maanantai 21. huhtikuuta 2014

Verkkoruusuja:))

 Mukavaa pääsiäispäivän jatkoa lukijoille!!

Minun verkkoruusut on tehty ylijäämästä suikaleesta, kranssin"  mekkosta".
Suikaleeseen solmusin 3 solmua, muutaman sentin välein ja lopuksi solmusin ne  yksitellen kiinni verkkoon. Nuo valkoiset ja siniset hapsut leikkasin kirppiskaulahuiveista ja hapsut olivat  menossa roskiin, mutta päätyivätkin neulesuikale tekeleitteni kavereiksi.
Tälläinen parveke taiteiluni on helppoa ja halpaa huvia. Tuon verkon ostin vuosia takaperin,  sisustusverkoksi olo- ja makuuhuoneeseen, mutta toinen on päätynyt parvekkeelle, joka on ruma ja mielikuvitukseton. En ole viime vuosina enää jaksanut paljonkaan koristella sisätiloissakaan saati sitten parvekkeella:(

Harteille kasaantuvat vuodet vaatii veronsa, eikä innostus sisustukseen enää ole tärkeää. Paitsi silloin kun saan jonkun hassun idean ja toteuttan sen, mut se onkin  mukavaa ja ..kivan hassua.....hulluttelua, leikkittelyä , johon mummokin joskus innostuu.

Tuvalle pistäydyimme eilen ja veimme tarpeellisia tavaroita. Olihan sitä monenlaista hommaa siellä, siivoilin vähän, sen, mitä  olkapää antoi myöden.
Pidettiin saunassa pientä tulta, jotta paikat lämpiäis talven jäljiltä. Saunassa oli kiva välillä lämmitellä  + 30 asteessa, vaatteet päällä!! jos ulkona vilu yllätti.
Voi että grillimakkara maistui hyvälle ja koira sai oman ruokansa oikein muovirasiasta tarjoiluna:)

Kaikki meni siis ihan mukavasti...paitsi minun lasku ja nousu paattiin ja pois siitä vesikiposta. Herkemmällä olis menny sormi suuhun  ja naurupissat pöksyyn. Mut oikeesti se oli totista puuhaa.... kerron sit joskus..nyt en oo kertoilu päällä.

Uskonpa että siitä  joku katselija  sai hyvän otoksen keväisestä  hetkestä: " mummo ja paatti". t.m.s. jutun juurta,  kuvien kera.

Täs oheessa on pari kuvvaa sielt tuvalta, kiva pikkuinen tupanen ja ilta-aurinko meitä siellä hyväilee..

Palaan jälleen tunnelmiin...kuullaan


12 kommenttia:

 1. hauska tuo verkko ruusu koriste ja kauniskin.kyllä nyt on mökeillä kiva olla kun saa paikat kuntoon.meillä oli pihalla tänään kyy ja sille kävi huonosti kun osui rautalapio päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, kyykäärme, ne tulee kans ihmisten ilmoille, kun aurinko alkaa lämmittää. On sekin kumma juttu, kuin ei mukulana ollessa pistänyt käärme, kun kirmattiin pihoilla ja metsissä nilkat paljaina. Kotipihani oli kivikkoinen ja pari kertaa näin kyyn, joka minut havaitessaan, luikahti lämpimältä kiveltä ruohikkoon.

   Poista
 2. Hitsin hitsi, herrallani on puohi täynnä verkkoja. Ei kait se huomaa, jos saksin jostain verkosta palan ittelleni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänenkin aika, verkkoja. Koita valita pienisilmäinen verkko:) Tosiaankin pala, ovat penteleen painavia, ku niis on alareunassa joku painonauha, lieneekö lyijyä, vai mitä näis nykyisissä:))
   Nuo verkot, ostin vuosia sitten, Hongkong'ista, siis honkkarista, maksoivat n. 7€/kpl. Toinen roikkuu viel makuuhuoneen avohyllykön reunassa, sisusteena:)

   Poista
 3. Pienestikin voi luoda iloa itselleen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta haastat pienistä tekosista suuret asiat syntyvät ja iloa tuottavia juttuja on paalljoon ku vain sen jujun ja punaisen langanpään löytää.:)

   Poista
 4. Kylläpä sie loihditkin komian koristuksen, tuo verkko kukkineen on mahotoman koria.
  Ikälisät painaa , harteilla ja lonkissa, kääk.
  Mukava viikkoa siulle:))))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin, pääsiäisen aikaan muotoutuu kaikenlaisii juttuja:)
   Ihan siulki mukavia kevään päiviä:)

   Poista
 5. Voi kun on tuttua tekstiä tuo veneeseen meno ym. hankalaksi iän myötä tullut ennen niin mieluinen asia.Pääsiäisen pyhätkin piti olla melkein sisätiloissa,kun jalat äityivät niin kipeiksi liian pitkän kävelylenkin jälkeen.Meinaa laittaa välillä mielenkin niin matalaksi.- Hyvää kevättä Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oikein kankeelta tuntuu mennä tuollaseen perätuuppari purkkiin, ku keikahtaa nii et mummo on persiillää paatin pohjalle enneku kerkii kissaa sanomaa. Ukkoin piti lujasti paattii paikallaan ku mie sin luikahdin ja sit koira viel hää ei hypänt, piti nostaa ja raukka vapis ko konees kierrokset lisääntyi. Mie ukollein hyssytin ettei nii kovvaa; koir pelkää eikä ikän lähe mukkaan. no ei 4hv voimalla hiuksia nostattavaa vahtia saakaan,eikä sa ajaa kuin sen verran.
   Voi sentään jalkasi kipeät, ootko koittanut voiella niitä sillä hevossalvalla mie ostin sitä pickken peinista isorasia maksoi vajaa 4 € siitä vetasee moneen kertaa muihinki kippeisiin paikkoihi.Oon mieki sitä käösvarsiin olkapäille jalkoihi ja niskaan, kyl se pahus auttaa, pittää kovast uskoo.
   Onha se miel välil matalaa, toisinaa oikein super matala.Ei vaa parane jäähä vaivojen vangiksi, muuten männöö elämä ihan riipin raapin
   Oikein rauhallista ja levollista kevään aikaa, kuletaa taas kun paremmin jaksetaan, säästetään voimia sinne.

   Poista
 6. Oih.. tiiätkö, meillä oli 70 -luvulla tuollainen verkko seinällä. Kaikenlaisia näkinkenkiä ja kaloja oli koristeena siinä vaan.

  VastaaPoista
 7. Nii'i taisikin olla siihen aikaan olla kovassa huudossa verkkotaiteilu. Meill ei silloin ollut taiteilua, verkot oli käytössä kalojen pyydystämiseen.:)

  VastaaPoista