tiistai 5. helmikuuta 2013

Kaksi myssyä


Heippa tiistaina. 

Kaksi sytomyssyä on tässä näytillä, kaikkiaan kahdeksan, joita vien Satakunnan keskussairaalaan  huomenna kun menen omissa asioissani poikkeemaan.

 Olen luultavasti oman osuuteni tehnyt tähän erään "  ystävänpäivä sytomyssyt". Kaikkiaan olen tehnyt kolmetoista sytomyssyä tänä vuonna, en ole aiemmin hoksannut asiaa, vaikka olenkin Seijasiskon blogissa kutsun keräykseen nähnyt. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa, niinkauan kun toimentuu tekemään.

Raitamyssy on Novitan hanko lankaa, puolet kierrätyspuuvillaa, puolet akryyliä ja vyötekin on painettu kierrätyspaperille. Täytyy kyllä sanoa, langasta, tuntui kuin olisi pidellyt käsissäni entisajan ns. lumppulankaa. Pehmeää kyllä ja kovin on monisäikeistä, huono kutoa saatika virkata. En kovin suosittele, väritkin oli hailakat ja rumat. Jäänee jatkossa marketin hyllyyn minun puolestani.
Raidat myssyyn on Novitan Tiina kanervan väristä , paksua ja monisäikeistä, ei järin helppoa työstää. Myssy on kovin ankean näköinen, mutten sitä purkanutkaan, jotenkin tykkäsin sen harmaasta väristä ja raidatkin sopi mielestäni ihan mukavasti, kenties vaatimattomasta myssystä  olisi iloa vaikka mieshenkilölle:)

Persikan värinen myssy oli mielestäni kovin hentoisen oloinen ja värinen, Novita miami 50/50 puuv.akryl. lisäsin reunaan violettia miamia ja rinkulat samaa väriä. Täytyi päiväsaikaan kiinnittää koristeet, illalla en oikein näe pistellä lankaa neulansilmään, se tuo näkövamma haittaa.

Olen käyttänyt omia lankojani ja ostanutkin, kun en mieleistäni ole omasta kaapista löytänyt.
olisin ehkä voinut käydä lankakaupoissa kyselemässä tai ehkä jossain., en ole ottanut selvää näistä jutuista. 
Nyt pitäisi keksiä jotain muuta sytomyssyjen värkkäämisen  tilalle. 
Luin jonkun blogista, että saattohoitokodissa? jossain päin Suomea, otetaan vastaan rannekkeita ja kämmekkäitä.
Laittakaa ystävät tietoja paikoista johon otetaan kudonnaisia vastaan, sen mitä minäkin jaksan valmistaa.:) Intoa ja kannusteita pitää olla vanhallakin mummelilla.

3 kommenttia:

 1. Kivoja myssyjä molemmat !

  VastaaPoista
 2. Ensi hätään tulee mieleeni suositella sinulle seuraavaksi Etiopian nuttujen tekoa. Kurkkaapa tänne blogiini http://lankapirtin.blogspot.fi/2013/01/etiopian-nutuille-uusi-osoite.html
  Sieltä löytyy linkki ohjeeseen ja osoite, johon Suomessa voi nutut toimittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta Matleena. Tallensin tiedot ja lähdenkin intoa etsimään, myssyjen jälkeen:)

   Poista