tiistai 9. syyskuuta 2014

Kevyt untuvaa, epäselvänä;)


Heissuli vei:)
Monen päivän jälkeen ei vieläkään ole näytille, kästöitä. Sukankudin oottelee kutojaansa, mut taas ko tul moka. Mite mie ain teen liian kapeaksi kantapään??? Siinä ihmetellessäni, olin kahden vaiheilla. puranko vai jatkan...no taisin jatkaa, teen itelleni sit, ko tuvalla on ainaki kahet sukat, oottamas ku männään sinne.

Kuvis on hyvänmielen ostoksia, siis ittensä lellittely kapineita.
Laukun ostin, tuollaisen kauniin värisen "lötkö" laukun, kun tykkään tuollaisista pehmeistä lötväkkeistä. Nahkaa hää on ja tuoksuu voimakkaasti nahalle, joka niin on tuttu tuoksu lapsuuven ajoilta, ku issäin tek  työkseen nahkaisia aamutossuja.  Nahka tuoksuu niin hyvälle,  vähän väkevä, kirpeäkin, mutta niin muistoisa tuoksu:)

Uus takki on kevyt untuvatakki, jota Preferita  on kehunut ihanaksi ja lämpimäksi. Tämä miun palttoo on lisäksi kosteuden kestävä, ei aivan niin pehmeä, kuin keveimmät pusakat, jotka voi laittaa toisen takin allekin talvella lämmittämään.
Nämä on vähän samantapaisia, kuin kolmkymment vuotta sitten, sellaiset kevyt puvut, jotka oli kait tarkoituskin pukea vaatekerran alimmaiseksi. Minulla oli sellainen punainen,  olisko ollut joku finn marine tuote , jota pidin paatilla yöasuna, alkukesän kylminä öinä, jolloin meriveden lämpö oli vasta hiukan toisella kymmenellä ja paatin pohjalle maattiin ( tai olihan siinä makuulaverit tietenkin)

Eiväthän nämä ostokseni oikein mallaa toistensa kanssa, värien puolesta, mut nättejä ovat molemmat. Tuon huivin (valitsi ) esitteli myyjätär , ehkä  kuitenkin olisin valinnut hillitymmän eikä noin paljon samaa sävyä, kuin takissa, mut muistin siin yks kaks, että miul on sellane harmaa mekko, jonka kans tuo huivi myöskin soppii. Mielestäni näissä uusissa huiveissa on liikaa runsautta, peittävät puolet naamastakin:) mutta toisaalta, eipä näy kaularyppyjä eikä naaman ilmeryppyjäkään niin helposti. Ovat kuitenkin lämpimiä ja niiden kätköön on mukava vetää leukansa:) Hah, tulipa taas oikein kertomus, mutta tälläne  höpsötys on miun arkea parhaimmillaan.
Sen mainitsen TEILLE HYVÄT LUKIJANI,  EI KANNATA AINA OTTAA JUTTUJANI IHAN VAKAVALLA MIELELLÄ, ne on monesti kirjoitettu,  huumoria hakien, eikä niinkään  totisella naamalla:)) Ainakin toisinaan....ja revi siitä sitten oma näkemyksesi....

Mukavia syyskuisia seikkailuja kaikille, luonnossa voima piilee kaikkina vuoden aikoina:))
Mut olkapää särkee, jouvun ehkä hakemaan kortisonipistoksen kipua lievittämään:(

15 kommenttia:

 1. No vot nythää siulla onkii komia kassi ja nuttu, mie niin tykkään tuon takkis väristä.
  Ja enne en voint sietää mittää violetii.
  Kylhää näis siun juttulois on selvästkii huumor mukan, iha niiko sanotaa jotta vaik syvän märkinis ni nauraa pittää.
  Iloist päivää siulle Anni:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeessa oot kosotäti, nauraa pittää vaik syvän märkänis. Nii o miul monta kertaa ollu, syvän melkein märkänis, mut musta huumorki pittää akan pystyssä.
   Oi ei tuo palttoo iha noi värikäs, kuva ain pikkasen valehtelee. Mie käytän kyl värejä, nuorena ol mustaa jonkin aikaa, ku äitin ja isän kuolemat osuvat nii lähekkäin, suruissani pijin mustaa mont vuotta, sillo ei ollu nii naurun aika. pikku hiljaa siirryin värikkäimpiin vaatteisiin ja niis oon pysyny.
   Violettiki o nykyään nii moni sävynen, enne ol sellast haileeta rummaa tai vahvaa kretuliinia...
   Mukavaa tiistaipäivää siulleki kosotäti:))

   Poista
 2. Kummastakin väristä tykkään kovasti. Ja miten niin ei ostokset mallaa keskenään? Nykyään saa olla iloisesti värejä sulassa sovussa. Sano ihmetteleville olevas Matissen maalaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii miekin tykkään, eikä kukaan ihmettele väri valintojani, ite niist vaan löpisen turhaan ja huomasha palttoon myyjätär, että huivis on saman sävyistä kuin laukun väri on, tosiaan...tuollaist kauniin ruskeaa, voi että ku niin kaunis ruskea tuo laukku. Preferitan blogikirppiksellä olis iha saman väriset nilkkurit , mut ovat isot miulle, olisin varmaan ostannu, ku halavalla sais....harmi..nii söpöset kengät.

