maanantai 12. toukokuuta 2014

Esikoispojan äiteinpäivä kukkanen:)

Hän 44v sentään muisti äitiänsä ja toi Ruusun ja viime vuonna toi vaaleanpunaisen Begonian. Mie oon vaan biologinen äiti, enkä muuta. Toinen akka on heijät ex ukkoin kanssa luotsannut eteenpäin, ukko ko löys fiksummat akan......ei ollu temppera karjalaisakka mieleen.....

Kuopus 40v on nyreissään kuten aina, kun asiat ei luonnistu hänen toiveitten mukaan, siellä on sana kotihengettären hallussa, ei  ihme jos nyreyttä on ilmassa.

Heijän tytär kuulema valmistuu täs kuun lopussa, mie en oo kutsua saanut, (esikoispoika) kertoi saaneensa kutsun .enkä oo niin vaillekaa. Miniällä on omat leikit, joihin en mie sovi:) Sin tulee fiksummat ´nuoret ihmiset, ei kalkkeutuneet mummot pääse esittämään omia höpsöjä näkemyksiään.
Rippijuhlis viel olin kaks vuotta sitten, nyt puhaltaa uudet viileät viimat
,.sielläpäin.
 Kutsu käy sellaisille henkilöille, joista on tulevaisuudessa jotain hyötyä.....

Täs met lähetään tuvalle varmaan täl viikol käymään, siivous on viel kesen ja veneessä on varmaan vettä pohjal ko on satant, pittää sekin heitellä takasin järveen. Luvattiin vissiin vähän lämpimämpää ilmaa, makkarathan voi grillata kylmällä ilmallakin ja hyvin saa mustia makkaroita, oikein hiiltyneitä;))
Pitäs vähä  haravoidakin koivun oksia polulta, kun muuteki on kovin kapea liiteriin menevä polku. Siinä terassin vieressä oli ahomansikan lehtiä, oliskohan satoa saatavilla  myöhemmin.

Ostin kerran kirpparilta virkatun verhon 160cm pituus ja korkeus 28cm ja liinan 85 cm kaks euroo hyö maksoivat
tuos on kuva heistä, väri on eri valoissa erin värinen. Kenties verho riittää leveyden puolesta saunan pukuhuoneen ikkunaan, koitin siihen sellasta pellavaverhoo oli liian lyhyt kaikin puolin.
Kaikenlaist pient ja halavall ollaan hankittu tuvalle, ostin viimeks kirpulta melan, jossa on venehaka toises pääs. Taas vähä harmittaa, ku en ostant rottinkituolii, sen hinta ol aiemmin 25 € ja yks kert oli 15 euroo, olis pitäny ostaa. nyt se on häipynyt. Siin ol hyvä istuu ja kevyt kulettaa paatissa saareen. on siin tilaa kulettaa tavaroita, mitä sit halluuki viijä.

Meil o uuvet tyynyt ja peitot ja muuta saatiin ukkoin tyttärelt ja mie sain kylpytakinkin ja sauna tossut ostin kirpulta 1,5 €, voi veikkonen on meil montaa sorttia tavaraa, viel pitäis saaha korkeaselkäseen puutarha  tuoliin käytetyt pehmusteet ja  keinuunkin pitäis jostain löytää kätetyt  pehmusteet, ku seki on olt ulkon kesät talvet, mut on vahva keinu  oikein kunnon putkista tehty ja laudoituskin penkeissä hyvässä kunnossa...jos joku tietää tälläisistä pehmusteita ...tavaroista, vois vinkata.....vaik sähköpostiin.

Jaa'a unumatti viittoilee miull, että alaha mamma käyvä pötkötteleen läheistes viereen. No miehä noudatan kehoitusta..

Kuullaan ja kirjotellaan ja ootellaan lämpimiä ilmoja.
Soon moro ( hämäläisittäin,)  ku oon Tampereella syntynt ja sillo jo sanottiin; nysse tulee........

8 kommenttia:

 1. Upean ruusun oletkin saanut.
  Mukavia päiviä tuvalla siul :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti siul toivotuksest, kuhan ilmat lämpiää, miun ukkoin o kova palelemaan, tek pitkän elämän työnsä kylmissä paikoissa. Mielellään hän oleilee lämpimässä , se on hyvin ymmärrettävää.

  VastaaPoista
 3. Soon moro kanssa täällä päässä ;) Jos mää pakkaisin Vanhan herran paattiin rottinkitoolin, se sais laakin ja p-halvauksen ;) Toi verho on sievä. Minä oon haaveillut tommosista pirtin ikkunoihin, mutten oo löytänyt. Virkkaamaan en taida alkaa, kun on jonoksi asti kaikkea muuta tehtävää. Tään päivän oon kärrännyt kiviä naapurin tontilta meidän tontille. Ukot käkättää, ettet siinä ne akat kiviä vaihtelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin,mie aattelin viel verhoo silittää jos tasaantuis nuo terävät kuvionreunat..Kohta myö pyyhälletään saareen, ei sin oo matkaa ku 10 minsaa jos sitäkään.Jos saahaan sellaseen kuntoon jotta yötä oltais, sapis nähä<:)

   Poista
 4. komia on verho niinku liinakin.täällä on satanut vettä kokopäivän ja vielkin ropottaa.oikein pit uunia lämmittää ku oli niin kostean tuntusta tuvassakin.

  VastaaPoista
 5. Mieki tykkäsin verhost ja liinastakin, sopii kyl keittiön pöydälle,Löysin ilmaisakopast sellasen vaalean verhon jossa on orvokkeja,koittais sitä myl´öskin, pittää vaa ommel nauhakuja siihen, et saa verhon vaijerin päälle!!!

  VastaaPoista
 6. Komia on verho ja ruusukin. Kirjoitin jo aikasemmin kommentin mutta eipä vaan liikkunut minnekkään, siinä mie sanoin että sie et oo mikkää vaan, sie oot tärkiä.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti siul kosotäti, vaan en oikein koe itteeni tärkeeks, asiat on menny omia polkujaan miun tuskista huolimatta, mut niihi ei saa jäädä kitumaan.
   Eteenpäin sano mummo lumessa:))

   Poista