torstai 6. maaliskuuta 2014

Punainen Tuomon tupa:)


 Iloista harmaata poutasäätä,... pieni auringon pilkahduskin teille, jokaisen blogilaisen  asumukseen.
Täällä punaisessa Tuomontuvassa, käymme oleilemaan tulevana kesänä. Kuinka usein siellä, se jää nähtäväksi.

Tänään kävimme puuhommissa, ukkoin kans kahestaan, läiskittiin klapeja pinoon kolme mottia,
saas ihmetellä huomisaamua, kuinka ja millä jalalla kammetaan sängystä ylös.
Klapit olivat todella huonoja, homeisia osittain lahonneita ja MÄRKIÄ. Ehtiikö ne edes tulevana kesänä kuivuakaan.
Onneksi niitä ei tarvii ruokapuina käyttää, grilliin laitetaan jotain muuta, mutta kai ne saunan pesään ja takkaan kelpaavat.
Mie olen aika ronkeli tyttö ja aion kyl näist puista reklamoida niiden toimittajalle.

Kuulin pikkulintujen viserryksiä aikas vähän niitä kuuluu, missä lienevät, vai onko vielä niin aikaista ja talven selkää vielä käydään. Pari joutsenta lensi kaakatellen ja laskeutuivat vissiin sulaan veteen.

Kästyöt ei oikein maita, kuinkahan käy olkapäiden kun huhkin siellä puuhommissa, onko minusta enää mihinkään kästöitä tekemään. Mummo ruudut pitäis saaha valmiiksi, jotta saan pirttiin nukkupeiton tai koiran peiton. Olen mie ruutuja jo yhteen neulonutkin, jottei innostus ihan hiipuisi ja saisin valmista. Ruutujen ompelu ei käy olkapään päälle, eikä kovin pitkään viitsi tehdä samaa.
Tykkäisin istuttaa sitä  päivänsinikukkasta , saakohan sitä puutarhamyymälästä, marketeista en ole löytänyt.
Kehäkukan siemeniä ostin, niitä kun voi suoraan laittaa maahan, ehkä tuolla  tuvan liepeillä ei mikään kasva, kun sammalikkoa on runsaasti. No, kai sitä purkissa voi kasvattaa mitä vaan:))

Nyt pittää lähtee iltakohveille.
Jatketaan turinoita myöhemmin:))

8 kommenttia:

 1. Jo on sievä mökki järven rannalla, kelpaa tuolla kesällä rappusilla istua ja kästöitä tehä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i, mukava siellä on, ukkoin on kovasti innostunut.( vaikkei nii näytä sitä) Onhan kesällä mukavaa olla luonnon helmassa ja ku kaik on vapaaehtoista: määt jos jaksat tai vietät iltaa kotona telkun ääressä:)

   Poista
 2. mie kanssa olin puu hommissa ja meille tulleet puut piti olla hyvää koivua mutta oli kaikkea muuta.jalat on nyt kipiät sekä hartiat.no sie ne paranoo mis tulivatkin,sanovat ennen vanhat ihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihä ne sanovat ennevanhaan, ihmeen vähän on kipuja miulla,hartiossa tuskin mitään. Tais olla miulle kuntoutusreissu, saivat jumiutuneet lihakset irti, lonkka vähä kippee, mut nii vähä, toistaiseksi:)

   Poista
 3. Siellähän se punainen tupa odottaa kesää ja emäntäänsä! :) Punainen on meidänkin mökkimme, mutta sinne mennään vasta kesän koittaessa. Kuulostaapa muuten todella reklamaatio aiheelliselta, jos myydyt klapit ovat homeisia ja lahoja, joten tuumaasta toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täl viisiin, siel se rannan tuntumas on ja veteen on muutama metri. Tuos on kiva terassikin, jos voi ilta-auringossa istuskella saunomisen jälkeen. Tupa on nätti sisältäkin, sellane puunvärinen ja tilaa ihan 35 neliöö:)

   Poista
 4. Aina sinä kirjoittelet multa salaa! Nytkin monta aikaa kulunut enkä oo mitään huomannut. Pitää heti ohjelmoidat systeemit silleen, että saan myrskyvaroituksen, kun pukkaat tekstiä tulemaan. Kun vaan muistaisin miten se tehään.

  Meillä ei ole mökkiä. Paitsi tietty tämä Vanhan herran synnyinkoti ;) Puuliiteri sen sijaan on!

  VastaaPoista
 5. Oi, ei, eikö mökkiä...No mut sehän käyp iha mökist, tuo herra Vanha herran mökki. Silloha ei mökkii tarvii eriksee, meil ku ei oo muuta mökkii, ku näis päälleekäis lokeros vaa asutaan ja ihmetellään.
  Jännää nähä mitä tää uus kesäolomuoto antaa, eihä tää meil iha vierast oo, ukkoin ol aiemmin saares kesäsin ja mie oon aiemmin veneilly kaiket kesät. Tosin niist ajoist on pikkasen aikaa....mut vanhoja asioit on mukava verestel:)

  VastaaPoista