torstai 18. joulukuuta 2014

Voi poijaat, mitäköhän tekeleitä:))

Heippati TORSTAINA, jouluaattoon on enää VAJAA viikko aikaa.
Huh sentään.

Tässä on näytillä miun pikapika vanttuut ja kauluri! Tuo ylin väri on oikea, tommoinen viksun vihreä!
Olinpa joskus huovutellut kirppariostoksiani, puseroita, liivejä yms.
mie oon sellanen mummo, et teen ja sitte vast suunnittelen. Niiko nääkin tumput. Piirsin kaavan omaa kättäni isommaksi siin vaa pöydän pääll,  leikkasin ja asetin puseron päälle ja taas leikkasin.
Toine vantus ei meinannutkaan sopia loppuosaan kangasta, et piti hiukan laittaa enempi resorin päälle. Olin kyl siin silmämääräisest katsonu, et hyvin saan molemmat siit tehtyä ja kyl se niinki käi, sain molemmat...
Ompelin konneella saumat ja sovitin ommaan kätteen, isotha ne miul on, mut esim. ukollein ihan sopivat... ei hää  niitä huolinu:((
No johonkis ehkä voi lahjoittaa, vaik joku käyttäs toisten vanttujen päällä pyöräillessä...
Kauluri on saman puseron korkea kaulus, jonka leikkasin taas sen kummenpia ajattelematta, olisha voinu noita reunoja jättää pidemmiksi. Virkkasin näihi tekeleisiini, laatikostani löytämästä melkein saman värisestä langasta, kiinteil silmukoilla vähä koristetta.
Tälviisiin meiki mummo ossaa tehä ku saa yht.äkkisen idean...
Kuullaan toisel kertaa, miul ei oo kummempia joulun touhotuksia, senverran oon laittanu tavaroit kaappeihi, et joulun jälkeen saa niit ettiä, ku ei muista mihin on sen ja sen tavaran laittanut.
Mukavia olotiloja ite kullekin...

8 kommenttia:

 1. Upeaa tuunausta, nätit lapaset tuli.. samaten myös kauluri´*´¯`•.¸¸.♥

  VastaaPoista
 2. Määkin olen tehnyt samalla viisiin lapasia Vanhalle herralle. Se käyttää niitä kalassa ollessaan, kun sormikkaat on kumikinttaissa hankalat. Et sano sille ukolleis, että täällä päässä ois mies, jolle kelpais ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i, miun ukkoin ei tarvii mittään ja mihinkään, hänel ei oo harrastuksia, eikä muitakaan ajan kulukkeita, telkku vaan ja nojatuoli...nii ja ruuan laitto..mut siihe ei vanttui tarvii:) No ei hänt kiinnosta, jos joku tarvii, vaik siun Vanha herra, hää viittaa kintalla mokomat puheet, ei oo empatiaa, ei sympatiaa, eikä mittään mikä näkkyis päälle päi...

   Poista
 3. Jopa sie ootkin tehny helppoja lapsia, nuo miekin osaisin tehdä, lapasen neulominen kun on salatiedettä. Ja kauluri on hieno,hyvä keksintö sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No helppo homma, en miekä viitti kutomaan alkaa, peukalon kohta on se mis viimeistään menee hermot. Täs oli jonkun blogissa tälleen tehdyt vanttuut ja tälläst mie oon kyl suunnitellu, mut ei oo into käyny kohalle, enneku nytte...Meil o nii lämmint tääl rannikolla, ettei tarvii lapasii ainakaan tänä talvena. Mie piän nahkahanskoja nii kauan ko tullee kylmät, sitte paan nahkakintaat koiramummon kävelytysretkelle:)

   Poista
 4. Kivasti olet vanhaa tuunannut.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua Sinullekin:)
   Mie veinki nuo tekeleeni Pelastusarmeijan joulupataa, laitoin lapun siihe paketin päälle, jotta tietävät siel jako paikas, mitä paketti sisältää:)Saavat tehä mitä lystäävät, ainaki ne on pois minun silmistäin.

   Poista