perjantai 24. lokakuuta 2014

Kesäisiä muistoja saunomisen jälkeen...


 OOOiii ,, kuinka ihanan rauhallista, leppoisaa oleskelua saunomisen ja järvessä kasttelun jälkeen
 Mie käyn kyl vielä saunassa ja toisenkin kerran uimassa. Uimassa on nii kiva käydä monen vuoden jälkeen ja sauna ja uiminenen óvat niitä ihanampia kesänautíntojan.Ja istuskella rauhallisesti terassilla,  katsella lintujen lentoja ja sorsapoikueen saapumista ilta pullalle, sit hyö syötyään alkovat sukimaan sulkansa järjestykseen ja oikoivat  koipiaan ja putsaavat niitä. Kyl heit ol kiva seurata, pari kertaa päiväs hyö kävivä pullaa syömäs ja sit illalla viimeksi, Sit ko myö  nimitettiin se emolintu Maijaks, nii hää  taka-alalla seuras jalkeläistensä käyttäytymistä ja välil
 piti vähä niskasta napata .Miul o täs kuvas kirpult ostettu saunatakki, maksoikin 2 €
 joka lähtee kierretykseen  tämän kesäreissun  jälkeen samoin ukkoin takki maksoi 0.75€ lähtee UFF-keräyspaikkaan ja kaikki muukin mitä ei kotioloissa tarvita .Voi kunpa tämäkin kesätupa olis ollu   merenrannalla ja mantereen puolella, olis miunki paljon helpompi hoitaa hommia, ku ei tarvii perätuupparipaattiin laskeutua kaatumisen uhallakin:)
Tässäpä nämä viimeiset kesämökin onnen ajat, taitaa ollaki. Joku hiivatin sanaton iski meijän väliin.....mut kyllä me olimme tuvalla sen mitä jaksettiin, siel kuiteki ol yölläki sit mukavan viileetä.
 Ukkoin osti halvalla ihan kapean pikkupöydän, joka juur mahtui kahden sängyn välii ja mie sain siihe hyllylle lehtiäni,ja kelloradion. Nukku aikoihi, selailin lehtiä, tein ristikoita ja olin  onnellinen, tällaisia juttuja ei minun kohalle ole monest osunut, että veden äärellä istuskelen saunantuoksuisena. Koira makkaa ukkoin petillä lämmittämässä, ku ukko katteli telkkaria, koiruli välil hyppäs miun sänkyyn jalkopäähän. Miul ol yöastiaki siin tuvas, ko en pitäny välii lähtee yöllä ulos. Se  ol sella  muovikiulu jonka tuuppasin jalkojen välliin  ja aloin losottaa:)))
 " Äit kysy tuimana,> kuka siel kussa losottaa?
 >Äiti miehä tääl pissin!
Äit lempeästi sanoo> no siekse lapsein siel pissitkii"....Tällane muistui mieleen äitini kertomana,  ku mie olin penska.

 Elämä on minnuu kolhinu nuorest asti ja kyl mie nyt otan mielelläni vastaan kaikki ihanat asia joista olen jäänyt ilman...

Koiramummo katselee ku aurinko silmiä häikäisee. Pojat kävi äskettäin verkoilla ja saivat kymmenkunta issoo ahventa, pari kuhaa ja yhen hauen, muutaman pienen päästivät viel kasvamaan ja pari pienta lahnaa ja made, sen mieki olisesin ottanu. siit hyvä kalakeitto tulloo, mut siel järves hää jatkaa kasvamist.
Paatin ottivat trailerin päälle ja toivat pois, voihan se vieda takaisinkin samalla lailla, jos viel käyvät verkoilla..

Mie aloitin ohuesta langasta mummoneliöitä, jos niista saisin tehtyä liivin itselleni, ohutta lankaa en jaksa alkaa kutomaan, jospa näin virkkaamalla.
Miul ol kerra tummast lilalangasta oisko
 ollu seitsemää veljestä. sellanen mummoneliön näköinen yksvärinen neliö. ihan pidin sitä kovilla talvilla koton, kun kovast palensi.oon heittänu sen johonkin turhuuksien joukkoon....