   Poista
 3. Upeita hyvänmielen ostoksia olet tehnyt ja tuo takki on ihan miun maun mukainen!
  Huumorin kukka on se kaunein kukka... suu hymyssä luin. Oikein mukavaa kuluvaa viikkoa sinulle Anni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eikös tulekin hyvälle tuulelle, ko kasselee miun saalista, mie niit koton sit illat pitkät pyörittelen ja sovittelen ja ihailen, siihe miun aikan kulluuki, ku kasselen ja ihailen ostoksiani.Mitäs mummo muuta, ku kutimetki ovat jossain ukoinkammaris, ei löytyny ees laukkukapinetta, jossa sukankutimet sinne joutui...No, valosaan aikaan pittää ettii, ei ne roskiin oo menny, kyl ukkoin on fiksu ja huomaa alan käsityö jos ovat menos väärään osoitteeseen:))

   Poista
  2. KYL HÄÄ MIUST HUOLTA PITTÄÄ VAI TOIMITUS TULISIKIN JÄLKIJUNASSA..OHO TULIKI ISSOI KIRJAIMII, EI OLLU TARKOTUS TÄHÄ HUUTAA

   Poista
 4. Oikein kun elämä raskaalla kädellä hutkii niin hurttihuumorilla eteenpäin mennään. Kiva näitä sinun huumorilla höystettyjä juttujasi on lukea. Sait taasen suupuolet kääntymään ylähäpäin het aamutuimaan.
  Tykkäisin violetista, ei vaan sovi naamani sävyyn, tekee ihon kalvakkaaksi, enkä tykkää värivoiteitakaan käyttää. Takkisi on kaunis.
  Lötkölaukut on mukavia, niihin tuppaa vain kertymään liikaa kaikkea "hukassa" olevaa pikkutavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, käslaukut ovat oikeita aarteen löytymispaikkoja: mikä tää o, onks mul tällanenki hiussolki, oih tääl on kateissa ollu huulipuna jne.
   Nii oon mieki välttäny violettia, mut näit uusii sävyjä on nii monelaisii, kyl ko kokeilee asettaa vaatteen tuoho rinnan pääl ja sit vilkasee peiliin....

   Poista
 5. Todella kauniin värinen takki sulla. Mikäs on syksyä ja viileitä säitä odottaa, kun voi tuommoisen päälleen pukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään, ihan nappiin osui kommenttisi, tää on oikein väri pläjäys, kivasti sopii syksyn väreihin:)

   Poista
 6. Preferita täällä poikkesi, kovasti tykkäsin takistasi! Vähän ehdin pelästyä että jos minun takiani hankit jotain ihan turhaa. Mutta niin kauniilta takki näyttää, että varmasti sitä tulee käytettyä ja onhan pirteästä väristä paljon iloa kanssaihmisillekin. Ei niitä ilonpisaroita pimeän syksyn keskellä liikaa ole:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi, turhaan säikähdit, mie joskus lasettelen luikuria puhheissani.
   Takkini on kiva ja väri sopii miulle ja se toine on musta, joka ei erotu joukusta, häviää massaan muiden sekaan, paitsi jos laittaa sykähdyttävän värisen huivin tai oranssin baskerin, jonka mie muotoilin sellaseks pata malliseks. Kirpparilt ostin tosi halavalla vanhoi baskerei ja huovutin pesukonneessa niitä sen verran, et saatoin muotoilla mallia uuvestaan:))
   Ilon pisaroit, niitähä myö tarvitaan iha joka päivä:))

   Poista
 7. Tuo takkisi on niin kivan värinen, mäkin tykkään. Sattuu olemaan myös mun lempivärini. Eihän sitä elämää pidä liian vakavasti oottaakaan...minäkään en ota ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, mie huomasin siun blogist, että tykkäät tällasit väreist, oot sie aika rohkee tyttö, ku pukeudut noin värikkäästi. Niin sitä pitääki, kerra myö tääl ollaa ja pittää itellä ainaki olla mukavaa. Mielestäin mieki oon ollu aikas rohkee ja pukeutunut tyylin? ja maun mukkaan ilman pelkoa toisten reaktioista. Harvoinpa kukaan tulee sanomaan itelle päin naamaa:) Siulki, piä vaa lippu korkeella ja hymy huulilla:))

   Poista