sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Punaiset nappikorut
Hei pyhäpäivänä.

Laitoin esille muutaman vanhemman nappitekeleeni
tykkäsin pitää näitä kolme nauhaa yhtäaikaa
kaulalla, ovat kevyet ja jokainen hieman eri pituinen.
Näyttää hauskalta jonkun tummahkon puseron päällä.

Olin kerran jumpalla ja kaulassa tällainen nappijuttu.
Siinäpä pikku tauolla ollessamme, eräs nainen tiedusteli 
toiselta; onko tuo napeista tehty?
Minua hiukan hymyilytti, kuullessani kysymyksen.
Olisi hän voinut minulta suoraakin kysyä, muttei jostakin syystä sitä tehnyt. 

Eilen kävi merkillinen? juttu. Ostin perjantaina halpakorista 2kpl, euron lankakeriä. Kotona katsellessani ostoksiani,  toinen oli vyötteetön ja jotenkin pienen näköinen, otin sen ja punnitsin  pienellä vaakallani. Kerä painoi 38g ja toinen 43g. Hui, minä tunsin itseni huijatuksi. Menin kauppaan takaisin ja kerroin jutusta, omistaja itse oli siinä ja muutama asiakaskin, hän ei yhtä lisä kerää antanut, kun valitin vajaista keristä, hän sanoi vain siihen, että ne on euron keriä, eikä niitä mitään ole punnittu.
Minä sanoin ostaneeni kirppikseltä koko kerän alle euron hintaan; hän tokaisi siihen ; no sun pitää sit hakee kirppikseltä.
OOOO Menin ihan sanattomaksi, sitten mietin laitanko kerät takaisin koriin , vaikka ne olin jo maksanut edellispäivänä , mutta tungin pussin  takaisin laukkuuni, kun myyjä rouva sanoi; vaihda se toinen kerä kokonaiseen. Hetken sekunnin taistelin itseni kanssa, mutta kävin vaihtamassa kerän ja sulloin ostokset laukkuuni. Liikkeen aputyttö vielä varmisti, että pussini sisälsi vain ne kaksi kerää.
Minä painelin ovesta ulos hyvästiä sanomatta. Minua kyllä otti päähän, olin pettynyt ja pahoitin ihan mieleni. Pikkuasia, voi joku sanoa, mutta niistä ne isotkin asiat syntyy.

Hiivatti, olin asioinut liikkeessä vuosia, kanavatyö ja kehystys juttujen kanssa monia kertoja ja vaihtanut lankoja myyjän luvalla, kun väri ei ollutkaan työhön sopiva. Olin kyllä ihmeissäni, miehenikin oli tohkeissaan ja ilmaisi syvän kiukkunsa asiasta ja kuinka minua kohdeltiin liikkeessä. Hän sanoi luulevansa, että vain romukaupassa tapahtuu tällaista; OTA TAI JÄTÄ, se on apteekin hinta!!!

4 kommenttia:

 1. Olipas huono palvelua siinä liikkeessä! :( Minä en ainakaan avaisi sen ovea enää kuin viimeisessä hädässä.

  Mutta kauniit ovat nuo sinun nappihelmesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Matleena. Jaa'a myyjätär- rouva sairastaa, liekö ollut huono päivä muutenkin.
   Kiitos koru kehuista, niitä oli todella kiva valmistaa, tänä päivänä en taida pystyä keskittymään, näön huonontuminen on vakava puute.

   Poista
 2. Oi minä niin tykkään noista nappihelmistä. Olen niitä itsekkin joskus tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pire. Kiitos sinulle, mukavaa hommaa nuo nappijutut. Minä tykkäsin kovasti tehdä niitä ja hauskaa niillä leikitellä ja asustaa erilaisia vaatteita:)

   Poista