perjantai 11. huhtikuuta 2014

Syvämmein mukana:)Illalla, illalla mä oman kullan jostain viereen saan....tai jottain sinne päin:)

Tässähän mie tällasen sekavan kuvan esittelen, ku yht, äkillinen kammottava tarmon puuska iski minnuun ja pan miut ihan pyörryksiin. Koppasin pari kangast mukkaan ja istahdin SIIVOTUN rojektipöyvän viereen.
Syvämmiä miun alko tykyttää päänupissa ja niitähän synty muutamas minuutissa, ovat kyl ihan raakileita, mut miun pittää esitellä ne jo täs vaiheessa, käy muutoin nii, että seuraavaa vaihetta ei varmuudella tule!

Täs on kirjottu pöytäliina, jonka pelastin kirpparilta halpapäivänä, joku oli kirjonut liinan jossa oli  solmuissa oleva joku vanha häppäke reunoissa,ihan säkkyrällä, mitä lie sillaa ollu. Mie sen purkasin pois ja päänuppiin jäi idea palamaan, jotta johonkin niistä kukkasista leikkelen koristeita. Miul o ihan hukas ajatukset, mihi niitä nyt  tällätä. Tausta puoli farkusta ,ei houkuttele, pitäis jottain muuta keksiä. Onhan kauniista kirjotusta tekeleestä kyse.

Sitte täs on kirjailtu pellava pusero ja siitä  aioin tehdä sydämii ja ne soppii hyvinki farkkukankaan taustapuolelle.
Sitte viel löysin joulun tienoilla ilmaiskopasta tuollaisen pienen keltaisen, ruskea reunaisen ,pellava pikkuliinan  koppasin sen mukkaan, aattelin jotta joulukoristeita siitä, mut joulu män  ja liina ol ihan kokonaisena!

Näit kirjotun liinan kulmia on neljä ja keskelläkin on kirjontaa,saas nähä miun keksintöäni:)

Mie niin saamaton oon, todella suuria ponnistuksia vaatii, että jottain saisin tehtyä, minun ajatukset alkaa laukkaamaan  villisti ja silloin alan käydä kierroksilla, ei pääse ihan heti eroon niistä kaiken maaliman ajatuksista, jotka yhtenä mylläkkänä miun pieneen päähäni tuppaa. Meneehän sekin ohitse, tännään meni sillä ohitse ku, sain kohtauksen tehä niitä syvämmii. Hyvä ku mylläkkä lähti katkeemaan pikku päästäni!!!

Täs alempana on näit keltasii syvämmii, liinas ol sellanen ruskee parin sentin raita joka sivulla ja mie siit purkasin nuo ruskeet langat ja keltane pala on siin tukena, ihan näyttää ku ois luuta nippu. mut pääsiäisenä niitä nähhäänkin, jos jonkinlaista värkkiä ja jestas sentään niitä luudan omistajia....koukkunokkanoituleita, pannuines, purnukoines ja katteines.
Mie oon ollu yhen suomi24 keskusteluryhmän kanssa Kyöpelinvuoren reissulla, kyllä on kovaa menoo ja meininkia, uskokkaa pois;)   Saas nähä vieläkö tänä vuon sellaset lähdöt laitetaan, siinä on vauhtia ja on turboluutaa ja lentävää mattoa ja ihan tavallistakin luutaa, niillä jotka luottaa siihen samaan vanhaan kulkupeliinsä. Ja hauskaa meil  monessa leikeissä on ollut, nii laskiaisriehassa, kun pirtin laattialla tansseissakin ja iltalaavulla ollaan oltu makkaranpaistossa ja lättyjä maisteltu ja mie tietysti siel lankesin heti alkajaisiksi, tein näyttävän sissään tulon ku jalka tarttu johonki kii ja mie lensin rähmälleni siihe kavereitten ihmetystä hehkuvien kasvovärkkien  etteen....Mut hauskaa ol, muilla ainaski....No niin, leikkimieli pittää ihmisen virkeenä, vielä vanhanakin.....mie en tykkää vakavasta olotilasta, se o ihan myrkkyy mielelle.


Tälläisiä tarinoita pittää lähteen unimatin matkaan , koiruli on jo kaks kertaa käyny kattomassa, eikös se hiivatin mamma aio nukkua tänäkään yönä.

