tiistai 1. huhtikuuta 2014

Huhtikuuta:))

Hei aprillipäivänä v. 2014.

Laitoinpa muutaman sytomyssyn kuvan.

Vähäistä on tekeminen ollut, olkapää kipu alkoi uudelleen vaivaamaan ja koetan olla vähäisellä tekemisellä.
Harmittaa kun kohta pääsis jo tuvallekin pientä siivoilua tekemään.

Olen vähän pahalla päälläkin ollut ja ukkoin on tuumannut:
> olis kyl mukava tietää, missä asennossa kuu on..<
ku mie oon marmatus tuulella. Nii'i kai sillä kuun asennolla on merkityksensä...ukkoin lähinnä leukailee miulle, ku motkotus ei ala loppumaan! Mut loppuuhan se ku tuuli kääntyy....

Meil on kahtena aamuna ollut lunta oikein maanpeitoksi asti.
Päivän aikana kuitenkin sulaa, ku ei oo pakkasia, tai yöllä muutama aste tais olla.

Kahtena aamuna oon ottanut rollaattorin käyttöön aamulenkillä.
Voin reippaammin askeltaa, kun laite antaa tukea, koirakin askeltaa häntä pystyssä, hää on niiko "  töissä" ku on rolli mukana. Nii hyvi koira otti tään rollikävelyn, et mie olin ihmeissään. Kotona harjoiteltiin rollaattorin kanssa käännökset ja silleen...ei hää pelännytkään yhtään. "Mamman pieni kullanmuru, rakas mummokoira 10vuotta. Tarkka kotivahti ja ulkonakin pitää mammasta huolta, ettei lajitoverit pääs liian lähelle, meit kumpaakaan.

Kirpparilla ollaan käyty, mie löysin hyvän harmaan  fleecetakin, 0,34 €  ,tuval sit tarvii ulkopuuhissa. Sit löysin pari puuvilla pöytäliinaa n.80x80 niist oon tehny käspyyhkeitä. Keskelle liinaa ompelin vähä kaksin kertast ja siihe ompelin ripustuslenkin. Mukavan mallisii.:)

Ostin kans kolme narsissii ja tälläsin ne parvekkeen laatikkoon ruukuneen päivineen, saa helposti pois, ku kuihtuvat. Voisko ne sipulit laittaa maahan, tulleeko niist mittään uutta kasvia??? Miul o nii hakusessa nuo puutarhahommat, ei oo viherpeikaloo..tai sit se o piilossa kämmenessä.

Iloista huhtikuuta teille blogi ystävät. Rupatellaan kuulumisia...


14 kommenttia:

 1. Kyllä narsissin sipulit voi laittaa maahan vaikka kukinnan jälkeen, ensi keväänä pitäisi kukkia taas. Aurinkoista kevättä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiva vastaus ja selvä siitä, et voi heti kukinnan jälkeen laittaa maahan
   Siulle myöskin mukavaa kevään jatkoa:)

   Poista
 2. Olen laittanut kukkineet narsissit mökille. Seuraavana keväänä nousevat takuu varmasti, myyrätkään kun eivät tykkää narsisseista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mökille voiski laittaa, mut siel on paljo sammalt, kait ne sieltki nousee:)

   Poista
 3. Täällä on niin kylmä, että piti kaivaa jo kertaalleen varastoidut tumput ja pipo takaisin hollille. Ulos ei uskalla laittaa narsisseja - ellei niistä halua jääversioita ihailtavakseen. Varikset kuiteskin kukertaa ja kiehnää ja kantaa risuja salaisille pesäpaikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil kyl tuntuu auringon lämpöki, tuulee vaa aikas viileesti. Pipoo mie en hylkää enneku kesä o hyväl alul, miul tullee nii pää ja niska kippeeks, jos liian aikasin jätän päähineen pois.
   Yks aamu mie kattelin ulkolenkillä koiran kans ku olin, ko varikset nokkaansa keräs risuja ja sit toinen lens, mie oikein seurasi, hää män kytikselle, ko toinen lens männyn latvaan risuineen. Sitte tää kytis lähti lentoon ja suuntas samaan männyn latvaan, ku toinen lintu, krohahti lähestyessään pesäpaikkaa, kait ne sinne männyn latvaan pesäänsä rakentaa:) Kiva ku mie huomasin niijen touhut, olivat nii mukavast iha meijän polun vieressä.

   Poista
 4. Ihania piposia oot kutonu, nuista on iloa tarvitseville.
  Rolli on hyvä kaveri lenkillä, miulla vielä kepit, mutta seuraavaks sitten rolli.
  Säilytä ne narsissin mukulat ja laita sitten syksyllä multaan sieltä ne keväällä sitten nousevat ja ilahuttavat sinnuu kukillaa.
  Toivottavasti olka tulloo kuntoo,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Kuule kyl rolli on nii hyvä peli, oon tainnu siul jo aikaisemmin sitä kehuu, ku en mie tekis kepeil mittään, koiran kans pittää ol kunnon väline lenkkeillessä. Enhä mie sitä joka kert ota, viime kerrastakin on jo viikkoja.
   Kaupois käyvessä mie kyl pärjään viel ilman rollia, ihan hyvä niin:)

   Poista
 5. harmi kun siun olkapää vihottelee,mutta jospa se siitä tokenis.onhan meillä jokasella joskus huono tuuli välillä hyvä tuuli ja jos mikä tuuli.mie istutin viime syksynä narsissin sipulit penkkiin ja nyt ne näyttää sieltä nousevan.neuleetkin on kauniita ja varmaan tarpeellisiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkapää onkin yks hiivatin pahalainen, sain terv,keskukseen päivystys ajan ens viikolle, jos lääkär tökkäis taas kortisonia tai mitä...nii'i se tuuli vaihtaa suuntaa, välil o vastaan ja välil o myötästä...
   Narsissin sipulit sit pittää laittaa maahan vaik lenkkipolun varteen, ku ei oo sitä ommaa kukkamaata, vuokralla vaa...no kai siiheki voi laittaa...

   Poista
 6. Mikäs ihme se on jos on pahalla tuulella. Se johtuu siitä ettet pysty entiseen malliin tekemään käsitöitä.
  Toivon sinulle parempaa oloa ja hyvää huhtikuun jatkoa ♥

  VastaaPoista
 7. Näin on nähtävä, kun on kipuja mielialakin on matala.
  Kiitti toivotuksesta. Mukavaa hutikuun aikaa sinullekin:)

  VastaaPoista
 8. Ei oo meijän ukkokulta lähtenyt lakettelemmaan mhi kummaa nóvat hhävinneet,, niitä pitkiä pellavavia jos ettii, voi ol liian aikastta.,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mie lähen maatem aamulla, kuullaan.,,,,<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<öitö zzzzzzzzzöitäzzzzzzzzzzhhhzzzzöitä!!!!

   Poista