perjantai 12. joulukuuta 2014

Puutarhalla jouluostoksilla.

Perjantai-iltaa:)

Juuh, ei oo tämä kukka tänään hankittu, hää on jo pois viskattu. Kasvoi liian isoks ja mie heitin häne roskiin.

Olipa paljon katsottavvaa puutarhamyymälässä, mie ku hittaas näen, piti kattoo tarkast, mitä hyö siel tarjoo, kuikuilin siellä aikas kauan. Hiivatin paljo monenlaist kukkaa tietyst, mut myös pientä koriste sälää, kukkakoreja, ruukkuja, kynttilöit ja vaik mitä, mie meinasin iha männä pyörryksiin. Hinnat aikaski tyyriit, etten raaskinu paljo ostaa...
Olin juur tulossa kirppikseltä ja olin sielt löytänyt ihan kivoja koriste juttuja,  50 senttiä, litran pakasterasiallinen, pari tumman sinistä maljakkoa n. 15 cm korkeita ja muuta pientä. Niistä jutuista rakentelin kukka-asetelmat...ainii ostin, pari hyasintin alkua, mini tulilatvan ja sypressin n. 25 cm ja joulu-ukon ja pikkukeijun, ne aattelin laittaa ja laitoinkin ukon, kukka-asetelmaan. Mie en ehtiny viel kuvaamaan näit tekeleitä, mut toisel kertaa, jos muistan...sama pää kesät talvet...

Huomiseks on luvassa myrskyä, Seijaa ne meteorologit taas povaa, niiku mie olisin nii hurja,et aallotkin nostattaisin...hhmm....kaimani... No mut öitä ja onnenunia kaikille...
Soon moro....

8 kommenttia:

 1. Toivottavasti myrsky laantuu tiistaiksi.. me tehdään silloin pikavisiitti Tallinnaan.
  Hyviä öitä myös sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan myrskyn luvattu jo huomenna menevän itään päin ja laantuvan, niin olin säätiedoista katsoneeni. Oltiin käsityöläiskaupoilla päivällä ja ihan kiva ilma, pikkasen ol liukastakin toisin paikoin, kun kaduilla kavelimme.
   Hyvvää matkaa siul, sit ko määt reissuun:))

   Poista
 2. Mie aina säästän kaikki saamieni kukka-asetelmien koristeet ja käytän ne uudestaan. Kirppareilta löytyy paljon hyviä koristuksia.
  Toivottavasti ei kaimasi nostattele kovaa tuulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tääl. mieki otan talteen jos jottain jää tähteeks, koristuksia yms.
   Miun mielest heitetään hukkaan ihan käyttökelpoista tavaraa, vaatteista alkaen, nykyään on se vimma, ettei mittään säästetä, eletään ko viimestä päivää, tuhlataan käypää materiaalia...No pata kattilaa jne..sama vika rahikaisella...No mut kaima ei oo tänne ees tullu, nyt iltasel alkoi satamaan vettä, muuten ihan kiva lähes aurinkoinen päivä, myrskyst ei tietookaan.

   Poista
 3. meil päi on tännää satant lunta joka nyt iltasel muuttukii rännäks.kyl tuuloo jonkun verran mut jospa hää mänis mänöjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut meil tosiaan on ollu kaunis päivä, myrskyst ei tietookaan, jollei ens yönä ruppee paukuttammaan, makkari on lännen puolella ja kyl ikkuna paukkuu ja ritise, ku oikein alkaa myrskyymään.

   Poista
 4. Minäkin kävin justiinsa kukkamarkestissa noolaamassa, mutten ostanut mittään. Orkideaa en halua, hyasintit haisee (Vanhan herran mukkaan) eikä joulutähti oo mun mieleen, kun mää aina tapan sen. Panin sitten männynoksia pyttyyn pystyyn ja nyt mietin niihin koristuksia. Jospa se idea yön aikana muhisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i eipä oo käyty aikasemmin puutarhalla näin joullun alla. Jouluruusu oli kallis? Amaryllis liian iso ei, joulutähti ei, ehkä ostan minitähden ja laitan sen toiseen siniseen kukkavaasiin, jonka ostin kirpulta.
   Kästyömyyjäisis ol kivat arpajaiset, ko ite sai valita minkä esineen rahallaan ottaa...2e/arpa. Mie otin sytämen muotoisen punasen tyynyn/ kauniin valkosen sydänkranssi, oveen laitan / vetoketjusta pyöritellyn rinta/tai hiusrossin. Pittää kuvata niit jossain vaiheessa.
   Herttaisia hetkiä siulkii.....

   Poista