Hyvää yötä kaikille palaillaan juttuihin.


ps, jos teil tullee mieleen juttuja mihin voisin noit tekeleitäni tällätä, otan mielihyvin ideoita vastaan

12 kommenttia:

 1. Kyllä se on niin, että silloinkuin luovuus iskee, se pitää ottaa tosissaan ja antaa luovuudelle valta. Ihania sydämiä olet tehnyt, kyllä niille paikka löytyy. Miten olisi sydänmobile? Hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se nii, miun luovuus iskee harvoin, mut siin nuppi tutisee hetken aikaa...
   Mukavaa viikonloppua siulleki:)

   Poista
 2. Ihana kirjoutus, totta se on jotta kun päässä alkaa pörrätä ja luovuus pyrkii essii ni sillo silputaa vaikka pöytäliina syvämmiks ja korreita nuo tuollaset syvämmet onkii, niistähä saa vaikka minkälaista koristusta puseron rintapieleen, tyynyy,ja vaik mihi.
  Voishaa niit laittaa ikkunaakii roikkumaa.
  Mukavaa palmusunnuntait siulle, pittääkii virpoo siut nyt etukättee.
  Virvon varvon vitsasella
  painan pajun oksasella
  koivusella ropsuttelen
  Annille onnea toivottelen
  Terveyttä olkapäähän
  kivut kauas vihmottelen.
  Mittää palkkaa mie en huoli
  vitsoikaa ei oo antaa
  mut ajatus siun luokse kantaa. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siulle kosotäti, virpoja vierellä vaivasen, onnen toivotus, kivun lievitys, kaik mänköön poikkeen.
   Hyvvää viikonloppua siulle:)

   Poista
 3. Minä kerran silppusin hiutuneita kirjottuja liinoja sydämmiksi. Neuloin kaksi vastakkain ja tukin täyteen latuskaksi maatun tyynyn täytettä. Nyt ne on makuuhuoneen verhotangossa roikkumassa. Aika mukavia. Kuva löytyy mun Neulomuksista nimellä Punaisia tupsuja ja itämaisia muistoja.

  Kylläpäs minä tulin hyvälle tuulelle sun jutustasi. Samanlaisia kohtauksia on liikkeellä täälläkin. Just eilen sain 54 (luit oikein: VIISIKYMMENTÄNELJÄ) munaa valmiiksi... mihin mää meen niitten kanssa, ei oo tietoa, mutta aika tavaran kaupittee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin mie katsomas niit siun tekeleitä, oikein kauniita ja sellasii taijan mieki tehä, kunhan täs taas joutaa...oli vissiin liika tömäys se eilinen, nyt pittää vähä levätä...
   Vai sie munia...hyvät hyssykät sentään, mut onha pääsiäispyhii montaki, jotta ehtii munia lämmitellä, paa vaik puun oksille, olis sellanen pääsiäismunapuu..

   Poista
 4. Ihana postaus ja ihana luovuus.. kauniita ovat sydämesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, siehä teit niit kauniita teoksia niist liinan kukkasit, vauvalle mekon, pussukan ja vaik mitä nättiä. Ja siul on ain jottain nii nättiä, kiva on katsella tekeleitäsi:))

   Poista
 5. syvämmet on kauniita ja anna luovuuden tulla kun kerran on tullakseen.hyvää palmusunnuntaita siulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää palmusunnuntaita siulleki. Nii syvämmet on helppo tehä, miul on mont eri kokoa, kun niit paperilaskuista ja sellasesta leikkelen malleiks. Luovuus sais kyl käyvvä meil usseemminkin.
   Mie koitin virkata pienii keltasii kukkia...no eihä luovuus ollu ennää paikalla.Mie sen kukkasen purin mont kertaa...antaa oll seuraavaan kertaan:)

   Poista
 6. Kauniita sydämiä. Noinhan noita kirjottuja kohtia voi käyttääkin :)

  VastaaPoista
 7. Hei Anneli, luin jo aiemmin, ku Mummonpajukori tek kaunista kirjotusta vanhasta liinasta , mekkon, pussukan, hatun pienokaiselle.

  VastaaPoista