tiistai 8. heinäkuuta 2014

Helteist heinäkuuta:)


 Hyvänenki aika, ko mie matkin " pajupirtin kaisa  " tekelettä, mut tällanen siit miun tekeleest tul. Iha niinko hmm...no kaisloja mieki intoonnuin kerräämään rannast, ko ukkoin niit haraval vet rantaan ja miun oivallus pääs pintaan. Keräsin niit märkii kaisloi huuhtelin puhtaal vedel  ja sidoin ne virkatulla ketjusilmukan pätkillä kiinni. Sitte huomasin nuo syvämet ja tälläsin ne siihe tekeleeseen roikkumaan. En hokannut muuta kuvauspaikkaa kuin tuvan terassin lattialla, mut iha hyvin hyö siin sovussa makkaavat, kaislat ja syvämet.
Kaisan tekeleessä ol mukavia koristeit, mut mie en ala jaksamaan tuval etsii ja laitella muit, ko niit helposti saatavilla olevia:)Hoh hoijaa, selkä parka käi riitelemmään miun kans, rupes lonkka ryppyilemmään ja jäi vähäks aikaa käynnit tuvalkii.  Ukkoin meinas; > jos sie loukkasit sen selkäs , ku kompuroit paattiin  mennessä< , mie taas " tein lennokkaan laskeutumisen paattiin".
Enhä mie siin satuttanu, täähä on vanha vaiva, ko toisin ajoin vaivaa. Oikeen puoleine lonkka kipeytyy hiivatisti ja istuminen ja seisomaan nousu tuottaa karmeeta kipua.

Mut onha kotonki mukava ol, tääl on lämmint yht paljo ku ulkona, aurinko ei juur paista sissään, mut parin tunnin päästä alkaa helottaan kammarin ikkunast sissään. Ja yöl on yht kuuma ko päiväl...kelpaa meijän..lämmitellä omassa sängyssä, lakanat kaulassa aamulla..

Voih nyt pittää lopettaa, alkaa selkä merkkeilemmään, alaha mummo  nousta  pikku hiljaa.
Se pittää viel sannoo noist edellis kerran sorsalintusita, jot yks poikane ol vaivane, hää horju maalla eikä saant suittuu höyhen pukuaan, kaula ol jotenki taakse päin kenollaan, voi toista. Hää ei kerinny ottaa murustakaan, ko toiset pojat nappas, hidas ku ol.
Miul ko ain tulloo surku ku jottain tuollast nään, se jääp vaivaamaan.

Vaan nyt pittää lopettaa, et pääsen ylös tuolista.
Mukavaa heinäkuuta lukijoilleni ja piellään ilimoja:)))

10 kommenttia:

 1. No voi harmi, ko siullakii selkä ja lonkka oikkuilee, ei päivää ilmaa vaivaa vai mitä:)
  Toivotaa jotta vaiva männee noppeest taas ohi ja pääset jatkamaa tuollasten kommeitten kaislatöijen tekemist.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosi on, ei päivää jne. Ku sain vähä olkapään helpommaks, nii toinen pahalainen, selkä alkoi kenkkuilla. Mut kestettävä on, minkäs teet, paistaa se aurinko nytkin risukasaan ja tulisest paistaaki:))

   Poista
 2. selkä kipu ei ole mitään kivaa tiedän kokemuksesta ja yleensäkkään mikään kipu.mie aina ajattelen että kivut on "ikälisiä".kommeita on nuo siun syvämmet noissa kaisloissa.miul oli kone rikki tässä jonkun viikon ja lainasin lapsenlapsen konetta että pääsin blogeja katselemmaa, niin hää on jaksant siit kiukutella miulle.pitänee korvata hänelle että saahaa sopu aikaseks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i kyl niit kaikenlaisii vaivoja vaa on, siit ei pääs yli eikä ympäri.
   Voi sentään, ku kiukkuaa penska, hyö saavat olla ain netis, jos mummo kans sais välil selata.
   Miul on uus pöytäkone, ku vanha alkoi hyytymään, täs on vähä kans opettelemist, vaik iha peruskone onkin. Miul o melko uus näppäimistö, johon tulee taustavalo ja uus litteä näyttö, oon ostanut ne eri kerroilla.
   Mummullekin exstraa:)

   Poista
 3. Niin kesäinen kaislakimppu sydämineen. Lämmin tai oikeastaan kuuma ilma saa joskus selkäkivut esille vaikka ei olis mitään muuta syytä. Onko sinun lonkka kuvattu? Eli onko nivelrikko joka vaivaa? Kivuista huolimatta mukavi kesäpäiviä sinulle.

  VastaaPoista
 4. Niinkö, lämmin ilma saattaa ol laukaiseva tekijä kivuille. Onha selkä kuvattu, en muista kuin monta vuotta sitten, kulumaa sielt sillon löytyi, kuten muistakin kuvaus kohteista. Täs muutama vuos sitte, lonkka ja nivustaive vaivas iha hiivatisti, haittas koiran ulkoiluttamistakin, siis yleensä kävelyä. Eipä taida muuta ku odottaa paranemista.
  Mukavaa kesän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Katostaas nyt että onnistuuko kommentointi. Sorsajuttuun ei onnistunut. Sitä vaan, että älä sinä kompuroi siellä, ettei tarvii ruveta linimenttiä laappimaan pitkin pakaroita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa ettei kommentti tullu perille. Miul o uus kone eikai se mittään vaikuta, ellei nää blogiasetukset oo päin..no,,
   Aattelin täs juur, jos vaa tuo selkä tärähti sen verran, et rupes kipuilemaan, tiijä hänt..ja linimenttiä mie jo lääppäsin persiiseen, muttei viel oo tehonnu...hevossalva....iihhahaa

   Poista
 6. Tuttu vaiva täälläkin selän- ja lonkan kulumat. ei kivutonta päivää. Mutta välillä ihan siedettäviä. Paljo istuminen ja paikallaan seisominen on pahasta. olen huomannut että sellainen pieni kävely on parasta sopivasti levon kanssa.
  Onpa kiva koriste, minä vaan sukkia väsään sais noi vanhat sukkalangat kuleksimasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu'h tuttua on, tuttua on kolotukset, yhen paikan ko saa paremmaks, toinen alkaa rikeeraamaan.
   mieki uskon, jotta istuminen ei tee hyvvää se tuntuu kyl seläs, mut ei viitti pitkällään olla, muuta mitä pakko on.
   Mie sain nii kammon kästöijen tekemisest, ko nuot olkapäät niin hirveesti kipeytyivät. En juurikaan oo kutonut saati virkannut. Tuvalla oon vähäsen puikkoja heilutellut,nekin pakkaa putoilemaan vähän väliä..eipä juur kutomus etene:))

   Poista