keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Keltiäisiä, lieroja ja sorsia


Heippa hei keskellä viikkoa, viitekuva tulikin jo aikaisemmin, ilman lupaani:)

Mut mie sekoilin tään blogin kans ja sain tovin korjailla tekemisiäni.
No...tällasta tää helle teettää.
Oltiin tuval ja mie mont askaretta toimitin siel ainaki istuin ilta-auringos ja vuodatin hikeä. täytyyhän olla syy, miks mennä saunaan kylpemään: nii'i ku on päivä hikoiltu:)

Ukkoin osti matoja, ( ku mie vanhat päästin kukkapenkkiini, pois purkista kärsimästä. )
Hää illemmalla avas purkin ja män onkimaan laiturin päähän, saaliiks hää sai pari sinttiä, särjen ja pienen ahvenen. Kyllästyi pieneen saaliiseensa ja alkoi saunan lämmitykseen.
Iltakahvit juotiin ja vähän iltaapalaa aloin laittamaan, avasin jääkaapin oven ...ja voi mahoton..lieroja seikkaili ruokapakettien päällä ja hyllyillä:( Mie tempasin purkin ukon käteen ja kiljaisin etsimään karanneet lieronsa, jääkaapista takaisin purkkiinsa. Ainaski kuus hää löys kaapista ja mie viel yhen makkarapaketin päält illemmalla. Mie en oo oikein herkkä tällasiin, ku iteki laitan madon koukkuun ja pidän sitä kyllä kädessäkin., mut on se liikaa miunki hermolle, ku ne valtaavat miun ruokakaapin. Ukkoin ol laittanu purkin huonost kiinni ja mie sadattelin noita ukkoja, kyl heijän kans zzxxssddnn...on heijän touhu joskus kummallisia...
 Mie laitoin puuliiteris isot klapin erikseen, heittelin ne syrjemmälle, aattelin niitä hakata pienemmäks , ku kirves sattuu miun hollille. No..eikös ukkoin kiikuttanu ne saunan eteiseen zzzrrrqqqgg...
ja mie vein ne takasin liiteriin, ja pidin melkoisen mäkätyksen. Voi hitto, ain pitäis sannoo toisel, mitä tarkottaa, mut sit mie saan kuulla: <mie en tykkää et komennetaan..>.voi pyhä sylvi sentään, ain saa kulkee peräs ko last opettas.....männöö välil hermo...

Hiivatin vaikeeta kirjoittaa, kone vaihtaa kirjaimen pieneks heti, ko vaihdan riviä ggrrrggfff....

No sitte mie aattelin istuttaa tähtisilmät maahan, ko eivät purkeissa oikein hyvin näytä viihtyvän. Tein vanhaan nuotion pohjaan kukkapenkin, lapion hiiliä pois niin paljo ku sain otettua ja tälläsin kaislamaata pohjalle ja multa pussin tyhjensin päälle. Hyvän näkönen tulikin kukkapenkistä ja laitoin toisen tähtisilmän uuteen multaan ja toisen otin myös purkista pois...ja herrajjestas ko mie tyrmistyin ja tälläsin kukan takasin purkkiin...ko sinne pohjalle oli keltiäiset tehny pesänsä! Purkki oli maassa heijän pesänsä päällä ja hyö tykkäsivät vissiin, et hyväv paikka kukkapurkki....apuva..hain hanskat kätteen ja otin kukkasen uuvelleen ja paiskasin sen kukkapenkkiin ja ravistelin käsiäni vimmatusti, vein purkin järveen, ku ukkoin väläytti,< jotta kastele purkki järvessä.>..hui olkoon, nyt on kyllä seikkailut varmaan unissakin ja muurahaiset, madot ja muut hirvitykset minnuu jahtaa uniloissaki. Täs ol ihan tarpeeks yhelle päivälle.
Mut eihä meil mikkään lopu yhteen kertaan. Mie kans aattelin kalastaa ja viskasin virvelin suoraan lumpeen lehtien keskelle ( osumatarkkuus 10 ) No ukkoin otti veneen ja meloi hakemaan uistimen pois lumpeiden joukosta ja siihe loppui miun kalastus....
Nyt miun täytyy lakata juoruumasta ja käyvään kahveille.
Mukavia hellepäiviä kaikille, soon moro!

11 kommenttia:

 1. Voi mahoton Anni, siulle sitä sattuu ja tapahtuu, mie nauraa höröttelin ääneen sillä kuka sitä voi nauramatta lukija jotta lierot valtas jääkaapin. :)))
  Juu ukkoloit saap aina vahtii hyöko tosiaa ovat kokakaroit.
  oikei lepposaa unta kaikist elukoist huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo kummallist ko ain sattuu, ehkä toisilleki, mut eivät kerro. Mie tykkään kertoilla kaikist sattumuksist, ko ne on sitä suolaa, elämän suolaa. Ei makeaa mahan täyvelt:))

   Poista
 2. Kiva lukea "juorujasi" :D
  Mutta jos minun jääkaapissani matoja olisi, saisi ukkeli kuulla kunniansa :D
  Mukavaa kesän jatkoa ja vähän suurempia kaloja, meillä tänää savukuhaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just nii, mie en nostant hirveen kovaa rähinää, ko jokkaisel niit kommelluksia sattuu, miun mielest se riitti, jo ukkoin sai ite karanneet lieronsa kerätä talteen.
   Mukavia hellepäiviä sinullekin. meil o kalatiskilt hankittua lohta, grillis tullee oikein hyvän makusta.

   Poista
 3. no kyl siulla ja on olt tapahtuma rikas päivä.luonnos sitä on vaik minkä moista piipertäjää ,miuta kiusaa nuo hiivatin paarmat ku purroot ihan käsvarret verel asti.
  hyvää päivän jatkoo siulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi sentään, kyl miul tapahtuu ja vitsaillen niistä järkytyksistä selviää:)
   Paarmat on inhoittavia, tosiaan napsasee ihan palasen ihosta, ei taija paarmoihin olla torjunta-ainettakaan, ei vissiin hyttysmyrkky tehoa,
   Mukavaa kesän jatkoa sinulle, koita nyt jotain suoja-ainetta iholle, ettei käy tulehtumaan paarman pistokohdat.

   Poista
 4. Soon moro... Voi että kun tuli hyvä mieli tosta paukauksesta - ihan kuin oisin kaukana kotona ollut, minä kurja, vieraalle maalle tuotu hämäläinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinnuu hämäläist, mieki vieraal maal ko satakunnas, karjalais/hämäläis akka, oikeesti ja alunperin...mut soon moro:))

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Onpas sinun elämäs ollut ötiäisiä. Niin ne kalamiehet säilyttelee matosiaan jääkaapissa, ens kerralla osaat tarkistaa että ukkos laitto purkin varmasti kiinni :)
  Meillä olis kyllä ukko saanut kantaa kaikki samoin tein roskikseen vaikka en niin kammoinen olekaan. Mutta ruokien seas on lieroja siedä.

  VastaaPoista
 7. Jaa'a. eka kertoja o meilki, ko matosii jääkaapis säilytettään...Tääki on viel alku tekijöissään..pata kattilaa soimaa...mie tein viimeks vähä isot reiät purkkiin ja kuinkas sitten kävikään.....:))

  VastaaPoista