perjantai 16. toukokuuta 2014

Kesäkukkasia:))

Heipparallaa.

Tein pikkuostoksia, kesäbegonioita vrt.. annansilmä kukkasia. Olin puutarhalla ja siel ol vaik mitä ihanuuksia enkä mie oikein tiennyt mitä ostaa tuvalle ja silleen. Pelakuita vähän aattelin, muttei tarhalla ollu oikein valikoimaa, ne olis kommeita tuvan pihalla tai rappusilla. Oikein kirkkaan punaisia ja tuuheita:))

Laitoin parvekkeelle, uuteen multaan,  vain  pari kirkkaan punaista annansilmää. Parvekkeeni on nykyäänkin todella karu, keväällä siitepölyt, kesällä on kaik hiekan pölyt, syksylläkin hiekan pölyt ja talvella lumet, en jaksa enää sitä alkaa sisustamaan. Pitää tuo miun vähäinen energia säästää tuvalle, jotta saadaan tupa asumiskuntoon.
Istutus hommat sielki pittää jättää tois sijalle, vaik jo kukkaset ostinkin. Ehkäpä tullee lissääkin ostettua, mistäs sen tietää etu kätteen:) Kestäis vaan tuo olkapää, jotta sais nauttia eka kerran elämässään kesätuvalla olemisesta ja touhuamisesta luonnon helmassa. Toivon totisesti, jotta kunto kestää, meillä molemmilla vanhuksilla....

Kolmas kuva on maisemakuva, jossa pihan riippakoivu on jo mukavassa lehdessä. Näissä pihamaisemissa on aikas karun näköistä. Parina vuonna on sentään laitettu kukkasia ja tuijapensaita, alppiruusuja, kauempana olevien talojen pihat ovat jo vuosia sitten kauniita ja kunnostettuja, kukkasineen ja pensaineen joissakin taloissa on komea villiviinipensas kiipeämässä seitsen kerroksisen talon karkealla seinällä.

No mut, kirpparillaki oon käynt ja löysin SPR:ltä sankakorin, johon aattelin istuttaa nuo kukkaset, laitoin muovia pohjalle ja lisäksi pitää laittaa vaik tyroksin palasia täytteeksi, kun kori on aika syvä.  Koitin löytää puukukkalaatikkoa, mut ei tärpänny, uutta ei kannata hankkia väliaikaiseen käyttöön tuvalle ja ovat nii hiivatin kalliitakin. Tuos talon pihasiivouksen yhteydessä ol vanha puinen kukkalaatikko, mut se män kaatiskuormaan, enneku ukkoin hoksas, että siitä olis tarvetta. Laatikko ol ison kokoinen ja ukkoin mietti miten sais sen kuletettua, ku ei oo pakettiautoa tms. Ois voinut esikoiselt lainata, muttei tullut mieleen heko heko....

Luulen kuulleeni eilen päivällä satakielen laulua, junaradan lähistöllä metsän reunassa, liekö hää siel soljutellut..

Leppoisia hetkiä lukijoilleni, myöhemmin kuullaan ja kirjoitellaan...

4 kommenttia:

 1. on se tää kevät sit mukavaa aikaa kun saa istutella kasvia ja rapsutella pihamaata.meil on pihanurmikon ajoa kohta puolin,kun sato niin hetkessä virahti pituutta.toivottavasti siul kestää olkapää ja miulla jalat.
  hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips. Juu onha mukava kevättä rapsutella, miul ol neljän päivän koitos kesätuvalla...

   Poista
 2. Meillä ei ole vielä edes hiirenkorvia koivuissa. Mut tänään on 29 astetta lämmintä, niin kaitpa nuo tuosta horroksesta pikaseltaan heräävät. Minäkin käväisin puutarhalla, mutta surkean pieniä kääpiöitä olivat orvokit vielä. Eivät kuulemma olleet hoksanneet, että on kevät. Valkean kosmoskukan olivat unohtaneet kokonaan panna kasvamaan. Höperöitä on siis muitakin kuin minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih sentään, mukavissa pikku lehtisissä on meijän puolen koivut, ei niist ihan vastaa viel tehä, mut ootellaan ootellaan:)

   Poista