perjantai 30. toukokuuta 2014

Hui hui hellettä:)


Perjantaina  +13 astetta  lämmintä, se tuntuu jo lämpimältä + 5asteen jälkeen.
Aamulenkillä koiran kans ollessa, jätin jo pipon ja hanskat pois käytöstä.
Tietenkin olis saanut olla pipo pääs, jos olis kovasti tuuli niskaa pöllyttänyt, se olis tienny päänsärkyä.
Kuvas on tuomi kukkimas, mut kuvan otosta on viikon verran aikaa, ehkä enemmänkin.
Meil päin on vähä sellanen hiljainen tunnelma, onkohan jotenki ukkosta ilmassa tai mite luontokin on hiljakseen.
Laitoin parvekkeelle vähä lissää kukkasii, poutapilven ja samettikukan, ku aattelin et tääl mie kumminki suurimman osan kesästä olen. Huonol ilmal ei kehtaa tuvallekaan männä, pitäis istuu sisäl ja laittaa viel lämmityskin päälle, ukkoin on kova palemaan ( huono veren kiertoko , se tupakka sepä se ja liikkumattomuus, olisko niissä syy ) Orvokkiamppelin ostin aiemmin, pikkuorvokeista ja nyt siin alkaa olla kukkasii mukavasti ja kauniin pyöreä muoto. Nypin vanhat kukat pois joka kert ku sitä katselen ja kastelen.
Aikoinaan yl kakskymmentä vuotta sitte mie tupakoin ja palelin ain, jalat ja käet ol kylminä. Sänkyyn illalla mennessä jalat ol ku jääkalikat, palentivat etteivä aamuksikaan kunnolla lämmenneet:) Nyt ei palele minnuu , mut ei hikitäkään. Täs viime kesänä aattelin, ko ain hikitti makean syömisen jälkeen, jotta onko sokeri jotenki yhteyvessä hikoiluun. Lopetin sokerin käytön kahvissa ( kamalan makuista ilman makeutusta) ja muutenkin vähensin makean syöntiä ja  voinpa sanoa että hikoilukohtaukset  on vähentynyt huomattavasti, suorastaan loppunut. Olisko siinä vaivan aiheuttaja, sokerissa!! Niin tai näin, mutta pääasia on että ovat hikittämiset loppuneet.
Nyt mie oottelen pääsyä kirurgin juttusille, mitä siel ollaan mieltä, miun olkapäävaivast. Tää terv.keskuslääkär anto kortisoonipiikin olkapään etupuolelle, ku aikasemmat piikit sain olkapään takapuolel. Hää sanos vaivana olevan repeämän, turvotuksen ja tulehduksen. Tulehdussärkylääke otetaan kuurina viiden päivän aikana ja kipulaastari. Sitä mie en ois halunnu, mut kirjotti hää reseptin ja oikein suositteli sen käyttöä, kun vatsani on herkkä suun kautta käytettäville särkylääkkeille. No, mie sit haen lääkkeen, jos oikeen herkiää eikä särkylääke auta ennää.
Tällasia juttuja täl kertaa, niit tavanomaisia arkisen päivän asioita, eikä aina juttu luista luontevasti.

Mukavia toukokuun viimeisä päiviä ite kullekin. Kuulemisiin:))

10 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla luin kirjoitustasi hikoilusta. En käytä sokeria kahvissa, enkä muutenkaan kuin nimeksi kun oikein makeannälkä yllättää. Silti hikoilen naamastani välillä niin että sais vadin alle laittaa :D Yleensäkään en herkästi palele, päinvastoin. Minulla on vissii niit mummukuumeita :)

  VastaaPoista
 2. Ihan mukavalta tuntuu, kun on lämmintä yli 10 astetta :)
  Sokerin poisjättämisestä ei ole ainakaan haittaa; hyvä jos auttoi sinulla myös hikoiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aattelin kokeilla sokerista luopumista kahvista, joskus laitan hermesetas'ia yhen palan:) Toisinaan kyllä nautin makeisista, suklaastakin:)

   Poista
 3. Nii'i ei sitä perimmin tiijä, miksikö hikoilee, miul pitäs jo mummukuumeet olla ohi,mie olin vast neljänkymmene ko lääkär totesi et sitä se on ja määräs lääkettä. Siit asti on olt lievempiä ja voimakkaampia hikoilupuuskia ja iho nihkeän kostea, mutta nyt on mukava olla:) Siul on vissii niit estrogeenilääkkei, sitä geeliä ol miullaki, en tiijä auttoko se, mut vetelin sitä reisiin, ku määräys ol. Nyt ei oo kymmeneen vuoteen ollu mittään lääkettä siihe vaivaan. Pahus ku tullee virheitä....näkö on tännään vähä huono ja valoa, oikealla silmäkulmalla huomioiva silmä, sekottaa näkemistä koko ajan. Kuin kahtena näkisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole lääkkeitä. Oon yrittänyt selvitä ilman... ainakin vielä.

   Poista
  2. Voi juku, kyl niist lääkkeist voip olla apua, kun kovasti läikähtelee. Niiku tuo tervkesk.lääkär miul just sano, ei kannata vaivoista kärsiä, ku on hyvät lääkkeet( sitä kipulaastaria mie tarkotan, vaikken sitä hakenutkaan, viel)

   Poista
 4. mie kyl hikkoilen vieläki vaik mummotauvist on jo toistakymment vuotta aikaa.miun ukolla kun on keuhkoahtaumataut niin hää on viluinen.no se tulloo mikä tulloo.toivottavasti siun olkapää tulloo paremmaks,toivotaa ainakin nii ja ettei olis niit kipuloit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo, miul meinas männä hermo viime kesänäki, ko koiran kans ulkoilee ja pittää sen tassuja pestä kurakelillä ja hiki ol pääl jatkuvast, sillo mie jätin sen sokerin, aattelin kokeilla ilman.
   Voi sentään, miun velpuolel o keuhkoahtaumatauti, ei pysty ennää ees muutamaa rappua nousemaan. Vakava tauti ja parantumaton.

   Poista
 5. No miulla ne hikoilutukset ovat vielä eessä päin kun 45 ikää vasta... kahvin juon nykyään mustana ja ilman sokeria kylmää vettä sekaan. Mutta kahvin kanssa pitää olla jotain, leipää tai joku hedelmä... (herkku joskus). Täällä Iisalmessa on aurinkoista tänään sunnuntaina, vaikka pilvessäkii käy, lämpötilaa en tiedä kun töissä olen sisällä. Mutta hyvältä näyttä vaikka värikattilaa tänäiltana jo kolluuttas uuvestaan sitä raparperijuurta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mie en huomantkaa aikasemmin viestiäsi. Nii'i hikoiluja on miul ollu jo nuorena,gyne ihmetteliki, ettei kolkymppisenä pitäs viel olla. No miehä oon sellanen kummajainen ain ollu, miul sitä mitä muil o vast tulollaan.
   Sie oot tehnyki kovast värjäys hommia ja tosi kauniita värejä on syntynyt, erilaisia, ku kaupast ostetut.
   Mukavia värjäyspäiviä siulle ja elokuun kuutamoita:)

   Poista