tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kesäterapiaa:))


 Heippa hei. Tässä on kuva valmiista isoäidinneliö peitosta, johon virkkasin vaalean vihreät reunat, tykkäsin kovasti, että vihreä mallaa paremmin, kuin valkoinen, jota käytin palojen yhdistely lankana. ( ilmaseks sain yhelt kirpparilt, ol  kuulema pääasija, ko pääsivät kerist erroon)


Ukkoin sahasi poikki kaltoin kohdellun koivun rungon ja miepä tekasin siitä pienet vastat, laitoin kiinni ihan kumilenkillä, joita oli tuvalla mukanani, jos tarvetta ilmenee.
Illalla käytin vastaani, vähän pieni nöpö se on, mutten tykkää suuresta vastasta, se tarttuu kiinni joka paikkaa ja vihtominen on työlästä.
Yhessä kuvassa on ukkoin terapia työmaa, johon hää purkaa liiat höyryt  mut  työn tekeminen on kyllä vapaa- ajan haaskaamista. toisaalt . helpottaa vapaa-ajasta kärsivää ukkoparkaa....
Tuolla kaislakasan äärellä hän löysi työmaaltaan ison mustan sammakon, kertoi ettei moista oo koskaan nähnyt! Jospa se ol yhtenä iltana terassilla, ko jonkun tumman möhkäleen näin ja grocsin kärjellä sitä tuuppasin ja toisenki kerran ennekuin suostui lähtemään terassilt.
Mie en nähny pimmeessä, ku silmälasit ol tuvassa.

Ja sit tää yks lemmikkikuva, tein ampiaisille sokerivesi baarin ja hyö tykkäs kovast baarin antimist, tuos on vähä banaania, mut eivät siit välittäneet, mut tein 50/50 sokeriveden, kyl alkoi maistumaan. Tuos tuo yks on lautasen reunal, mut laitoin heil halkaistut kuivuneet kaislankorret laskeutumis alustaksi. Saas nähä onko ampparit vallanneet koko tuvan, ko taas mennään sinne.
Mie laskeuduin aikas mukavast paattiin, mut pyllähdin lattialle pyllylleen, ku käsivarres ei ollukkaan pitovoimaa tarpeeksi. Paatin pohjalla istuin, ko ukkoin tul laiturille, hää minnuu silmäs ja puistel päätään.
Rantaan tulless hää sano> ettet sitte yhtään roiku paatin reunan yli<....kas kas, saipas sanottua. Enkä mie roikkunu, mallikkaasti pääsin laituril hyppäämään?..!:)) No oikeesti :)

Huh huh lämmintä kaikille ja sauna tekköö hyvvää, mut kastelu järvessä tai meressä on piste päälle.
Mukavia viimeisiä heinäkuun päiviä lukijoilleni:))

8 kommenttia:

 1. Voi miten nätti tuosta peitosta tuli! Niin raikkaat väritkin, kun on valkoista aika paljon. Ja hyvin sopii vaalean vihreä reunus. :)

  Meilläkin on muuten nykyisin aika pieniä vastoja. Mieshän niitä meillä aina tekee, on tehnyt koko avioliittomme ajan. Alkuun ne oli sellaisia tavallisen kokoisia, mutta kerran olikin sitten sellainen pieni lasten vasta, vaikka lapset olivat jo aikuisia. Minä niin tykästyin siihen lasten kokoiseen vastaan ja pyysin, että tekisi vastakin pieniä vastoja. Ja toiveeni on toteutunut jo monta vuotta. :) Ja olen saanut kylpeä itselleni sopivan kokoisella vastalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Matleena:) Penskana ollessani, meil tehtiin pieniäkin vastoja ja miul erityisesti oma vasta. Nyt aikuisena tein "niitä oman kokoisia" vastoja, mukavampi niitä on käsitellä ja ihana vihtoa. Ehkä vähän kukkapuskalta tuntuu käsissä, mut silti toimii oikein hyvin ja se on pääasia:)

   Poista
 2. No nythän peitto on ihana valtavan kaunis, tuo vihreä reunassa antaa ihan uuden ilmeen, miksi muuten aina nuo kaikki reunukset on saman väriset?:)
  Vastalla kylpeminen on ihanaa, mie tykkään oikein kunnolla itteäni vihtoa, se pistää nesteet likkeelle. Mutta miun vastat on kuullemma ihan ko luutia, appeni erikoisesti nauraa niille hää ko on isse mestar vastoja tekemää.
  Koita olla telomatta ittees:)) nauratti tuo siun pyllähys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl vastominen on mukavaa, ukkoin sano, ettei hää sit tuu sammaan aikaan lauteille....miksiköhän...mut urhee on ukko, käyny neljä kertaa järvessä 2x munaskuita myöten ja 2x heittäytynyt uimaan.. saavutus on mahtava. Mie hänt yllytin uimaan, mut ku ei mänt, mie lakkasin, aattelin, omapa asiansa.
   Kyl mie kovast yritän itteeni säästää kolhuilt, aina ei onnistu:)

   Poista
 3. komia tul peitostasi.kyl pien vasta on napakka mil kylpiä ropsuttelloo,oikein sen tuntee ihossaa et kylvetty on,meil on sellaset keskikokoset vastat ja vitaksella tehty panta.mut mitä siitä koha on vasta.ole varovainen veneillessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl vastassa olis mukava olla sellanen oikein oksast tehty vitas, vai mikä se on. ossaisin mieki sen tehä, ko oon nähnyt tehtävän, mutten malta alkaa opettelemaan.
   juu varovaisuutta tarvitaan sekä maalla, että vedessä:)

   Poista
 4. Meillä vasta on vihta ja kuuppa nappo! Napolla nakataan vettä vihdan päälle kiukkaalle ja sitten vihdotaan nahka punaiseksi. Sitten keitetään saunakahvit ja ollaan uudestisyntyneitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sentään, ei meil iha nii kovin vihdota, ett nahka uusiintuu...Saunakahveet kyl keitetään, jos jaksetaan juua, viime aikoina on jääny vähempään, juuvaan vaan jahvaa tai vettä. Oluset o jääny jo muihin suihin: aikas kutakin, sanos pässi ku ojasta kömpi....( iha oma lausahdus) ....

   Poista