torstai 4. syyskuuta 2014

Syysvärejä kaulassa ja sääressä:)


Heippa hei.
Yks pipo valmistui Impivaara langasta. Kauheeta lankaa, kovaa ja ihan muovin tuntuista. Taidan itse pitää myssyn, ei tuollaista voi mihinkään sytomyssyksi lähettää. Väri on sellainen että itekin voin sitä pitää. Täs kuvas hää on vihree kasvoisen kaunottaren päässä?

Mut huivi se vasta onkin korree, niiku miun oikeen jalan pohkeessa on samoja värejä. Niist en tiijä mistä moinen värikkyys johtuu, huomasin vasta eile illalla,  et ompas säär karmeen värinen.
 Tuo huivin mie tiijän, sen ostin juur alku viikosta  Aleksi 13 liikkeestä, tää on sellane pitkä huivi. Aattelin jos  kerrankin laittaisin ostohuivin kaulaan, ku kirpparilta olen monia huiveja ostannu, ku halaval saa ja ihan miulle käyp, ko pessee ja pittää....Värejäki voi vaihdella mielensä mukkaan, tännään keltane? sitte vihree? sit kenties harmaa, kirjava tai mustavalkoinen,  raidallinen jne...onha näit, vein jo kesän alussa keräyspisteeseen jonkun verran vaatteita ja huiveja.

Sukkaa aloin tekemään, mut koska saan valmiiks  sitä ei tiijä ukko ylinkään.
Miun ukkoin on jo iha kunnos, tais lääkkeet  vaikuttaa, ku vähä torumusta ja valistumusta sai, nii johan tokeni, ukon sielu ja mieli...
Täs koht männään tuval hakkeen tavaroit poies, ei hää siel ennää viihy, ko kylmää on ja sellanen vanhan tuvan haju siel vallitsee, väkevä, joka ei lähe vaatteistakaan hevillä pois. Kyl se siihe miun tunteen purkaukseen päättyi tää tupakesä. Ja päättyyhä tää muutenki, kesä. Viimmeset lämpimät päivät varmaankin täs käsillä, yöt alkaa olemaan viileitä, näin se menee. Sitte poltellaan kynttilöit parvekkeella lyhdyssä ja pikkuiset valolangat voip laittaa huusholliin sisätiloihin, miul on jo kukkamaljakos airamin minisarja, kival näyttää punaruskeessa maljakossa.

Eipä täs kummosempia, juttua ei pukkaa täl kertaa, silmälasit mie saan uuvet, parin viikon sisällä, ko sanottiin näitten lasien vika siin,( ko valitin, et kaik on männy ihan kaksoiskuviks)  ko ovat tehty silloin ku miul ol viel kaks näkevää silmää.  Nyt ko toine silmä on pois pelistä, nii tää terveen silmän taitto on muuttunu, ku kattelen vaa sil yhellä....

Jaaha, löpinät seis ja mummokoiran viekkuun vähäks aikaa.

 Syksyisiä säpinöitä itte kullekki, kuulemme...


12 kommenttia:

 1. Totta tuo impivaara onsitten kamalaa lankaa, mie jätän sen suosiolla nykyään ostamatta. Siun uus huivi on sitte ihana, kelpaa siun siinä hienostella.
  Hyvä ko ukko rauhottu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, ukko on ko sulhane ikkään, nii höveli että. Koitettaan vähä saaha painoo puttoomaan ja syyvään kaurapuuroo ja vuoroin salaattia ja viikonvaihteeks sitt tuhtimpaa ruokaa.Tuval ku mennään, siel o grillikallaa foliossa.)
   mukavia syyspäiviä siul kosotäti::)))

   Poista
 2. No on sulla riemunkirjava pohje, mihin lie kolauttanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, en tietääkseni oo mihinkään kolhassu jany ei ol paatillakaan, että siel olisin kompstellu.Itekseen ovat ilmestyneet. Vähä kyl voimistelutin nilkkoi ja pohkeit tuos sängys maatessa, ei kai siitä nyt tollasii jälkii seuraa.hah sanon mie.

   Poista
 3. Nätin huivinpa hankitkin. Jalas onkin katkennut hiukan isompi verisuoni.
  Kynttilää miekin partsilla polttelin ja neuloin välillä ryystäen kahvia. Niin lämmin syysilta, täytyi nauttia jos vaikka pian ei tarkenekaan partsilla oleskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i liekö verisuoni katkennu vai mikä plummi siel on käynt.Onha ihan miun kämmenen kokkoinen tuo suurempi.Kaipa ne siit häviää.

   Poista
 4. mahettoman komia huivi siul kyl on.mut oot sie kolhast tuon sääreis mihi ko oot noin ison mustelman saant.no kyl se siint ajastaa väriä muuttaa ja paranoo.miul ei silmälasiloit enne uusita ko sit kaihileikkauksen jälest.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ku mielestäni oo sitä mihinkää loukant kumma juttu.
   Kassellaan mitä tuleman pittää,

   Poista
 5. Kaunis pipo ja täydellinen setti tuli huivin myötä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tuta. Huivi on ostos Aleksi13 asusteliikkeestä, ostin samalla kertaa myös kevyt untuvatakin ja nilkkurit, Huivin käyttö olis takin kanssa ja pipoa voin käyttää ulkoillessa koiran kanssa.:)) hmmm syksy saa minut ihan sekaisin, sen huomaa, kun vaatekaapissa käy aikamoinen vilske ja supina:)) Siellä ne vanhat huokailee, kun uutukaiset täyttää kaiken vapaan tilan....

   Poista
 6. Upea pipo ja huivi. Lila on niin kaunis väri, joka vuodenaikaan.
  Kiitos Anni kauniista kommentistasi. Taatusti koukku viuhuu, edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anneli:) Aurinkoisia syyspäiviä sinulle:))

   Poista