sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Naulatyynyjä:))Heippa.

Ei mitään naulatyynyjä, vaikka olinkin valokuvakansiooni kirjoittanut;) Kyllä on  NEULAtyynyistä kyse.
Nämät väkerrykset tein vissiin joulun tietämillä, juu, tai sit alkuvuodesta. No, siinä hyö ovat, huovutetuista puseroista leikkasin neliöpaloja , laitoin päällekkäin  ja ompelin yhteen, tuohon ruskeeseen neulahuovutin yhteen reunaan kaks syväntä, ovat siin kivasti yhessä!!
Keltasen virkatun kukkasen tälläsin koristeeksi ja yhelle reunalle tälläsin rusetin, josta saan otteen kun siirrän tekelettä. On muuten aikas paksu töpsykkä ja jotenkin liukas, ei saa otetta. No mut, rusetista saa pitävän otteen:)

Mustan tekeleen tein yks ehtoo, kun istuin tietsikan ääressä ja pari neliön palasta kuleksi siin pöyvällä.
Tähän toiseen piti tietenkin väkertää noit miun vänkyröitä, ruskeet ovat huopasuikaleita ja lila on yhest puseron palasest.
Sit laitoin virkatusta hiirenhännästä "korvat" josta saan otteen ku siirrän tätäkin paksua tekelettä.
Nää huovutetut puserot on aikas pehmoista, uppoaa neulat liiankin hyvin tyynyyn, ei passaa kovin syvälle työntää. Nii ja sit pistäät sormeen toiselt puolelt tyynyä. Nää miun tekeleet, ovat sellasii extemppore juttuja, en jaksa kovasti miettiä ko sit
männöö mielenkiinto ja en viittikään tehä mittään. Minust on kiva tehdä ihan tuosta vaan, tulee oman näköinen:))

Olinpas eilen konsertissa, kuorolaulua, sooloilua ja muuta mukavaa. Olen monta vuotta takaperin laulanut samassa kuorossa viitisentoista vuotta.
Kuuntelemas oon useasti heidän konserttejaan ja tehnyt paikalliseen ilmaislehteen, yhteenvedon omista tunnelmistani konsertin annista.
Tällä kertaa tykkäsin oikein kovasti, alku oli lupaava, reippaalla laululla aloittivat ja oikeestaan koko alkupuoli oli menevämpää musisointia. Oliskohan pianisti ollut vähän kokematon, joissain kohdin hidasteli, eikä ihan pysynyt kuoronjohtajan mukana. Toinen osuus väliajan jälkeen, oli kaunista, tunnelmallista musiikkia ja viimeiset laulut soivat yleisölle, joka aploodien jälkeen ihan hiljaa odotti, viimeistä laulua. Uskon että kuulijakunta sai konsertista hyvän mielen.
Minä tykkäsin kovasti paljon kappaleesta: Tiet, josta Laila Kinnunen teki suositun kappaleen.

Näin tällä kertaa, toisella kertaa taas palataan palstalle.

Tervetuloa uusi lukijani: Rouva Rentukka10 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä neulatyynyjä teit huovutetuista puseroista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, aikas helppoja ja hauskoja tehdä. Näistä extempore jutuista tulevat ne hauskimmat ja antavimmat jutut. joista tulee sellainen hilpeä, hyvä mieli ;))

   Poista
 2. Neulatyynyi tarvitaa aina, miust tuo jos on nuo syvämet on sitten mainio.
  Miustkii on kiva tehä välist iha just tuollee extempore, eli otetaa mitä on ja katotaa mitä tullee.
  Iloist toukokuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'in neulatyynyi tarvitaan ja mieluummin monta, ainakin pari. Yks ompelukonneel ja toine rojektipöyvälle.
   Iloisii päivii siulkii, kyl pian säätila lämpiää ja paistatellaan sit päivää, puutarha työmaalla:)

   Poista
 3. tarpeelliset ovat nuo neulatyynyt ja vielä kun olet ne koristellutkin.mie muistan ku miun mummo laitto neulat aina ikkunaverhon reunaan ja kerran miun täti pesi verhot niin neula mäni käteen ja lääkäri leikkas sen sieltä pois.
  meillä sataa räntää ja osaksi lunta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silviisiin meilki koton joskus laitettii, sielt löyty ku tarvis. Voi mokoma minkä teki, neula tekkee monel tuhojaan, penskat voip nielaista yms. kamalaa.
   Miul ol vanha tuo ensmäine neulatyyny, tais ol ensimmäisiä neulomuksiani uuvel singerilläni, jonka ostin siin v.1970, ku esikoist oottelin.
   Meil satoi illalla räntää, maassa kaik suli, mut autojen tuulilasiin jäi näkymään, että vähän oli satanut. Aamusel oli ihan kuiva keli.

   Poista
 4. Emäntäkoulussa kässänope antoi sapiskaa, jos nuppineuloja töpötti suuhunsa. Se uhkas joskus pelästyttää, jotta vahingossa nielasis neulansa... ja oppis kertalaakista, missä neuloja EI saa pitää. Opin kertasanomalla. Nyt ne seisoo lasipurkista värkkäämässäni tyynyssä.

  VastaaPoista
 5. No johan oli peloittava ope ja oppi män perille. Hyvä ku sie opit, mont kertaa oppii vast karvaalla kokemuksella.

  VastaaPoista
 6. Kivoja nau..... ei kun neulatyynyjä :)
  Tuo ensimmäinen sai jotenkin makean-nälän , näyttää joltain suklaa-vanilja leivokselta !
  Oikein mukavaa äitienpäivä viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i näyttäki, leivokselta:))
   Hyvää äitenpäivän juhlaa sinullekin:)

   Poista