Mie vähä korjailin tekstiä, ko illalla kirjotan nii tulee virheitä ja sormet osuu vallan väärille näppäimille, enkä  nää lukea kaikkia virheitä. Mut tässä vähä korjattu versio!!

14 kommenttia:

 1. Mukavia muistoja kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on, kiva muistella hetkiä ja kaikkea mitä oltiin tekemässä kesätuvalla, kommelluksia myöten...

   Poista
 2. Kesää onkin mukava muistella nyt, kun ulkona syysmyrsky riehuu. Viime kesä olikin todella lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, kuuma oli kesä ja ihana tuvalla oli istuskella varjossa tai auringon paisteessa, mie virkkasin siel tuota mummoneliö peittoa ja sain siitä maton tuoliini, kun on kapea.

   Poista
 3. Ihanaa käydä saunan jälkeen uimassa, se vilvoittaa niin mukavasti.. miten on, tykkääkö koiramummo käydä uimassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi uiminen kuuluu ilman muuta veden äärellä oleiluun. Merivesi on minusta raikkaampaa ja siitä jää ihan erilainen olotila, kuin pehmeästä järvivedestä.
   minnuu oikeen kylmää, ku sillo vuosia takaperin oltiin kesken paattimatkan merellä teilin kohdalla uimassa ja vettä oli alla 30- 40 m. Hui ei tullu silloin mieleenkään, jos jotain tapahtuisi ettei pääsis paattiin takaisin,,,,paatin perässä ol rappuset, mut kurottaa täydys et sai niihin kiinni ja askeltaa ylös paattiin....Nykyään se ei varmaan onnistuisi.
   Mein koira ei tykkää veteen menosta, vähä mahaa kastelee, mut ku korkeemmal vesi nousee, hää kääntyy takasin. Mie hänen tyrkkäsin tuvan matalalta kalliolta muutaman kerran veteen, et kastu tassut ja vatsa...

   Poista
 4. Voi hurja sinua.... vielä pulahdat veteen :O
  Minä en uskaltaisi, mutta olo sen jälkeen on varmasti mahtava.

  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei ennää pulahduksia, näät kuvat on kesän ajalta. Mut tuol takavuosin paatteillessa merellä, alotettiin meressä kastelu vapun aikaan ja syksyllä nii myöhään ko vene ol vesillä, enne jäitä;)

   Poista
 5. Lämpimiä saunantuoksuisia kesämuistoja. :)
  Tei mummokoira on sitte ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i ihania ..ja vähemmän ihania muistoja, mut saunan ja vastan tuoksuisia, ukkoin ei tykänny vastomisest, mut oikeestaan..mist hää sit tykkää muutekaan...ku ain sannoo..en mie tykkää....hhrrffhgg... oo siin sitte valoisalla päällä..hih:) Mut mie revin taas täl kertaa hauskuutta vaik risukasast tai kumisaappaist tms...:))

   Poista
 6. kesä muistot ovat ihanii saunas vasta ja järvi siin senko pulahtaa.no nyt sit männää joulua kohti,koha ei tulis lunta ainakaa paljova mie ko en ennää niit jaksais tehä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, muistoja olla pittää ko niit sitte "vanhana" voi kullattuina muistella.
   Otaha sie apua siihe kotihommaan, lumen luntiin ainakin, ko maksaa pikkasen tekijälle, on hyvä miel kummallaki ja tulloo vaik muutaki tekemään ku apua tarvitsee. Eihä sitä kannata itteesä viime voimiin vetää...

   Poista
 7. Terveisiä pääkaupungista. Kävin kyläilemässä (Vanhan herran mukkaan "tuhlailemassa"), kirjamessuilla ja muuten vaan kattelemassa kaupungin valoja. Hyvä oli tulla takasin! Meen kohta omaan saunaan ja vihdon niin maan perusteellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan sinnuu, oikeen käit Hesassa, kiitoksii vaa terveksistä. Ostitkos sit mittään mainittavaa, jos vanhaherra tuhlaamiseks mainitsi.
   Juu, annaha vastan viuhua, kyl koton o sentään mukava olla:)

   Poista