Kiitti vaa, mukavia kesäpäiviä siulkii.

   Poista
 6. Ei tuo minusta ihan lepakolta näytä, vaikka korvat muistuttaakin lepakon korvia. Meillä on lepakko ullakolla, ei noin söpönen ;)
  Eikös olekin mukava puuhastella ulkosalla, siinä kroppakin vetrey.
  Olen huomannut että linnutkin on hiljaa kun on liian kuuma, viileämmällä niitä ei voi olla kuulematta, sellaista sirkutusta pitävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu'h koira on söötti pienis korvissaan, ko turkki on normaalin näköinen.
   Lepakko pelotti meijä äitin joskus ku olin laps, hää juoks sissään ja huus, et mikä karnane otus roikkuu saunan katon ulkoräystään alla. Hui mieki kävin kattomas ja aikasmoinen rukkane siel ol, rotannaamoineen.
   Lepakoit lentelee syysiltaisin, ku koiran kans oon lenkil tääl kaupungis, sellane viuhahdus vaa ja joku män ohi, hurjasti räpytellen. Ihmettelin joskus mitä ihmettä, mut arvelin niit lepakoiksi.
   Puuhastel pittää, muute iskee tuuli ja se ei tiijä hyvää keliä meil päin:)))

   Poista