keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Outo ilmestys.


Keskiviikkoa ja utuisen tuhruista keliä, pakkasta oli muutama aste, niin, illalla olikin tähtitaivas, pakkasta se enteili.

Kuvat ei ole käsitöitä, tiettävästi ei ainakaan ihmisen tekemiä.

Kuvasin joskus 1980 luvulla Turun saaristossa näitä hiiden kirnuja. Omituisen näköisiä tekeleitä, kun otin vanhoista valokuvista kännyllä kuvan ja toinen on pöydän päällä ja toinen pitsiliinan päällä.Oikeessa tilanteessa mie seisoin tuon kirnun reunalla ja kuvasin, vähän kehno on saada käsitys tuosta otoksesta, mut laitoinpa sen mukaan.

Olin maanantaina infulenssa rokotuksella ukkoin kanssa.  Mie sain kauheen pelon siitä taudin kuvauksesta et lähin terveyskeskukseen hoitajan luokse. Hää kehotti ottamaan rokotteen syksyllä, mut mie sanoin että tahon nyt saaha sen pistoksen. No maanantai- iltana juur nukkumaan mennessä iski hirvee vilutus, aivan niinko kuumeen noustessa, kaik vaatteet tuntu käsittämättömän viileilta ja vilun tärinä puistatti minnuu ihan mielettömästi, sanoin ukollein, jotta käy ihan miun selkään kiinni ja lämmitä minnuu omal kropallas. Hää ol kummissaan, mikä minnuu vaivaa, mut ei vängänny vastaan enempiä, vaan hetken pääst hää jo kuorsas siin miun selän takana. Kyl jollain on pikaiset unimatin töytäsyt...

No eilen mie huomasin puolen kämmenen kokosen kuumottavan läiskän käsvarres, jestas siitäkös mie yötä vasten kuumenin, äkkii tutkin ukkoin käsvarren, siin ei mittään ja hää ihmeissään taas: et mitä sie nyt touhuut, selitin katkonaisen kiivaasti poikkeavaa käytöstäni (normaalia) sitä. Hää vaan tuumas, sie vähä allergisoit siihe rokotteeseen, hoitsu ei miult ees kysyny, oonko allerginen millekkään ja hänelt ol kysyny...nhyh..ei mie ala...noo tänä aamun ol pienentyny läiskä käsvarressa, mut nyt hää vähä kutisee...

Hyvvää iltapäivää keskiviikkona, palaillaan asioille myöhemmin....

12 kommenttia:

 1. kyl mie ja allergisen reaktion tiien kun olen parikin kertaa saanut koko kroppaan.ruusu miulle nostaa kovan kuumeen nopeasti liki 40 asteeseen.en mie flunssa piikkiä saa kun ovat joutuneet antamaan joskus vastamyrkkyäkin rokotus aineelle.mutta toivottavasti siun olo parantuu ilman mitään muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosiin en ole ottanut rokotetta, viimeksi sen sikaflunssa rokotteen, siitä ei mitään oireita ilmennyt eikä muistakaan flunssa rokotteista. Edes mieleeni ei tullut, että vois jotain aiheuttaa, reaktioita. Enpä olis ottanutkaan, jos olisin tiennyt:(

   Poista
 2. Minäkin otin flunssapiikin viime viikolla, muuta ei tullut kuin että käsivarsi oli kipeä pari päivää. Toivottavasti tuo piikki pitää pahimman taudin poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsvarsi miulki aikaisemmin on kipeytynyt, mut ei muuta. Mie en oo sairastanut lunssaa moniin vuosiin, toivottavasti nytkin pysyy loitolla;)

   Poista
 3. Noi voi harmi. Vai tuollaisen harmin sait rokotuksesta. Toivottavasti olet nyt jo kunnossa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vaiva vähentynyt, punainen läikkä on pienentynyt, eikä kuumota enää, kyl se täst taas männöö....

   Poista
 4. Mie kauan mietin näitä kuvia, kun näkyivät miulla ensin ilman tekstiä,mietin jotta mikä ihme tuossa liinan päällä on. Onneksi arvotus ratkes, komia hiijenkirnu.

  Toivottavast tuo siun reaktio on helpottanu, jos vaivaa viel ni käy näyttämäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i nää kuvat on aikas hassun näkösiä, mie aattelin, ovat niinko joku nielu tai suoli jota tähystetään, paitsi nuo tikapuut ei oikein sovi tilanteeseen:)
   Juu reaktio on helpottanut, väsymystä vielä on, se kait sopii tähän vuoden aikaan. Aurinkoa ei oo näkynyt, tasaista harmautta päivittäin.

   Poista
 5. Minä just keskiviikkona kysyin lääkäriltä että kuulunkos minä riskiryhmään. Kuulemma kuulun. Sitten molemmat unohettiin koko rokotus. Niin minä kävelin kotio ilman rokotusta. Pitäis panna se keltainen lappu ottaan liimaten, jotta vastaantulijat vois kohatessa minua ohjata oikeeseen suuntaan.

  VastaaPoista
 6. Juu'u ryhmässä ollaan iän ja verenpaineen takia, ukkoin viel diettiä? noudatta ja pistää sormeen pari kolme kertaa viikossa.<silviisiin hyvä tulee,, koitan mieki kuulostella ja haistella hyviä tuulia, jos sais inpiroitumaan miut.kästöihi, mut alkaa jo muut asiat olla mielessä, ukkoin on jo kovin innostunut :))

  VastaaPoista
 7. Komea kirnu!
  Otin sikapiikin työpaikan yhteisellä päätöksellä joku vuopsi sitten. Ei sitten leviäisi potilaista eteenpäin. Sairastin aasialaisen -57, Luotan näihin inffl torjuntnaksi ja uskon säkään ja sipuliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, sikapiikin miekin otin, ku niin kovasti kehoitettiin ottamaan. Siitä ei tullu mitään jälkioireita, että vähän kummastelin tätä oirehtimista.
   mie sairastin joskus 1960 luvun lopulla, honkongilaisen ja se oli kova tauti, mieheni ei sairastanut, hän oli saanut armeijassa kovat lääkkeet eikä tautikaan iskenyt.

   Poista