maanantai 26. toukokuuta 2014

Vinkeä vipperä:)

Heipsan.
Taas pittää kirjottaa, kuva on kirpparilta ostamastani lankaputkikorusta?'
Tykkäsin 0,20 snt edestä ja aattelin ottavani mallia sen värkkäämisestä.
Tutkiessani tekelettä havaitsin, että sen on vissiin tehty jollain vempeleellä ja ettei putkea kutomalla saa noin tasaisia värin vaihto kohtia. Täs kerran opettelin kutomaan tuollaista putkea, muttei siitä kovin tasaista syntynyt, opin mie sen kuiteski.


Sitten vähä terveyteen liittyvää tai olisko se sairauteen liittyvää, niin tai ..näin..
Tänään olin siel ultrassa ko lääkär tutki miun oikean olkapään. Hää sanoi olkapäässä olevan tulehduksen, repeämän ja jottain muuta viel, mut siihe miun muistikuvat loppuuki. Lääkär kommentoi:>; ei ihme et on kippee ollu, ku vikoja on.<
 Mie mään keskiviikkona lääkäriin ja sitte kuulee mitä on olkapäähän tehtävis, onko mittään. Kortisonia mie ainaki pyyvän, se vähä on auttanut kipuiluun ja vähä voip varovast, nimenomaan varovast liikutel kättä. Mieku en ain malta muistaa ja sit sattuu nii saamarist ja kipu viipyilee ain vaa kauemmin, enneko laantuu. Luulis jo mummon muistavan, mut..muisti on lyhyt ko kanan lento..
.
Meil päin män lämpötila ihan pyllylleen, aamupäiväl näytti vaivaiset + 8 astetta ja navakka tuuli käy merelt päin, no nii...siin se ny merituul on, jota mie nii kehuin raikkaaks....pah..
Tääl myö ny istutaan kerroslokerossa ja viikko männöö viileissä merkeissä, ilmatieteellistä kerrotaan. Hyvä näin, ko miulki on noit menoja täl viikol ja sit sain viel perjantaiksi ajan, koiran parturointiin, kaik männöö täs samal kerral, toivottavasti.

Jaa'a tulipa taas höpistyä, nii se miun sanainen arkku taas aukes, mut ny suljen arkun ja alan kahville.

Pikaisiin kuulumisiin nii kästöist ko terveydest tai puutarhan hoijostaki. Kaik nää on meil kovin tärkeit...

11 kommenttia:

 1. Taitaa olla meidän naisten yleinen vika ettei malteta kipuilla rauhassa vaan aina pitäis olla jotakin värkkäämässä. Jos siin on repeämä niin pitäs vähäks aikaa käsi rauhoittaa vallan. Kortisoni kyllä hyvin auttaa, mutta vain sen 2-3 viikkoa.
  Kaihoten katsoin kauniita mökkikuvia tuolla edellisessä postauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihä se on, ettei muista levätä, ku kipu kuiteski syntyy märätyissä kädenliikkeissä ja niit jo ossaan vältellä, ku muistaa...Ei oo lääkär mittää levosta puhunu, vaik kortisoonipiikilläki oon ollu jo monesti....

   Poista
 2. Koita nyt pitää se kätes levossa, tosin tiiän että ei se aina onnistu, ko miel halajaa kaikenlaisii tekemisii.
  Hauskan näkönen tuo koru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i levossa, koitin täs kerra laittaa sen kantositeeseen, ku en muuta sidettä voi ite laittaa. Eihä se toimint, käsvarren paino olkapääl tuntu raivostuttavan painavalt ja kippeelt. Tännää mie aloin oikein pelkäämään, jos lääker huomenna käskee sen sitomaan tai hoitaja sitoo....apuva...mitäs sitte..pelkkä ajatuskin kylmää syväntä...

   Poista
 3. Prymillä on sellainen vempele, joka kampea vääntämällä tekee ohutta neuleputkiloa. Toistaiseksi olen onnistunut välttämään, vaikka kaikenmoisiin hupsutuksiin usein sorrunkin. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i mie oon nähny jossain sellasen vempeleen, niinko kukkasen teko härvelin, johon pujotetaan lankoja ristiin rastiin. Sellasen voi kai itekin tehä, nauloja hakkaa ympyrään ja siinäkö se....
   Nuo valmiiksi teko jutut ei oikein kiehdo minnuu, koitan ite vääntää omakätisesti jottain turjaketta, niis o ain se oma leima ja kiel ja hyvämiel tullee kaupan päälle:))

   Poista
  2. Mie vähä korjaan tuota edellist kommenttiani; > oon nähny sellaisen NEULEPUTKENTEKO vempeleen prymillä kai, mut oon MYÖS nähnyt sellaisen KUKKIEN valmistus härvelin, jossa lankoja laitetaan ristiin rastiin...että näin

   Poista
 4. Hauska sana tuo TURJAKE! Kyllä mää välillä nauran sun jutulleis! On se vaan mukava lukea hauskoja asioita tässä turhuuksien ja synkkien asioitten maassa. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mie oon kertonu, että pijän sellasta ommaa hauskaa, jota kaik ei ymmärrä, mut ei vissiin tarviikkaan. Sellaset ku sie, oot vissiin samal pähkähulluuven aaltopittuudella, ko määt ihan ymärtämmään miun turjakkeet ja muut härvelit, vempeleet ja värkit. Nii'i meil koton käytettiin monist asioista kummallisia sanontoja, joita mie muitellessain täs käytän, kuhan se kirjotukseen jotenki soppii ja vaikuttaa luontevalta ilmaisulta, miun mielest.
   Kiitos siul ku kehtaat lukkee miun tarinoit, se antaa hyvää mielt miulkii ja taas saan uutta intoo panna paasauskone käyntiin....mut toisel kerral...Se on öitä ny....

   Poista
 5. no kyl siul ja on harmia tuon olkapään kanssa mutta jos siihen apua löytys.no kaikki asiat kun männee peräkkäisin päivin niin saap olla välillä huoletta.siitä karvaturrista tullee sievä kun käy trimmauksessa,paaha kuva että nähhää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi on harmia ,huomen sit kuulee mitä lääkär kommentoi ultralausuntoon. Miul on mont vuot olt kippee tuo olkapää, muistan vuosia taaksepäinkin, kun en päässyt kesäl pessee mattojakaan, sattu siihe olkapäähän oikein kippeesti.
   Kyl olis aika apua saaha.

   Poista