maanantai 17. maaliskuuta 2014

Tuvan tyynyjä:)

 
Heissan maanantaina17.03.2014.

Näytillä on pari pikkutyynyä tuvalle.

Ostin tuon kankaan monta vuotta takaperin jättirätistä, aikomuksena tehdä
tyynyn päällisiä. Aikaa kului, mutta nyt ovat tuossa.

Leikkasin suikaleet kangaspalasta ja ompelin yhteen, puol välistä kangasta taitoin ....ääähhh en ossaa selittää nii, että joku saa tolkkua. Toiseen laitoin satiinauhat koristeeksi ja toiseen ompelin valkoisen pitsin yläreunaan. Täytyy kyllä todeta, jotta se on aikas töpön näköinen tuon pitsin kans, mut purkamaan en ala, kumpaakaan. Pitsijuttuun voin jottain lisätä, saapas nähä.

Ostin nuo  40x40 cm kokoiset tyynyt, kirpparilta, että teen niihin päälliset. En jaksanutkaan lähteä kangasta ostamaan vaan tein mitä kaapis oli. Mie oon vienyt UFF- laatikkoon ja kierrätykseen, kankaita, joita säilöin monta vuotta. Ei niitä kovin paljoa ollut, silloin ostelin paloja, kun olin tilkkutyö intoinen. Joskus jouluksi tein lapsenlapsille jotain, farkkutasku seinävaatetta ja sellasta pieni muotoista.
Kirpparilta olen ilmaiskopasta löytänyt lakanakankaita tai pussilakanoita, joita vahvemmista paikoista oon tehnyt tyynyliinoja. Entiset lakanakankaat ovat tiiviitä, eivätkä ole nukkaantuneet, niistä saa hyviä ja mukavan pehmeitä  tyynyliinoja. Jos ehtii ja viitsii tuunata. Työssä käyvillä ei välttämättä ole aikaa eikä jaksamista, tuunailla ja mietiskellä miten vanhan voi uudistaa. Nykyaika on haastavaa ja vauhdikasta aikaa.

Jaa'a toisella kertaa jatketaan.
Voikaahan...hyvin:))
16 kommenttia:

 1. Nätit tuli! Miten niin pitsijuttu on töppö?!

  Juu minä muistan työssöoloajan. Sitä oli välillä niin vatkulia ehtoolla, ettei tulleet tuunaukset mieleen. Paitsi oman itsensä tuunaaminen seuraavaksi aamuksi, jotta olisi ollut ihmislapsen näköinen ja oloinen. Heti olivat asiakkaat sanomassa, että missäs sitä on yötä oltu, jos näytti hiukkaakaan väsyneeltä.

  Nyt saa olla ihan just niin ränstynyt kuin kehtaa!!! Jihuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i tuo eka tyyny on sentin isompi, siks tuo pitsinen näyttää niiku "lyhyeltä!. Sovittelin siihen lisää toisen pitsin, jonka ompelen tuon ekan alapuolelle n. viitisen senttiä.
   Töihin miekin ain tuunasin itteni, vaik äij motkottiki siitä...

   Poista
 2. voi että miten kauniit ja pirtsakat tyynyt olet tehnyt.piristää nekin mieltä kun lunta tuli meillä päin sellasen 10 cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vaan. Meilki tul viime yön lunta, ihan maa valkosena aamun aikasina tunteina.

   Poista
 3. Ompa tosiaan komiaa kangasta nuissa tyynylöissä, Oikein keväiset piristykset:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu'u tykkäsin ostaissani, kun kivalta kangas näytti, mut kauan sai odottaa valmista. On se toisinaan hidasta, tuumailu vie nii kauan aikaa;)

   Poista
 4. Kaunista kangasta. Hyvä, että et ihan kaikkia kankaita ole heittänyt kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, miekin pidin kankaasta, on sellasta mukavan jämäkkä, ei liikaa, sellaiset mukavat "halityynyt" :)

   Poista
 5. Tosi hyvän näköiset tyynyt, ja pitsi on ihan kiva piriste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kivat, tein sinne kesäiseen tupaan koristamaan pikkuista vuodesohvaa.

   Poista
 6. Kauniit tyynynpäälliset, pirteät =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa päivää sinulle ja toivottavasti tapaturman jäljet alkaa paranemaan.
   Miulla ei paljon koristetyynyjä olekaan, tavallaan niistä on haittaa, aina siirrellä paikasta toiseen, koira kyllä tykkää nojailla ja makoilla tyynyjä vasten;)

   Poista
 7. Kaunista kangasta ja ihanat tyynyt olet ommellut. Mulla on myös tapana hamstrata kankaita ja lankoja. sitten niiden kanssa ei meinaa mahtua minnekään, kun ei ehdi (viitsi/jaksa) tekemään niistä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttua on täälläkin, hamstraus, mut nii se mennee aika ohitse ja ennää ei ole tarvetta haalia kankaita. Tekemisen innostus on nii tois'aikaista ja loikoilu koiran ja ukkoin vieres, tuntuu nykyään paljon mukavammalta:)

   Poista
 8. Ovat todella kauniita ja niin nätin mallisia:)

  VastaaPoista
 9. Juuh, mukavalta tuntuu saada kehuja, itselläsi on aina kivoja tekeleitä:)

  VastaaPoista