tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ohoh

 Heippa tiistaina 25.03.2014.

Voi voi ku ei löyvy ennää kästyökuvia, tai mie oon kaik kätkeny piiloon.
Onha se kiva ettii mihinkä kätkökset johtaa.
Monta ihka uutta tavaraa löytyy miun huushollista, kukahan niit o meil laahannu ja mis mie niit mukamas olisin tarvint!!!
On monen sorttis neulaa, lankaa, helmiä, kalasiimaa, korulukkoja,
kivihelminauhoja, yms roinaa.....

Käytiin eka kerta huutokaupas, ku sattui sopivast meijän kulmille. Ukkoin vähä aikaa kuuntel ja sano mänevänsä puhvetin puolelle, ku  vanhaa lautalaatikkoo alettiin huudattaa ja laatikko män heti koht ja sama huutaja huus viel monta sellasta puulaatikkoo. Mie siin ihmettelin yhel nais immeisel, jotta  kova on menekki vanhoil puulaatikoil, hää tuumas, et huutaja on  jälleenmyyjä??? Nii' i, myy niitä sit hyväl hinnal näille nykyajan sisustajille, joille vanha harmaantunut, melkein lahonnut,  on just SE elegantti, fiksu,  ja hiivatin kallis.

Tosiaan kallista , ku kattelee noit uusien huonekalujen ja sisustustarvikkeiden hintoja, ovat kyl päätä huimaavat. Apuva, kyl kirppis tavaroil sisustettu koti on ehta edullinen ja TYYLIKÄS  kaik o vanhaa ja haluttua. Ja sinne päätyy moni huutamaton tavara.

Oom mie kirpparilki käynt, mutten mittää merkittävää oo löytänt. Valitettavast joutusin rojektipöyvänki tyhjentään, ku ol muuta hommaa ja tarvittiin tilaa. Nyt män suunnittelut iha penkin al, ja inspis niilt sijoiltaa katos huitsin nevadaan...hohhoijaa...kyl minnuu koetellaan..näin leikisti...

Kuulin mie tännään mustarastaan laulu, istui puunlatvas ja huilutteli ja matki satakielen laulua ja muitakin laulajia. Oon kuullu eri laulajia, mut en tunne niitä ja ku ei ees näe lintuu ei ossaa netistäkään etsiä.

No taas alkaa iltakahveen aika.   Pietään yhteyksiä ja voidaan... keväisesti...

8 kommenttia:

 1. Oonkos mää jo kertonut sulle, että laitoin kerran liiteristä löytämäni kakkakärryt (siis semmosilla on kuskattu sitä itteensä ulkohuussista johonkin pellolle) nojalleen suurta kuusta vasten ja istutin kukkia niihin. Sukulaislikka kauhisteli niitä aikansa suureen ääneen. Mua alko niin tympiä hyvien puukärryjen osalle langennut solvaus, että tuumasin arvon hienolle leidille, että kyllä sääkin vaan noi kärryt ostasit, jos ne myytäis vintagena hienossa disainkaupassa ja niissä ois hintalappu, että 1000 euroa. Menihän hiljaseks!

  Että semmosta. Käydään me vaan kirpparilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai sellasen tottuuven menit likalle sanomaan, kyl nää hienohelmat tarviiki joskus pienen opetuksen sanan.
   No iliman muuta, myö käyvvään kirpparilla, mikäs mukavampaa ku siel voi nähä oman nuoruutensa aikaisia kankaita ja siel voip mietiskellä oman elämänsä kirjoo...

   Poista
 2. huutokaupassa mie en ole käynyt mutta kirpparilla kylläkin.niin no kirpparilla voi tehdä edullisia ostoksia ja usein on melkein uuden veroista.mie kanssa olen kirpparin kannalla.mitäs muuten siitä loppu pitsistä tulee,joko on suunnitelma tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, huutokaupas oon käynt joskus penskana ollessa, ku kylällä sattui olemaan sellanen merkittävä tapaus, tottahan siel ol jokkainen kynnelle kykenevä. Voi enhä mie viel oo pitsist mittään tehny, miul kestää tai sit tullee extemppores hetki..saas nähä

   Poista
 3. Hei vaan, Se on tosi, että jopa vanhat puulaatikot ja jopa ikkunapokat ovat in sisustussivuilla ja niistä maksetaan maltaita! Joulumyyjäisissä pari nuorta naishenkilöä myi vanhoja ikkunapokia ja kauppa kävi ja pokat loppuivat hyvin nopeasti. Ihmettelen vain.
  Kirppareilla käyn tosi harvoin, mutta kuitenkin silloin tällöin ja jotain aina löytyy. Etupäässä etsiskelen valkoisia lakanoita, joita sitten värjäilen kudemateriaaleiksi. Mukavaa keskiviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppa se on mikä kannattaa, se ei oo hölmö joka pyytää vaan se joka siitä maksaa...jotenkin näin meni juttu. Moni ikääntynyt tavara kun saa suurta suosiota nii kaik tahtoo sammaa ja itkettää jos ei saa.
   Juuh valkoisia lakanoitakin on myynnissä, mut jos niis on pitsi, ovat kalliinpia. Mieki joskus värjäsin jottain valkosii neuleen paloi, jotta sain mattooni enempi sammaa värrii ja sit kirjavii raitoihi. Tää on miul ollu iha pien muotosta, mut kokkeillu oon.
   Mukavia keskiviikon tunteja sinulle.

   Poista
 4. En ooelläissä käynt huutokaupas, ja varmast hyvä nii, mie saattasin huuta issellein kaki rikkinäiset astiittikii:)
  Totta haastat kaik vanha ja kulunu pittää olla nyt sisustukses,niist maksetaa maltait, tuntuu jotta mitä kuluneenpaa ja rosoisempaa huushollis on ni sitä hienommakas sitä sanotaa.
  Mukavaa päivää siulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa'a tais ol meijänki eka ja vika kert huutokaupas, ukkoin ol sen olonen suu suppural ja katse tiukkana, luul kait miun niit puulaatikkoi alkavan huutaa tai jottain muuta TYHMÄÄ tavaraa, jota hän ei huolis ilmasekskaan...sano...Mieko siin sanoin jotta lompakkoni jäi autoon, sillo hää liukeni sin puhvetin puolelle.
   Onneks meil ja teilki ja monel muul on tätä vanhaa kampetta iha kahdittavaksi asti, muut joutuvat niit kallilla ostamaan.
   Idea rikasta kuitenkin on tää aika, paljon on edullisia ratkaisuja ja kaiken lisäksi käyttökelpoisia. Niistähän on tullu näit hitti juttuja:)
   Mukavaksi päiväksi siulle, tää keskiviikko;))

   Poista