sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Koivuja, kukkia, aurinkoa, niistä on kesä tehty:)


 Heippa illalla.

Kamerakuvia nämä, sain ne tallennettua tietokoneelle, ovat eri kokoisia, kuin kännykkäkuvat, vievät näin ollen enemmän tilaa ja kenties blogin sivun avauskin on hidasta, kuten monessakin blogissa on liian suuret kuvat, tällä miun hitaalla yhteydellä, kestää sivun avaus  kauan. Mie pienennän omat kuvani siitä syystä, ettei tila lopu....Jaa, laitoinkin kuvat vähä  isommaksi....

Havaitsin kuikan soutelevan näköetäisyydellä, mut kun lähdin hakemaan kameraa, lintu sukelsi
enkä saanut siitä kuvaa. Pinnalle se pulpahti silloin tällöin, mutta oli vain puolittain näkyvissä, en saanut otettua kuvaa. Enpä oikein usko että saan  pienellä kamerallani hyvää kuvaa, kun zoomaus on heikko.
Laitoin uusia kukkasia, ostin kaksi pelakuuta ja keltaisen miljoonakellon. Kukkakori on  terassin rappusilla ja siinä on kesäbegonioita neljä, korin pohjalle laitoin tyroksilevyä ja männyn kaarnan palasia, kun kori on liian korkea ja kukat ovat aikas matalia. Säästyi näin multaa, muihinkin istutuksiin.
Kylvin kehäkukan siemeniä, saas nähä kuinka niiden käy. Empä oo paljon kukkapenkkejä laitellut, olis nääkin kukat voinut istuttaa ruukkuun, purkkiin tai laatikkoon. Ovat vain n. 20cm korkeita,  no näkee, lähteekö yksikään kasvuun:)
Saunottiin, tietysti ja minä kävin kaks kertaa järvessä maleksimassa, uimaportaiden päässä seisoin ja huuhtelin saippuavedet pois poimuista yms....uimapukua en haluu laittaa päälle, vaik naapuri on iha näköetäisyydellä, mut pikkupökät tempasin jalakaan, ettei pyllyvako ihan suoraan käy katsojan silmään, ku rappusilt laskeudun järveen....heh heh, mummon vakoa ny joku ees kiinnostuu silmäilemään....hus hus

Voi sentään oltiin vain yksi päivä ja yö tuvalla, pikkutyttö ( 10v ) tuli papan luo ja he menivät yhdessä tuvalle, saivat viettää laatuaikaa kahdestaan:)

Kuuma meil ja muillakin, koiraparka on tuskissaan, kun ei vaihda itse karvaansa vaan pitää nyppiä. Häne tapauksessaan ollaan jo monia kertoja koneella leikattu, mut paksu pohjavilla jää. Se pitää kammata tai oikeestaan "karstata" pois.

Oiih unimatti kutsuilee, alaha mummeli käyvä pötkölleen , et jaksat sit huomenna männä ultrakuvaukseen olkapäästä....
Mie noudatan kehotusta, öitä päin:))10 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kukkakori. Minäkin lisäilen isonpien astioiden pohjille yleensä käpyjä.
  Ihania kesäisiä kuvia =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, löysin korin kirpparilta, neljä euroo maksoi ja aika mukava kukkakoriksi.
   Oi minä niin nautin, kun on kauniit näkymät, istuin vanhassa keinussa tai terassilla ja vain katselen, sen kummempia ajattelematta:)

   Poista
 2. voi että on kauniita kuvia.kyllä siulla on kaunista luontoa kesäkodin ympärillä.meillä ollut kahtena päivä ukkosen ilma ja eilen tuli rakeita isoja kun mitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on kaunis ja ihanteellinen kesäpaikka, minulle ja meille. En ikinä uskonut, että vielä vanhoilla päivillään pääsee nauttimaan kaikista kesän ihanuuksista.

   Poista
 3. Oih mikä iltakuva! Minä niin kaipaan järven rannelle, kun semmoisesta olen kotoisin. Tänne kylymään, puhuriseen merenperukkaan minut toi... no, en valita, sillä rakastan, rakastan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvikuvat on rauhoittavia, niissä on sellaista tyyntä rauhaa, minäkin levoton sielu, voin hetken olla vaiti ja vain katsella ja kuunnella,
   Met asutaan meren rannalla, ei ihan ikkunasta näy, kun on korkeita kallioita välissä, mut kanaali on kävelyreitin varrella. kyllä merikin on mukava, sen tuulet ja kirpeä tuoksu on ollut seuranani yli neljäkymmentä vuotta. En varmaan osaisikaan muualla asua, meri on jylhä ja arvaamaton, pidän siitäkin, kun joskus oikein myrskyistä, meren tuima tuoksu lentää tuulen mukana, sekin tavallaan rauhoittaa, eri tavalla kuin järvimaisema.
   nii'i on se rakkaus outo asia, sitä seurataan vaikka silmät kiinni, sokkona.

   Poista
 4. On siulla sitten ihana kesäpaikka, ihan katteeks käyp,
  Juu tässä iässä ei enää kiinnosta nääkkeeks kukkaa ja mitä näkkee, luonnollisuus on valttia, siis siellä järvessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl miul tai meil on ihana kesä, ukkoinki tykkää valtavasti, uskon niin, hää ei paljo kommentoi, mut ei hää olis vasten tahtoaan miun kans tupaa lähteny vuokraamaan. Hää näyttää tykkäämisen omal taval, ei puhumal ,ko teoilla. Se on niit asioit, ko mie en nii huomaa. Kyl mie sit kiittelen, ko hoksaan häne hyvän tarkoituksen.
   Elä sie kehtaa katteks ol, ethä? Mie saan eka kerta nauttii mökil olosta, ei oo olt minkäänlaist tuppaa, ei tönöö, lokerikoss oon asunt liki neljäkymment vuott, mut tänä kesänä oon tuvan emäntä:))

   Poista
 5. Kovasti kuulostaa kesältä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain kuulostakin, ihanalta, mie oon keskikesäl syntyny, siks kai tuntuu mukavalt, kesän kauneus:))

   Poista