maanantai 14. huhtikuuta 2014

Nuhanenän noituuksia:)


Maanantaina sadepäivänä.

Sain ihme jatkumon sille viime kertaiselle ( perjantai- illan)  kiihdytykselle!
Meinaan, että sain valmiiksi silloin alkamani syvämmet. Minnuun iski oivalluksen hetki ja teinkin farkkukankaasta isomman syvämen ja liimasin pellavakankaisen siihe päälle.
Toine puol kans farkkua ja siihe tälläsin nuot keltaiset hetaleet liimalla kii, ovat ku kiinalaisia kirjaimia.. hhmm. Käsin tikkasin reunat toisiinsa kii
ja hiivatti ku lanka ol jatkuvast solmussa. mie siin taivastelin, ko pyhänä tein hommia. Miun äit sano ain, ko lanka män solmuun, jotta " piru hirtti poikansa", aikas karmiva sanonta.

Täs hyö ny ovat ja nois keltasis jotka "rojektipöyvän"  pääl ovat, mie olinki fiksu ja liimasin heijät farkkukankaalle!
No jo,  sit mie ihmettelin,  mistä hiivatista mie täytettä työnnän ko ei oo reikää minkäänlaista " mie olin tosi fiksusti liikkeellä ja tein hyvin tiiviin liimauksen"!!!!  Toistaiseksi hyö ovat ny näines, jos miul iskee joku muu, älyn väläys ja keksin idean heijän kohtalosta, nii katsotaan myöhemmin:)


Se on tuo rojektipöytä taas nii lastissa, vaik hiljattain sen siivosin...mut ei voi mittään tehä, jos tarvikkeet  ovat riipin raapin ympär huushollia. Män aikaa. ku jostain löysin tarvittavat välineet, tuo silmä pahus, ku haittaa. Stereonäkö olis ihan paikallaan, onneks on viel kuulo molemmis korvis, eli stereokuulo.

Mut nyt taitaa ol nenäki  monona, ku toinen sierain on välil tipi täynnä. Eilen alkoi nuhanekku vaivaamaan ja ei auttanu " pitsinenäliinoja" kaivella esiin, pit iha paperipyyhkeet kaivaa esiin. . Onneks ne on hyvin löydettävissä. Miul ei oo nuhhaakaa ollu muutamaan vuoteen. Kaapissa ollut  flussa lääke finrexin on menny vanhaks vuonna 2011, mut kyl mie siitä totin tein! Sitä mie oon silloin ottanu, ku ja jos flunssa iskee.

Joskus aikoinaan ku miun nennää punkteerattiin ja sit mie kyllästyin siihenki, ku sattuki  hiivatisti. Lääkär lähetti Porriin sairaalaan ja siel minnuu alettiin sieraimien kautta ruhjomaan, siis puhdistus operointia poskionteloissa...
Lääkär pan sieraimiin muutaman puudutus neulan, läpi ruston työs että pää tutisi ja rusto rutisi. Hah, mie olin ku mursu monine neuloineeni ja painovatkin perskuleet.

Sit vietiin leikkaus saliin ja lääkär aloitteli operaatioo ja miun syvän alko nii hiivatisti paukuttaa ja mie siin suhisin sanoja, niihe neulojen välistä ja lääkär anto miul jottain lääkettä, joka rauhoitti syvämen sykettä.  Sit hää alko koputtaa ja porata ja mitä lie kaivant nenässä jo mie aattellin, kuin isoks se turpookaan. On sit oikein karjalainen potaatti nenä.
Lääkär tek töitä, että korvissa soi ja  alkoi silmän alla tuntumaan kippeeltä, suhisin taas lääkäril, jotta taijat kaivaa miun silmänki pois, hää siihen ettei sentään näin tapahdu. Täs nyt ku aattelen, tais ollaki tuo oikee silmä, jota hää silloin murjoi...ko män nyt näkökin, tosin toist kymment vuotta jälkeenpäin..
.
No mut operointi kesti n. 25 min " katsoin kelloa salin seinällä" ja sit hyö työnsi tukun tampponeita sieraimet täyteen. Huh, olipa kiva hengittää, suu kuivui ihan silmissä ja janottiki. Puudutus ko alko männeen illal ohi, nii jopas tunsin, että on nokka olemassa ja nenä ontelot paksuna. Olipa olo sanoin kuvaamaton....Kaks yötä mie olin sairaalas ja sit pääsin kottiin ja auton rattiin..heh heh vähä huippas jotta piti välil pysähtyyki, mut niihä tul ajettuu reilu 50 kilsaa. Sanon vaa et kui eivät kieltäneet autolla ajoa, ehkä se johtui siitä, kun eivät nukuttaneet minnuu, en tiijä. Riskialtista kuitenki..

