perjantai 13. kesäkuuta 2014

Jäärää, järveä ja muuta:))

 Illanrauhaa perjantaina 13 pvnä.

Myö ukkoin kans nähtii iha outo perhonen, mie koitin sitä pikku kamerallani kuvata, mut perhonen lentel nii ees taas etten oikein saanu kuvaa. Kyl hää istaht muutaman kerran samettikukkasell,  mut miul män ohi se paras hetki, ku oisin jonkinlaisen otoksen saanu.

Hää ol haalean oranssi, siiven reunois ol vahä tummaa ja sellanen nyppylä yläsiipien kärjissä, niiko nirkko, ja kookas lentelijä olisko 4-5 cm siipien väli ja korkeuttakin  nelisen senttiä. kyl miult sapermanneja
tul,  ku kameral ei saanut otosta, mut on miun ukkoin todistajana, et nähty on. L
Lumpeet ovat kukassa ja muutama ulpukka tuos meijän lähel  kukkii keltasinen kukkineen.

Tuol yläkuvas männöö joku kiipeilijä, hokasin sen siin perhosleikin jälkeen, ko hää kipitti terassin lattialla ja vauhdikkaasti alko kiipeemään seinää pitkin, tää kuva on ainoo suht hyvä, ko sain vaa yläpääs tai alapäästänsä kuvan, ko kiipes nii vinhaa vauhtia. Kauniin sininen tää koppari on, mikä lie menijä. tuol luonnossa kaikenlaisia piipertäjiä liikkuu.

Huomasin illal ko tuos pienel kallion pääl, laiturin vieres män joku karvane pitkähäntänen körmyniskanen otus, en ehtint aata sannoo, ku ol jo piipertäny poikkeen. Olisko joku vesimyyrä tai rotta. Aikas iso, ei juur kissan kokone , mut sanotaan pienen kissan kokonen. Hyvä ettei minnuu alahuulest purassu, ku olin vedes ilman pöksyjä...hui olkoon...Sit siin kallion pääl keikisteli pitkäjalkanen pieni lintu, joku liro tai sipi, harmaan valkoisella värityksellä.  Ja västäräkki siin tykkää meit katsella ja pyrstöään keikutella.

Täs on näit tähtisilmii, mie heijät ruukkuun tälläsin, käytiin kylillä yks päivä ja ostin sielt kaupast. Tykkäsin tuosta väristä, ku on roosaa tai mitä pinkkiä lienee.Vähä ovat supussa ja menevätkin vissiin illalla suppuu ja aukasevat päivällä silmänsä suuriksi. Olispa se perhonen laskeutunut tähän kukkaan, olis voinu saada kuvankin.

Miul ol onnenpäivä tänään ja ukollain epäonnen, mie voitin vähä rahhaa ja ukkoin unohti lompsansa mökil, ja ku sitä läht hakemaan, polttoaine
loppui veneen tankista, juur pääs nytkymällä takasin...hih oli varmaan näky....ja sitte ruuan valmistus epäonnistui. Siinähä niitä yhelle päiväl.

Täshä tätä oli tarinaa, jottain tais jäähä kertomatta, mut toisel kerral sitten lissää.
Se on öitä nyt:))

10 kommenttia:

 1. Olipas sinun miehellä 'seikkailu'-päivä. Olet oikeassa, luonnossa on monenlaista piipertäjää, isoa ja pientä, kun on vain aikaa ja malttia seurata luontoa. Mukavaa viikonloppua teille. Meneekö teillä mökiltä rantaan noin ihanat puuportaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliha sitä ukollain seikkailua, viel ko ois poliisit pysäyttäny, ku häl ei ollu tuvalle mennes ajokorttia ku lompsaa läht hakemaan, hää tuumas miul; sit olis menny hermot:))
   Onha tuos nuo portaat, jotka kulettaa terassilt laiturille. On lyhyvä matka uimaan:) Mukavaa viikonloppua siulleki.

   Poista
 2. :)) joskus nuo päivät on unohduksia ja erilaisia kommelluksia täynnä:) miun ukoltapa jäi tekohampaat kotiin kun täihin läks:)
  perhosia on kyllä vaikia kuvata kun ne kerkii aina karkuun.
  Oimein lepposaa lauvantaita sinne tuvalle, ja mie oon pääst jo vähä käveleekii, taisin jäähä henkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvvää päi sit o siun asiat, ku henkiin jäit. Vaik kituenkin, mut uskon ite et henkis on paremp olla ko kuolunna.
   Juu, perhoset ei taija olla miun kuvauskohteita, ku en kerkii kissaa sanomaa, ku ovat lentäneet tiehensä. Mut nätti ol se perhonen, mikä lie vieras maalainen!!
   Hyvvää jatkoo siul ja parempaa olotillaa toivon.

   Poista
 3. kyl tuol luonnos riittää katsomista ja kuvvaamista.nuo päivät on millo kommellusta millo tasasta mut niihä se pittääkin.mie en ole paljoa ulkona käynyt kun jalkaa potenut kuumeessa ja kahta er antipioottia jouvun syömään ruusun takia.
  leppoisaa illan jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Niihä se on, kommellus päivät antaa naurua pitkäks aikaa ja niist voi repiä hauskuutta muinaki päivin, sillonki, ko nenä o vähä mutterilla, jos psyyke sillo kestää huumorii.
  No jopas siul lykkäs pahat, kuume ruusun kans ei taija olla paras mahdollinen tauti, eikös ruusu särje oikein kovasti, no kuume vähä pittää pään höperönä, ettei ehkä tunnu niin kovasti ,kivut. Toivottavast siit käyt paranemmaan ja hoitaan kuntoas, vähä tuolijumppaa kotona; istu tuolil ja het ylös, tätä tee mont kertaa ja sitte vaikeemmaks, oo istuvinaan tuolil, mut älä laske pyllyä siihe, vaan nouset taas seisomaan .jalat suorikks, muttei polvet lukkoon....ja sama uudelleen kymmenen x3 ja joka päivä ja useemmin, jos kestää. siit saa lisävoimaa jalka lihaksiin, joita myö mammat kovast tarvitaan.
  Mukavaa tervehdyttävää viikonvaihdetta siulle.

  VastaaPoista
 5. No on sulla siellä mökillä eläimellistä seuraa! Meillä asustaa itepäinen orava, jolle tolkutan pitkin päivää moneen kertaan, ettei linnunpöntöt oo sitä varten. Se vaan naksuttelee mulle ja viuhtoo hännällään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo, onhan noit keretty seuraamaan, ku mie tykkään istuksii terassil iha vaa itekseen, ukkoin puuhailee jottain muuta, omaks ilokseen.
   Vai kurre on alkant siul melskaamaan, tekkee vissiin selväks, ettei hää siun kehotuksistas piittaa. Onha ne aikas veitikoita:))

   Poista
 6. Kyllähän näin kesällä näkee kaikenlaisia ötököitä ja isompiakin eläviä.
  Mukavaa juhannusviikkoa Sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, luonnossa oleskellessa on aikaa havannoida monenlaista, kun istuu mietteissään tuvan terassilla.
   Kiitos, vietähän siekin rattoisa keskikesän juhla:))

   Poista