maanantai 16. kesäkuuta 2014

Tytöt juhannussaunassa

Hyvää juhannusviikon alkua ihmiset:)

Täs myö tytöt vilvotellaan saunomisen jälkeen, kuva on vuodelta 1950
ja mie tyttönen oon kuvas vasemmal syrjäl, vasta tiukasti eessä, kuten isoilla tytöilläkin,( mie tahoin vastan itelleni)  miun vieres on äit ja häne sisko Hilda ja pikkuserkkutyttö Marjatta ja häne äit Kaarina.
Ollaan Nohkualla äitin serkun luona kyläilemässä. ( Jossain Nokian tienoilla tää paikka lienee)

Otin kuvan vanhasta kuvasta, siitä tulee aika epäselvä otos, mut parempaa ei oo tarjolla. Miun onneksein on otettu näit kuvvii joskus ja mie voin niit katella ja muistella, missä onkaan "filmattu"

Myöki ollaan nyt kotimaisemissa, ei oikein viitti tuvalle mennä, ku on kylmää, pohjoistuuli puhuroi auringon lämmön hukkaan.
Aurinkoista oli tänäänkin, mut hiivatin kylmää, eilen ol vähä lämpöisempi päivä, ku ei tuuli puhaltanut.
Mie onneton käpelöin kameraani ja vahingossa poistin kaik kuvat, toivottavast oon kerinny niit siirtämään tänne netin tiedostoihin.
Kästöitä ei kerry, vaik oonki kotona. Mie en vaa saa otettuu kudinta kätteen, mummoneliöitä teen sillo tällö ja koht vissiin voin sitä laittaa näytille. ??...

Lopettelen ku ei oo sana hallussa. kerrotaan lissää toisel kertaa.

8 kommenttia:

 1. Vanhoissa kuvissa on tunnelmaa! :) Niitä on kiva katsella, vaikka ei itse olisi mukanakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on tunnelmaa, tässäkin jokkainen tyttö on niin iloisen näköinen, kesä tekee mielen virkeäksi:)

   Poista
 2. Me kuule justiinsa saunottiin vihtojen kera. Tai ei ne oikeita vihtoja olleet, kun ei osata tehdä. Koivunoksia kuisteskin nipussa, jotta saatiin saunaan kesän tuoksu. Se on sitten ihana tuoksu! Ai niin, tänä aamuna satoi lunta ja mää menin hätäpäissäni peittelemään kalliilla ostamaani daaliaa. Kun en muuta peittoa hädissäni keksinyt, nakkasin kukan päälle puolihameeni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ku vihtojen kans, meil vastojen kanssa, nykyään kyl meilki on vihta.
   Kyl mie jotenki ossaan tehä, pennskana olles näin mite niit tehtiin ja ite pit tietyst olla mukana touhussa. Miul näytettiin täs kerra, miten se tehhään vasta ( vihta) oikea oppisesti, taivutellaan ja notkistellaan koivun oksaa ja sidotaan sil kiinni. Se ol nii vaikeen näköst ja hidast et mie vaa polkupyörän sisäkummista leikkaamillani kumirenkailla vastan oksat kiinnitin.
   Hyvänen aika siun kans, tärväsin mekon noijen daalioitten kans. Sanomalehti kelpaa myös oikein hyvin, ainakin pakkas suojaksi. Toivottavast hyö ny hengis selvis siun noppeen toiminnan ansiosta:)

   Poista
 3. kyllä saunassa vasta olla pittää ja juhannuksena varsinkin.meil myös sato lunta ja mie siunailin kurkku penkkien kanssa mutta en löytät mistää muovii joka oisin käynt laittamas suojaks.meil on kans paljo nuita mustavalkosii vanhoi valokuvvii ja kieltämättä niitä on kiva välil katsella ja muistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pääsis vaa juhannuksena saunomaan, ku nii kylmää on, jotta kotona vissiin pittää olla, jos vettäki sataa. Saa nähä kui meijän käyp.
   Voi tokkiisa, kurkun taimet taitaa olla kovin herkkiä, niiku muutkin istutukset, lumisatteella. Mie ostin kerran sellast harsoo, jolla peitetään kasveja, ku halavalla myytiin vaik parvekkelle ei paljo tarvii harsoa levitellä. Sanomalehellä suojaan, ku hallaa luvataan. Näinnikkään...

   Poista
 4. Anni, sie Karjala tyttö, haastat nii mukavii. Kiitos kuu käit vierailul. Laitaha sie potrettii niist kaisloost ko sie juhannuksen värkkäsiit, ois lusti nähä.
  Kirjootteletkos sie vastakii,
  Terveisi Kaisalt

  VastaaPoista
 5. No hei hei Kaisa. Mie koitan tuot karjalan murretta pistää kirjoituksieni joukkoon, vaik miul ei oo ennää kymmennii vuosiin olt kettään murretta puhumas. Koitan vaa muistella sanoja sielt täält.
  Voi, miehä värkkäsin vaa sellasen samanlaisen tikkunipun ku siunki kaislat, mut mie laiton sen ikkuna lauvalle ja pujotin syvämii langoistaa roikkumaan, enhä mie sellasta kuvaamist muistantkaa, jospa sitte ku uuvelleen männään tuvalle, sit ku ilmat alkaa.
  Tokkiisa mie kirjottelen, ku löyvän vaihteen päälle.

  VastaaPoista