Oi voi sentään, ain tää männee sairaskertomusten puolelle, mie vaan tahdon kertoa kokemuksista, joista tunnen repiväni, myös huumorin poikasta!!  Ja se on miulle tärkeetä, nähdä vakava asiakin,  myös huumorin kannalta, etenkin näin kokemusten jälkeen...kun jo kivun jälkeen naurattaakin..
Ja onhan näit muitakin kokemuksia, että saattaa olla lissää tulossa, sairaskertomuksia jne.....

Jaksamista teil kaikil lukijoille ja leppoisia päiviä.


10 kommenttia:

 1. Käytiin eilen Vanhan herran serkkulikan luona iultakahveella. Pöydän ympärillä istui neljä ihmislasta, iät 50-60-v. Mistä me puhuttiin? No kellä kolottaa ja mikä, mistä vetää ja minne työntää... alko meitä sitten naurattaa aika mahottomasti. Tuo sun nenäjuttusi kyllä pani minun ihokarvani nousemaan pystyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihä se on, ku elämäs ei paljo muuta tapahdu, ku pistää kylkeen tai vihloo päästä, aiheet o aikas vähissä;)
   Juu tää poskiontelo operointi on kieltämättä kurjaa luettavaa, minun velpuol kertoi ain kaikista omista lääkär käynneistään ja mie mänin kans iha kananlihal, sit ko jouvuin ite samoihin juttuihi, nii arvaa vaa, oliko niskakarvat pystyssä ja pissi pöksyssä... Monta lääkär käyntiä kumminkin on miul ollu, monen sorttista, toivottavast ei oikein monta ennää tuu. Toisaalta, onhan noita sisuskaluja viel, joita vois lääkär rassata, viimeks tais paksusuolta letkulla ronkkia ja koskiki nii sa......ti, et huusin kivust ja kiroilin, lääkär sano: älkää nyt kiroilko noin paljon. Mie vastasin kyl sieki kiroilisit, jos sattuis näin saa....ti. Sit lääkär ei puhunu miul ennää mitään, ku määräs hoitajan lisäämään kipulääkettä suoneen...nii et täl viisiin...

   Poista
 2. Just tulin veljeltä, oltiin siellä siivoamassa ja auttamassa ikkunanpesussa ja puhuttiin...... sairauksista. Mutta nyt mie en niistä haasta vaan kehun noita siun syvämmiä, ne on sitten ihanii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos siul kosotäti, mie tykkään tehä syvämmiin, sit ko alan viittimään.

   Poista
 3. hyvä idea tehä syvämmiä ja kauniita ovatkin mie tykkään mallista.no ei tuo nuhakaan mikään kiva tauti ole ja mie en saa käyttää kipuihin kun panadolia,kun on verenohennus lääke.miulla kanssa on sairauksia ja on nielty letkua ym.toivottavasti siulla nuha helpottaa pikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii kiva tehdä syvämmii niis voi käyttää monenlaisii kankait ja kuvioit.
   Oon mieki letkua nielly pari kertaa, siin toimituksesssa ei voi kiroilla, viimeks sattui nii hirveesti ko paksusuolta tutkittiin, ol sama kolho naislääkäri, joka teki sen mahaletku tutkinnan ja tiesin sit heti et, kippeetä tekkee. Hää on vissiin vähä kiireinen ja kärsimätön.
   Enhä mie nuorena käyttäytynyt täl viisiin, olin hiljakseen vaik kipuili nii .s....ti.....en mie kehannu, nyt kehtaa sannoo mitä milloki tuntee.

   Poista
 4. Sinun sydänprojektisi on saanut aikaiseksi kivan näköisiä 'syämmiä'. Mutta tuo sunnuntaityö ei aina ota onnistuakseen. Minunkin kotona välteltiin tiettyjen töiden tekemistä sunnuntaisin ja niin se on itselläkin, etten mitään kovin tarkkuutta vaativaa työtä tee sunnuntaisin, koska ne työt joutuu tekemään uudestaan!
  Huumorilla höystetty nenän punkteeraus-kokemuksesi tuntui aivan samalta kuin omanikin. Mukavaa alkanutta Pääsiäisviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava on tehdä syvämmii, sillon ko jaksaa aloittaa ( viittsii)
   Meil lapsuuven kodis äit kuunteli kirkon menoja ja pyhänä piettiin vapaapäivä.
   Isäkään ei tehny töitään, jollei ollut ihan hirveen kiireinen tilaustyö. Se ol pien'yrittäjän kohtalo, piti tehä sillon ku töitä oli.
   Juu mie koitan repii sitä huumorii joka paikas, mie en kestä muuten, jos en paa elämää joskus leikiksi.
   Mukavaa viikon jatkoa sinullekin.

   Poista
 5. Kivoja sydämiä olet tehnyt.
  paranemista, koita nyt parantua pääsiäiseksi.
  Ja aurinoa elämääsi ♥

  VastaaPoista
 6. Juuh koitan parantua, olkapää on hivenen paremman tuntuinen ja nuhakin taitaa mennä ohi:)

  VastaaPoista