maanantai 28. huhtikuuta 2014

No niin, taas niitä:))Maanantaita lukijoille.

Kangassyvän taas näytillä, oikialla puolella on häne tausta puolensa.
Ei millään hää siirtyny ylemmäs vaik mie kaik konstit koitin käyttää.

Oon laittanut syvämmien sissään täytteksi,  suikaleeksi leikattuja, syvämen mittasii kangaspaloja, näis on vanhaa fleesee housun lahetta,  kahen sentin levyisestä nauhasta, pilkottua määrämittaista suikaletta.

Vasemmas kuvas on isohkot pinsetit ( atulat) joilla asettelin mukavasti suikaleet syvämen sissään, kun en tahdo paksua sydäntä. Minusta ovat nää laihatkin, ihan kivoja ja mukavan näköisiä miun silmääni...
Kuvas on myös vanhan malliset kuusenkynttilän pidikkeet, olivat niin kauniit, hoppeen väriset ( ja halavalla) jotta ostin ne viime jouluksi kirpparilta koristeeksi, vaikk mihi vois käyttää, mie laitoin rasian reunaan sil häne nipsullaan  kiinni. Männyn käpyki on päässy kuvvaan., nii ja tulitikkurasia:)

Tuval myö käytiin pyhänä ja pikkasen töitäkin tehtiin. Mie siivosin huussin, rapsin seinät hämähäkin seiteistä ja pesin istuimen. " Sisustin " seiniä lehdestä leikkaamillani kuvilla, jotka laitoin kakspuolisella teipillä ( tai siis yritin) teippi tarttui vaan yhteen kapeaan lautaseinään, oven yläpuolelle....
Mitähän konstia mie seuraavaksi koittasin, kuvia jäi vielä asentamatta...

Paattiin meno käi paremmin ko viimeksi, matalasta laiturista ja keulan puolelta. Koirakin hyppäs ihan itse, kun kovasti sitä kehoitin ja kehuin, kun hää ol hyppynsä suorittanut. Eikä täl kertaa pelänny moottorin ääntä, kai hää meinas jottei se häne kimppun sentään yritä, vaik pittääki aikas mörinää.

Grillimakkara on nii hyvvää sinapilla höystettynä ja ukkoin keitti kahveet melkein heti, ko vähä saatiin hommailtua, niiku voimajaisiksi työn alkuun...Hyvist hetkist pittää osata nauttia, monet jutut ei tuu kaupasta ostamalla. ( paitsi kirppisjutut)))):) nii ja grillimakkara...ym ym......

Pyykkikone lopettelee puuhansa, mie mään ottamaan puhtaat pyykit ja ripustan osan parvekkeelle, miul on siin seinän suojas pyykinaru piilos, naapureitten harmitukselta. Ei tarvii heijän katsella lepattavii mummopöksyi eikä ukon poksereita!:))

Palaillaan toukukuun puolella uusiin juttuihi:))
10 kommenttia:

 1. No enpä ole ennen kuullut, että pinseteillä täytetään syrämmiä! Minä vaan survon ne sormin ja loput tökötän jollain tikulla. Sitten vaan neulaa ja lankaa ja aukko umpeen.

  Mekin grillattiin viikonloppuna vuoden ekat grillimakkarat. Hyvältä maistuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, silviisiin mieki tein, sormilla, mut mäni koko syvän nii tönköks ja epätasanen tönkkö viel kaiken kukkuraks, et sit mietiskelin ja sain idean kokeilla pinseteillä ja hyvin toimii...

   Poista
 2. Mie kans ihhailen siun kärsivällisyyttä ko pinsettilöil syvämii täytät,jotta onkii taas komia syvän.
  laitappa ne kuvat nitojalla seinää, silviisii mie aikoinaa mei huussin seinii laitoin kuvvii.
  Ai ko saiskii rillattuu makkaraa,ihan tul ves kielele sitä aatellessa.
  Vietähää mukava Vappu:))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tokkiisa, ei se niin vaikeeta ja kärsivällisyyttä vaativaa oo, pinseteillä. Miul on aina aikas pieniä noi syvämet 10- 13 cm pitkiä ja 6- 8 cm leveitä, kyl niijen täyttäminen pinseteil on helppoa.
   Nitoja vinkkiä kokkeilen.

   Poista
 3. Nastoillakin vois kokeilla kuvia laittaa.
  Ai että makkara maistuukin hyvältä kun raikkaassa ulkoilmassa touhuaa. Minulta meni päivä ulkosalla touhutessa kans, mutta ilman grillimakkaraa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i nastoilla, siin vaa yks jutska: seinät on "verhoiltu" pahvimuoteilla, marketeissa myytävien hedelmien, omenoiden yms. muotokoteloilla! Niihi ei taija saaha nastaa kiinni, mut koitan mie sitäki konstia;)
   Oi laitaha sie joskus grillimakkaraa, piätte sellasen grillipäivän eikä muuta ruokaa laitetakaan, vähä sämpylää ja maukasta juomaa, avot, hyvvää.....

   Poista
 4. mie laitoin meijen ulkohuussin seiniin kuvia nastoilla ja kun ei meinat mennä napautin vasaralla,siel kuvat nyt on ihailtavina.nuo kangas syvämmet on sit söpösiä.meijen pihalla kukkapadan vieressä mieheni puheli "mikäs se siellä on"niin taas kyykäärme jo toinen tänä keväänä,no rautalapiosta sekin sai osuman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui teijän käärmeitä, mitäs ne sinne tunkee, toisten tontille. Ikäviä seuralaisia ovat, ehkä viel vähän kankeita liikkumaan, ku maa on kylmää.
   Syvämen saan joskus tehtyä, muuta ei juurikaan. Yhen myssyn tein ja päätin, jotta miulle yömyssyks tuval, ko aletaan yöpymään. Ukollein pitäs kans tehä, jos hää kehtaa pittää...se jää nähtäväksi:)

   Poista
 5. Niitä ihan parhaita juttuja ei tosiaan kaupasta löydä eikä rahalla saa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihä se on, ossais vaa oivaltaa sen useammin. Miul ainaski tulee ajoittain niitä puuskia, et o iha " onnelline" olo jostain iha yksinkertaisesta jutusta. Mut siin olotilas o hyvä olla, niikauan kunnes palaa taas järkiinsä:))

   Poista